Jump to content

proprioception

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

proprioception's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Jeg vil også tro det, men bruker ikke mye penger på dette hvis jeg ikke vet at det fungerer godt. Hvis man kan se tiur i furua fra ca 1km så hadde jo dette vært gøy. Jeg søkte litt på nettet, men fant ikke noen forumtråder eller videoer om dette er et bra hjelpemiddel.
  2. Er det noen som har forsøkt å bruke termisk kikkert/spotter på vinterjakt av skogsfugl? Jeg lurer på om dette kan være effektivt mtp å spotte fugler.
  3. Takk for gode svar! Jeg så for meg at rypebestanden var dårlig og ganske lik resten av midt-Norge, men vi får se om vi ser noe skogsfugl ihverfall. Tenkte kanskje å prøve området øst for Urvatnet (mellom Urvatnet og Svorksjøen).
  4. Jeg har kjøpt et dagskort i dette området: https://www.inatur.no/jakt/50fd521fe4b024322a9f8a7f/smaviltjakt-i-sor-trondelag Trykk gjerne på interaktivt kart for bedre oppløsning. Området er mellom Løkken Verk og Hølonda. I tillegg er det et lite område øst for Svorkmo og et lite område øst for Meldal. Har noen på kammeret jakta her før? Har noen tips på hvor det kan være fint å gå? Er dette kun rypeterreng? Eller kan man også finne storfugl? mvh/joakim
  5. For de som vurderer monofon, så er det et bedre alternativ med PTT-kabel. Mer praktisk med en liten mikrofon på ledningen i stedet. Halsslynga til soundscope plugges bare inn i PTT-kabelen. Her er PTT-kabler til soundscope som skal passe ulike jaktradioer. http://www.racerback.se/jaktradiotillbe ... tt-kablar/ joakim
  6. Bergans Grotli virker kjempebra, den kom nå i høst og jeg vet Clausen reklamerer for den via Bergans og brukte den i "envillmann". Jeg vet dog ikke hvilke erfaringer han har med denne dressen. Dressen er foret og med dermiax-membran + masse praktiske lommer ala Jahti Jakt sin vinterkamo. Mine erfaringer med bl.a. forsvarets kamo (bomull) og Jahti Jakt (med membran) på toppjakt er at de blir våte under innsmygning og stive som en pinne av frost etterhvert. Jeg liker denne også mye bedre enn Härkila Grizzly sin pga bedre kamuflasje, passform og lommemuligheter. Derfor måtte jeg bare handle:) Jeg drar på tiursanking om 3 uker og kan godt dele mine erfaringer da. http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=13005
  7. Hva er forskjellen mellom Franchi Fast Black Pro og Franchi Fast Black? Pro-versjonen koster ca 13000,- mens den andre koster 10000,-.
  8. Enig med de som sier at å få til en god liggestiling med godt anlegg er noe av det viktigste. Får å få våpnet til å ligge støtt så har jeg før brukt sekken som anlegg på toppjakta, men jeg synes det er trasig å "balle" med sekken under innsmygning. Så derfor kjøpte jeg den lengste tofoten til Nordskog, kappet av plastikkstøttene helt nederst å satte på skitrensene til SWIX (konkurransetypen) i bunn. Dette gjør at tofoten ikke synker ned i snøen, men flyter godt på snønunderlaget.
  9. Her er noen bilder fra jakta i "Øst-Trøndelag" lille julaften 08. Masse svartfugl i flott terreng:)
  10. Selvfølgelig trist når jaktkameraten blir drept av ulv, men husk at ulven har tilhørt Norges fauna gjennom store deler av den siste etteristiden (nesten 10 000 år). En del lengre enn jakthunden m.a.o., og ikke minst sauen. Ulven har gjennom politisk vedtak blitt svært begrenset ift tetthet og utbredelse og omfatter nå Østfold, Hedmark øst for Glomma, Oslo og deler av Akershus i den såkalte ulvesonen. Rendalen, Storelvdal og Engerdal omfattes ikke av sonen. Derfor er det ikke usannsynlig at slike ting kan skje innenfor disse arealene i Øst-Norge. Og reagere på en usivilisert måte ved å utrykke sinne mot ulven og omtrent hevne hundedrapet er direkte tåpelig. Jeg er selv ivrig elgjeger og rypejeger siden jeg var 13 år, men er mer interressert i en naturlig balanse i naturen enn at det vrimler av feks hjortevilt til jegeres store lykke. At Rendalen er utenfor ulvesonen er vel mest pga likesele sauebønder skal få ha dyra beitende fritt, og det bør hvertfall ikke komme lisensjakt pga jegeres jakthundfall. Noe svinn må påregnes årlig, selvfølgelig trist, men sånn er verden.
  11. Takk for svaret:) Diameteren på hullet i lyddemperen vil nok kunne være mindre på 6,5x55 enn 30-06 hvis Hausken ikke har universaldemper vil jeg tro ja.. Men om dette vil være et problem og hvilken forskjell dette vil utgjøre håper jeg noen kanskje vet. Får sikkert byttet demperen siden jeg ikke har prøvd den enda, men jakta nærmer seg, og hvis det evt må bestilles ny demper så vet jeg ikke om jeg gidder hvis det vil fungere godt med 30-demperen. Det er en liten klistelapp på demperen der det står: cal 30, 14x1,5. Betyr cal 30 både 30-06 og 308?
  12. Jeg kjøpte en Hausken standard lyddemper tilpasset 30-06 i den tro at det var det kaliberet jeg skulle ha. Senere bestemte jeg meg for å kjøpe en ferdiggjenget Tikka T3 6,5x55 istedet. Jeg lurer på om dette vil bli problematisk, eller om jeg burde fått byttet til en Hausken som er tilpasset 6,5x55? Eller finnes det bare èn type Hauskendemper som er universal for alle kalibre? Gjengingen er forøvrig korrekt.
×
×
  • Create New...