Jump to content

Bjorn65

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bjorn65's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har ei rifle i kal 8x57 og opplever at det er et svært sparsomt utvalg av ammunisjon. Har til nå brukt NORMA Jaktmatch for trening og NORMA Oryx til jakt men kunne tenke meg å prøve noe annet. Noen anbefalinger..? Hvor er det best (?) utvalg..?
  2. Jeg bytta pipe med en kar som hadde pipen jeg trengte og som ønsket pipen jeg hadde. Da fant vi ut at det var en vinn-vinn greie som vi gikk for. Jeg slapp å dreie pipa og/eller frese større kanal i skjeftet. Som bonus fikk jeg med en Hauske demper.
  3. Da har jeg kjøpt ny pipe (uoriginal) til Sauer 202 i kaliber 6,5x55. Den er imidlertid for stor til å passe ned i skjeftet. Den uoriginale er 20 og 26 mm der min er 17 og 20. Da er det én av to ting jeg kan gjøre dersom jeg velger å beholde den, - frese bredere kanal i skjefte eller få dreiet ned pipa til samme størrelse som den originale som sitter på. Har fått tips om å satse på å dreie den ned da piper er forbruksvare mens et skjefte er "forever". Noen tips angående dette mottas med takk.
  4. Denne tråden er nå drøyt fire år gammel. Jeg lurer litt på om trådstarter fikk sin Shiba og om han gjorde det - hvordan fungerer den..? Jeg har selv ei Shibajente på 9 mnd som jeg har lyst til å prøve som bandhund på elgen.
  5. Jeg kom i diskusjon med en kar som skulle selge et systemvåpen, dvs ei rifle der det er mulig å bytte pipe og dermed kaliber. Han skrev i sin annonse at siden dette var et systemvåpen så måtte kjøper levere to søknader om ervervtillatelse til politiet. Han hevdet at det er et krav om å søke om tillatelse på hhv låsekasse og pipe på ett og samme komplette våpen. Han hevdet også at man måtte ha ett våpenkort på hver av disse delene da låsekassa og pipa har hvert sitt nr. For meg hørtes dette underlig ut. Jeg har nettopp kjøpt ei systemrifle og det var ikke noe krav til mer enn én søknad om ervervtillatelse. Selger påførte begge numrene på på én blankett og den ble behandlet og godkjent ila 3-4 dager. Skal man derimot kjøpe separat låsekasse eller pipe (våpendeler) så må dette søkes om. Hva er riktig framgangsmåte her..?
  6. Bjorn65

    Ny rigg.

    Jeg har fulgt oppskriften for opplasting av bilder men får beskjed om at alle bildene jeg forsøker å laser opp er for stor. De er tatt med et vanlig kompaktkamera. Jeg lar være å pese noe mer med dette da jeg syntes det er en hel vitenskap for å kunne dele et par bilder. Må det være så komplisert eller kan dette gjøres enklere..?
  7. Bjorn65

    Ny rigg.

    Noen som kan forklare hvordan man legger til bilder her..? Har vært mye rundt på nett og div forum men aldri sett det så kryptisk som her.
  8. Bjorn65

    Ny rigg.

    I sommer har jeg bytta ut den gamle mauseren i 30-06. Det røyk noen lapper på følgende utstyr; - Sauer 202 Hardwood kal. 8x57 med elegance stokk. Låsekasse i stål. - Zeiss Conquest DL 2-8x42 med lys. - Våpenkoffert, PLANO mil-spec. Jeg skal i tillegg anskaffe ei pipe i 6,5x55 for å redusere kostnaden i forhold til ammo. 8x57 er ikke akkurat billigst å bruke. (Prøver å få lagt til et par bilder men det er ikke enkelt.)
  9. Dette med å ikke skyte oppfølgingsskudd er en "ekte mannfolk" ting. At et oppfølgindsskudd i mange tilfeller vil hindre at viltet blir utsatt for unødig lidelse ser ikke ut for å komme i betraktning. Syns det er helt fint med den muligheten for tolkning som ligger i §19. Jeg er fersk storviltjeger (elg) og tenker at dersom jeg ikke er sikker på at første skudd sitter der det skal så skal man ikke skyte. Man skyter ikke et "går det så går det" skudd for så å ta resten med oppfølgingsskudd.
  10. Bjorn65

    202 Hardwood

    Jeg har vel omtrent bestemt meg for en Zeiss Conquest DL 2-8x42. XXL har denne til en hyggelig pris, kr 6029 uten lys og kr 7999 med lys. Jeg er usikker på om jeg skal kjøpe med eller uten lys. Noen sier at man trenger lys mens noen sier det er unødvendig dersom man ikke jakter i skumring og halvmørke. Det er nesten to tusen spart på å velge uten lys men når man først investerer drøyt 25 lapper på børse og optikk så er det kanskje litt kjipt å velge bort lys for å spare et par lapper. Noen synspunkter på det..?
  11. Bjorn65

    202 Hardwood

    Jeg har kjøpt en Sauer 202 Hardwood i kaliber 8x57 uten kikkert og demper. Den skal nå utstyres med kikkertsikte og jeg lider litt valgets kvaler i jungelen av kikkerter som finnes på markedet. Det har nå, tror jeg, kokt ned til å stå mellom; - Zeiss Conquest DL 2-8x42. Koster seks lapper uten og åtte med lys hos XXL. - Vixen serie VIII 1-6x24. Den koster åtte lapper og leveres ikke uten lys. Jeg jakter elg og det gjøres i fullt dagslys, dvs. når det skumrer så går vi hjem og fortsetter neste dag. Hva med demper..? Er det noe som er lurt å ha? Jeg ser på nett av kaliber 8x57 får mye gode tilbakemeldinger og er et "glemt" kaliber her i landet. I Sverige og nedover i Europa er det mye brukt. Det blir moro å prøve dette og å sammenligne litt med gammel Mauser'n i 30-06. Hører gjerne om erfaringer med en 202 i dette kalibret og ellers oppsettet på den med tanke på optikk og lyddemper. Bjørn
×
×
  • Create New...