Jump to content

nitre62

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

nitre62 last won the day on February 15 2023

nitre62 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nitre62's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

22

Reputation

  1. nitre62

    7x57 R

    Prøver Woodleigh PP 160 grains først , så får vi se . Kaliberet er vel kanskje ikke det som setter størst krav til kulekonstruksjon , med moderat utgangshastighet . Men jeg har et spørsmål til det kunne vært artig å få synspunkter på : Er jo aktuelt om dagen å diskutere blyfrie alternativer . Hva med homogene kuler som Barnes Tsx/Ttsx og Lapua Naturalis ? Dreide kuler i f.eks. messing eller kobber ? Er det greit å bruke i en drilling ?
  2. nitre62

    7x57 R

    Det er vel det alternativet jeg landet på også . Mener å ha lest lest en plass, at drillinger/kombivåpen i 7x57R er regulert med 10.4 grams kulevekt , så kanskje det passer . Bare å glede seg til at vårsola titter fram , og det tørker opp litt på banen .
  3. nitre62

    7x57 R

    Skal lade litt ammo til drillingen min , skal brukes til rådyr / hjortejakt . Våpenet er en Krieghoff Trumpf . Kunne tenkt meg å prøve Woodleigh PP Sn . Har god erfaring med den kula i .308 , da 165 grain . Til drillingen står det mellom 160grain eller 175 grain . Noen som har erfaringer med disse i nevnte kaliber ?
  4. Ja virker som en robust enkel , og ikke minst en pen løsning . Var jo heldig som fant et våpen hvor den jobben allerede var gjort . Nå er det bare å se fram til litt prøveskyting . Deretter en tur til børsemakeren for tilpassing av hakemontert skinne og Aimpoint . Kombinasjonen av en litt stor kikkert og rødpunktsikte tror jeg er blir en god løsning Nydelig våpen den rifledrillingen din Skaubjønn
  5. Takk for hyggelig tilbalemelding. Ja drillingen er pent behandlet med tanke på alder . Pent treverk . Fri for rust , blanke fine løp. Klar og fin kikkert , retikkel 4
  6. Endte tilslutt opp med drilling !!! En etter min mening en velholdt og fin Krieghoff Trumpf , med stålkasse kaliber 16/70, 7x57R . Våpenet et fra 1965 . (Har omsider forstått at kaliber 16 i drilling , er...) Hakemontert Helia Kahles 2.2-9x42 og Kalix Cr2 kolbekam Alle tre løp er stemplet 'BØHLER SPEZIAL CRG" . Noen som har info om den ståltypen . Videre plan er å få tilpasset ei hakemontert skinne , for montering av Aimpoint Micro H2 . Greit å kunne bytte til når jeg går med hund . Valget av våpen ble så langt unna som mulig , i forhold starten på tråden . Mange gode innspill fra erfarne jegere her på forumet , samt litt "tafsing" på forskellige våpen ble avgjørende for mitt valg . Er overbevist om at dette kommer til å bli mitt absolutte favorittvåpen
  7. Har tatt høyde for alternative kaliber på aktuelle våpen . Har innvilget våpensøknad for hagle kaliber 12 alt. 16 og riflekaliber 7x57R alt.7x 65R . Kanskje dumt av meg å avstå , men jeg har god tid , det rette våpenet for meg dukker nok opp en dag .
  8. Ja , er ute etter et bruksvåpen . Men jeg kunne tenkt meg et våpen av bedre kvalitet enn et fra " kommunist tida" på 70-80 tallet . Har hatt en Merkel 32 "Lützen" , vil ikke ha det igjen . Kan være enig at den i annonsen er mye våpen for pengene , men ......! Har god tid fram mot sommeren så vi får se hva som dukker opp . En Krieghoff modell Trumpf / Super / Waldschütz , Sauer 3000 eller tilsvarende med stålkasse , kaliber 12-7x57R er primærønsket mitt . Prismessig noe høyere , men etter min mening er kvalitet og bruksglede også større . Har også hatt en Heym 33 med Greener sikring . Tilvenningssak , men greit for meg som rådyrjeger med hund , er dog enig at det finns mer optimale løsninger . Men takker for tipset
  9. Ingen tvil om at dette er et meget fint våpen . Men til mitt bruk i rufsete skogsterreng , vil jeg ha et våpen som kan brukes med god samvittighet , og som etterhvert får unngåelige riper og hakk Dette fortjener en bedre eier ! Etter mitt syn passer dette våpenet best for en som bærer det i futteral , fram og tilbake til sitt jakttårn . Men takk for tipset "asterix"
  10. Kan evt. holde døra litt på gløtt for den i 7x57R . Send meg gjerne PM med litt litt info når den er klar . En tilsvarende i kaliber 12 , hadde som sagt vært førstevalget til mitt bruk .
  11. Har de siste 20 år kun jaktet elg med løshund . Men etter anskaffese av en dachs , ble det aktuelt med et kombivåpen / drilling . Dekker mitt behov for skudd på alle jegermessige hold . Viktig også rent sikkerhetsmessig , når vi er flere som jakter sammen på mindre områder , da er det kun hagleskudd som gjelder . For meg blir dette et rent bruksvåpen , jeg vil ha kvalitet som kan brukes til en fornuftig pris ! Jakter ikke øvrig småvilt , kun rådyr / hjort med dachsen . Ren elgjakt utenom det . Kunne tenkt meg en brukt Krieghoff Trunpf , fortrinnsvis i kaliber 12 . Tips utenom det som står på Finn / Blocket , mottas med takk !
  12. Skaubjønn : Meget gode råd og vurderinger for potensielle kjøpere av drilling .
  13. Ja , hvorfor kaliber 12 , Godt spørsmål ! Har ingen god forklaring bare " gammel vane " . Langt inne i bakhodet mitt , begynner dog tvilen å komme fra tid til annen . En ting er sikkert , valg av Blaser 95eller Merkel B 4 er ikke aktuelt lenger . Mange av innleggene i tråden har fått meg til å endre syn , nemlig gleden ved å eie og bruke en fin drilling . Som nevnt tidligere , det virker som det er lettere å gjøre et godt kjøp på en drilling i kaliber 16 . Registrerer at alle er fornøyd med kaliber 16 i drilling , p.g.a. vekt / balanse . Mer ymse vedr. kaliber 12 . Gode erfaringer å ta med seg , fra erfarne brukere ! For som de sier i fjellvettregelen : "Vend i tide det er ingen skam å snu" ....! Får bruke tiden til å se an litt , vurdere aktuelle objekter som kan dukke opp .
  14. Viking27 : Du er inne på de samme kriterine når det gjelder våpen som meg . Har vært gjennom mange vurderinger , og fått mange gode input fra erfarne brukere her på forumet . Har nok landet på å kjøpe en brukt drilling , Krieghoff Trumpf alt. Merkel 96K , og tilpasse denne til meg . Som rådyrvåpen med mulighet for hjort , velger jeg kaliber kombinasjonen 12-7x57R . For meg vil dette gjøre hagla mi overflødig , samt at at jeg får et kombivåpen . To våpen i ett . Bruker tida framover for å se om det dukker opp noe .
×
×
  • Create New...