Jump to content

blaser_338wm

Members
  • Posts

    170
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

blaser_338wm's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg ville begynt og studere jaktprøver og satt meg inn i alle momenter i en jaktprøve som du finner i nkk sin sider under jaktprøveregler. Mange jaktprøver finner du på elghundklubber sine sider men ikke alle prøver er der og du finner på dogweb hvis du har tilgang. Hvilken rase som er best er vanskelig og bedømme men det er du som eier som preger og trener hunden fram til champion som bestemmer. Finn deg en valp fra en gode foreldre og kom deg tidlig på valpeliste til gode parring da har du kommet langt mener jeg.
  2. Hei her er kurs for Oslo-områdets elghundklubb: http://www.ooehk.no/index.php/medlem/an ... dkurs-2013 Har selv gått det kurset og har vært til stor hjelp for meg med min første hund til og oppnå champion og til og med deltagelse til årets NM i bandhund. Jeg vet også Follo og Østfold elghundklubb sin deltager også gikk et slik kurs i fjor og gikk noe kjempe gode jaktprøver på høsten og er også deltager til årets NM. Med dette vil jeg påstå man kan få god nytte av slike kurser. Jeg selv hadde en eventyrlig jakthøst med mye gode minner av meget godt hundearbeid på elg som ble både felt og også bare tatt bilder av. Man trenger ikke og ha med hund på disse kursene om du går med planer og kjøp av valp løpet av våren så er dette kurset en god forberedelse og du vil ha god nytte av til opplæring av valpen.
  3. Støtter Graahund sin påstand. Bor selv i byggefelt i en endeleilighet og min hund sover ute og hun bråker heller ikke i utide. Så jeg anbefaler deg kjøp av norsk elghund grå Bruk tid og finn deg en god kennel tidlig og sett deg på valpeliste der. Har hørt hvis mora er en boffer så kan valpen ta det med seg men vet ikke om det stemmer.
  4. Kontakt Ellen Krogstad på sleppaasen.net og kjøp sele av henne. se bilder av min hund lenger opp i tråden som har sele av henne.
  5. Jeg kjøpte min blaser R93 med 338wm løp hos Børselars as. og fikk en kjempe sevice der. I ettertid kjøpte jeg nytt løp i 6,5*55 hos jakt og friluft Arendal også der kjempe service ( tror han heter Egil han jeg handla hos.)
  6. Jeg har blaser i 338wm. Men ikke for salg.
  7. Tusen takk Graahund. Artig når man er ny med dette og det går så bra
  8. Forøvrig er jeg føstegang eier av en norsk grå elghund og bruker den som bandhund og har gått to en dagers jaktprøve med 1 premie på begge med 81 og 90 poeng og begge var samlet prøve og beste hund på begge prøvene. Og hun har en to dager prøve med 80 poeng og 87 poeng 1 premie og er nå NJ(b)CH. Så jeg kan takke henne for jeg fikk felt 3 elger i høst på 20m, 30 m og 230 meter og mange nærkontakt med andre elger som vi ikke skulle ha.
  9. Truls jeg lot begge store gå. Jeg tok den minste av dem to i den dårlig kvalitet bilde, jeg kunne tatt den store for dem kom på 20 meter. Den største jeg så i høst fikk jeg ikke tatt bilde av og den hadde 20+ tagger i geviret. I jaktlaget våres sparer vi di virkelige store
  10. 1: JA 2: Lett 3: Jo mer tid du bruker sammen med hunden i skogen mer lærer du og det samme gjelder hunden. Dere leser hverandre bedre. Det vil lønne seg og ta et bandhundkurs også og samt meld deg inn i elghundklubb i nærheten av deg nå. 4: Start forsiktig når valpen er liten. Jeg har selv norsk grå og hadde henne med på jakt når hun var 4 1/2 mnd og felte elg for henne. 5: Svar over. 6: Vil tro er mindre en min norsk grå. Start tidlig med og finne deg valp. Ring til dem som har kennel og forhør deg om valp og jeg anbefaler du ringer og ikke sender mail. Jeg skulle ha meg NES men fikk ikke tak i noe så det ble norsk grå på meg og angrer ikke. http://www.elghundforbundet.no/?side=236" target="_blank
  11. Noen av oksene Phoebe fant for meg under jakta. Denne kom opp til oss når vi satt på en utkikkpost. Vi hadde den på 135 meter og siden vi sparer storokser så slapp jeg den forbi. Denne startet hun med overvær 1100 meter ifra og vi kom på 320 meter når jeg tok bilde gjennom kikkersikte. Elgen ligger oppfor korset med hode mot venstre. Under kommer flere bilder av samme elgen. Litt dårlig kvalitet. Det var vist to stykk. Vi felte den minste på 20 meter ifra. Er klar over det ikke var bilde av hund her men det var min norsk grå elghund Phoebe som hjalp meg og komme innpå disse.
  12. Her har Phoebe elg i nesa. Her har hun funnet dem. Her fant hun 3 stykk liggende i myra. Etter 7-800 meter overværsarbeid fant hun dem liggende i myra. Fikk bare 2 av dem i samme bilde. Hun fant dem senere to ganger til.
  13. Ja det slapp vi. Blir bare Zeiss på meg etter dette
  14. Det er ikke sant graahund at man må kjenne dommer, tror dette er noe gammelt myte dere går og tenker på. Jeg er ny i hundemiljøet og fikk min første hund sommer 2010 og gikk mitt første jaktprøve august 2011 og klarte 81 poeng og 1.pr. Samme høst gikk jeg til 90p og 1.pr på Setskogprøven og vant den. Begge prøvene var noe dem kalte for samlet prøve og dommere og terreng ble trekt blant deltagere. I sommer gikk jeg 2 dager prøven og nå nettopp var dommermøte og jeg fikk 80p og 87 poeng og Phoebe er nå jaktchampion i bandhund. I høst så har jeg felt felt 3 elger for henne og det på 20m ,30m (hadde da storokse på 10m) og 230 m. Pluss vi har kommet pent på andre dyr som vi ikke skulle ha og da har jeg heller tatt bilder av dem. Til dere andre er det bare og kjøre på med jaktprøver for det er morro for deg og hunden!!!!!
  15. Jeg henger meg også på denne tråden og berømmer servicen til Zeiss. Ringte dem igår 15.11.12 midt på dagen og forklarte dem at lokket til batterietårnet på min Zeiss Victory HT 3-12*56 hadde skrudd seg ut og blitt borte under siste jaktdag. Ingen problem sa hun i andre enden og sier den pakker jeg ned nå og sender deg. Idag 16.11.12 ligger den på stuebordet min datter hadde tatt inn posten. Wow for en service fra Zeiss. Kan også nevne for noen år siden hadde jeg en håndkikkert victory 8*56 som jeg fikk riper i okkularet etter briller og det også byttet dem uten kostnader. Jeg kan ikke se noe andre grunner til og ikke velge Zeiss ved neste kjøp her etter.
×
×
  • Create New...