Jump to content

3delta

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

3delta's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som har finni eller fått laga seg en praktisk og brukervennlig okularbeskyttelse til Zeiss DTI 3/35? Det medfølger beskyttelse til objektivet som er grei i bruk, men savner til okularet. Når man har kikkerten hengende rundt halsen så hadde det vært meget praktisk med ei gummi/neopren-hette man kunne dekka okularet med da den enden peker opp og raskt blir utsatt for regn/snø/barnåler osv. Når man smyger i terrenget og stadig bruker den så syns jeg det blir tungvint om den alltid må oppi bæreveska eller inn i ei lomme for å holde linsa rein.
  2. Jepp. Bestiller CF223 og ei pakke med TSX 150gr. Får jeg detta til å funke godt mtp hastighet på rundt 900 m/s og presisjon i Tikka'n så er jeg happy. Blir spennende å teste =) Mange fler en Jaktdepoet som selger 223-kruttet her på østlandet? Er vel uansett lite prisvariasjon på detta vil jeg tro?
  3. Takker for det! Ja, har sett litt på de trådene. Har også sett litt på CFE 223 kruttet. Det eneste som bekymrer meg litt er trykket. Ser at det kruttet lett kan gi meg 870-900 m/s, men det gir også et voldsomt trykk og ikke nødvendigvis suveren presisjon. Er vel bare en måte å finne det ut på og det er å teste om ingen andre sitter med "fasiten" her =)
  4. Er det noen som kan sette opp et forslag til spesifisert ladedata for maxladning av TSX 150gr? Børsa er en Tikka T3 .308 med 45cm løp + 7cm demper. Skal brukes hovedsakelig på elg, hjort og rådyr på avstander opptil 250m. Ønsker derfor ei raskest og flatest mulig ladning innafor det som er fornuftig. På forhånd, takk!
  5. "Tja, det er vel ei opplest og vedtatt sanning (?) at skal du hente ut maksimal presisjon i .308 win, så er det matchkulene i 165-168-grainsområdet som gjeld. Hos meg samler ikkje 150-155-grainskuler i det heile tatt, og eg har prøvd bortimot alt." Nei da, sant nok det. Og det kan godt hende at det er 165-168 grain jeg bør bruke. Som sagt, det jeg ønsker er ei kule som fungerer så godt som mulig ut til ca 350-400m til både trening og fugl, samt at den er rimelig nok til å kunne trenes med hele sesongen. "Anbefaler bare 150 grs av den grunn at det ikke er noen gevinst på å bruke ei tyngre kule når holdet ikke dreier seg om noe lengre hold en 250m. Da føler jeg at den lille stemmen i hodet mitt sier at kan jeg oppnå det mindre rekyl så er det bedre selv om dette selvfølgelig kun er psykisk." Kan godt hende at 150 grain TSX er det mest fornuftige valget. Rekyl på min .308 med demper er uansett ikke et tema, den oppfatter jeg som meget snill i skyte med uansett. Av gammal vane så tenker jeg bare det at det er naturlig at ei jaktkule er minst like tung eller tyngre enn treningskula man bruker, men mulig det bare er ei gammal uvane.....? Og bare så det er sagt; Jeg spør fordi jeg lurer, ikke fordi jeg nødvendigvis vil diskutere, kverulere eller ønsker å trekke andres meninger/svar i tvil. Jeg vil bare undersøke nok sånn at jeg veit at valget jeg tar er mest mulig fornuftig og godt begrunnet. Og jeg veit at det er veldig mange brukere her inne med mye erfaring og kompetanse, så da føler jeg detta er riktig forum å spørre på =)
  6. Frontier Hvorfor bør jeg velge 165/167grs Scenar kontra 155grs? Kulekomp og tårn er OK, og ja, hastighet blir målt. Har prøvd et par-tre apper og det stemmer ofte veldig bra. Siste jeg testa og laga klikktabell for nå var 150grs Jaktmatch. Den gav 838 m/s og OK presisjon, men Scenar er klart den kula jeg er mest fornøyd med til trening i børsa mi. På fugl har jeg ikke fått testa den ennå.
  7. .475 A&M Rettelse: BarnesTSX. Sneik seg inn en liten, forvirrende skrivefeil der ja. Men usikker på om det bør bli 150/165/168grs kule mtp effekt i målet og flatest mulig bane ut til 250m? Evt hvorfor anbefaler du akkuart 150grs og ikke tyngre? Er det forresten noe særs forskjell på Scenar og Sierra annet enn smak og behag? Hvorfor anbefaler du 168grs Sierra kontra 150/155grs? Som trenings-/toppjakt ammo på 100-400m er vel noe lettere kule og god hastighet en fordel mtp flat bane?
  8. Frontier: Takker! Men med den kulevekta og forholdsvis lav hastighet, åssen holder den banen på 2-3-400m? Testa det?
  9. Har testa litt diverse kuler til elg/rådyr og trening 100-400m/toppjakt Bruker en Tikka T3 .308 WIN med 45cm løp + Hausken demper. Ønsker nå å ende opp med 2 kuler som fungerer godt til alt. Kom gjerne med tips/råd ift kulevalg og ladedata for å oppnå følgende; Elg/rådyr patron: - Mer enn god nok effekt - Flatest mulig bane ut til 250m - Pene slakt - Bør kunne lades til en OK pris Har hovedsakelig brukt Oryx og Mega dem siste åra, er nå nysgjerrig på TSX etter en del lesing. Hvis TSX'n er så god som jeg har fått inntrykk av så ser jeg ingen grunn til å vurdere en hel haug med andre kuler, men er da veldig interessert i forslag til ladedata for å oppnå kriteriene over. Evt om jeg bør vurdere ei annen kule av en eller annen god grunn? Trening 100-400m/toppjakt patron: - Høy presisjon - Flatest mulig bane ut til 400m - Fornuftig effekt i fugl - Billig å lade Har brukt mest Lapua Trainer og Norma Jaktmatch, men også noe Scenar og Sierra. På fugl har jeg kun brukt Trainer og Jaktmatch. Scenar og Sierra går veldig godt i børsa, aller best går Scenar, så tenker å satse på den til både trening og toppjakt.
×
×
  • Create New...