Jump to content

Tindejeger

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Tindejeger's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Han er en av dei 3 grunneierne ja, og vi har fra starten av ikke fått jaktet på innmarken til han. han har solgt dyrene til dei andre grunneierne før uten samtykke fra noen, kunn gitt dei muligheten til å ta ut et ungdyr, dei har helder aldri fått se regneskap fra solgte dyr selv om dette har blitt spurt om fleire ganger. Det skal vere sikkert at han tror han er gud/djevelen. Grunneierne har sett seg lei og spurt om jeg kan undersøke og se om det eventuelt finnes papirer vi kan legge fram. For ingenting annet hjelper.
  2. Unødvendig sitering fjernet. Ref regelverket. Nagant 762 Har vel aldri vert et årsmøte mellom grunneierne der. Er ikke noe skriftelig forbindelse, grunneieren jeg jakter på er like sjokkert over det som jeg ble.
  3. Noen som har eller vet om det finnes noen papirer der regler og lover står på? Viss dette i det hele tatt eksisterer?
  4. Så i bunn og grunn så kan ikke jaktleder si at vi ikke kan jakte den uken leie jegerene er der når dette ikke er avklart mellom grunneigerene?
  5. Er vel på tide han går av som jaktleder
  6. Grunneieren har ikke fått høre noe om det fra jaktleder, dei andre grunneigarane ser helder ikke noe av pengene han selger dyrene for. Vi jakter som sagt gratis pga av at grunneiger har sett seg lei av leie jegere som er der å drikker å har skadeskutt år på år. Legger til at skadeskytingen ikke blir innmeldt. Grunneier har annmeldt forholdene men blir kunn motarbeidet av jaktleder. All utmark er felles mellom grunneiere.
  7. Unødvendig sitering fjernet. Ref regelverket. Nagant 762 @DoctoRoy : Dyrene er vel med i valdet men grunneier har tatt ut dei 3 dyrene garden har rett på om det gir mening. Der er 3 garder med i valdet og den garden jeg jakter på har 3 dyr ut ifra tomte areal. Jaktlederen har tidligere når det har vert andre jegere der laget forskjellige regler om når hver enkelt kan jakte. Til dømes jakt på torsdag fra 11-14. Dette er sant ikke noe tull, så spørsmålet er om han kan gjøre det eller ikke? Jaktider gjelder vel for alle? Selv om der kommer kjendis jegere å betaler seg inn og ingenting av dette med jaktider er tatt opp med dei andre grunneierene, det er bare noe han har bestemt.
  8. Hei. Som topic så lurer jeg litt på regler å hvilke regler jakleder kan "lage" selv? Vi er to stk som jakter på valdet og nå har det komt to leie jegere med kamera og rifle. Jaktlederen har fått for seg av vi to som jakter der ikke får gå på jakt verken inn eller utmark menst leie jegerene er der. Er dette noe han kan finne på selv eller er det en regel som eksisterer? Syntes det hørest utrolig tåpeli ut! Kan og legge til at dyrene vi jakter på ikke er med i "valdet" da bonden som har rett på dyrene har tatt dem ut selv så vi kan jakte på dem. Takk for svar.
  9. Ett bueminutts spredning, tilsvarer det ca 2,5 cm på alle skyte avstander? På førehand takk.
  10. Som topic. Må man sende søknad for å kjøpe slug pipe til hagle?
×
×
  • Create New...