Jump to content

avtrekkern

Members
  • Posts

    151
  • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

avtrekkern's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Wolf fjærne tåler ikke at du strammer max da bøyer de seg, legg den du har problemer med ved siden av en ny wolf fjær så ser du det med en gang. Det skjer ikke alltid men jeg prøvde 3 av 4 en gang bare for å teste kvalitet. alle 3 bøyde seg. Har fabrikk skrue Kjøp en ny, og stram halveis, og så øk på til alt virker. De originale smitfjærene, om enn noe hardere både varer lengre og tåler at du skrur til helt til
  2. De børstene der ble solgt i relativt billige pussesett med sammenkoppelbare trestokker på Gressvig og Schau i tiden 1990- til sist jeg så en omtrent år 2000 minus litt. Har hatt to sett, begge er gått i bøtta. Pga at de er runde der der bør være skarpe, så pusset de elendig. Samt at festene i trestokkene bare løsnet.
  3. Skjønner meg ikke på disse trådene Skarpe Garand'er ligger da titt og ofte til salgs mens de som alltid drar opp slike tråde ikke finner dem Dahls historiske våpen 92 66 51 87 (registrert våpenforhandeler har på lager) så løp å kjøp om de mener det tipper samme tråd dukker opp om et år igjen, med umulig å finne osv, mener også børselars har inne en også 7000,- kr
  4. 686 uten modell prefix fra 1980-1986 hvor 686-1 tok over, 686-2 kom i 1997, 686-4 kom i 1993 varte til 1997. Kort gjengitt ifra "Standadrd catalog of smith & wesson" 3 ed på 686-2 gjorde de om litt på geometrien på tennstiften,( forbedring), denne kan skiftes da spor i hanen er likt, men det kom også en foring for denne i ramma. 686-3 gjorde de om på yoken ( sitter bedre på plass) på nr 4 ble uttdragen endret ( flat side mot en pinne styring, svsj) 686-5 (1997)ble sylinderstoppen, den pinner som sitter i ramma og hindrer at tønna går bakover når den er utsvingt en integrert del av ramma. Med 686 -5 kom også MIM (metal injection molding, en bruker et slags skumplast i froma som metallaet fortrenger,) på først hane og avtrekk, samt at tennstempelet ble skiftet til å sitte i ramma. 686-6 med nøkle høl i ramma (blasfemi avtale) Noen anfører at det er vanskeligere å slipe til mim avtrekk. Boka siteret i fra tar for seg veldig grundig alle endringer mål, spesial bestilliger osv og anbefales Gun digest er forlaget en artig ting er at MIM støpte rammer er velig mye lettere. eks veier en 686-3 2,5 tommer 1090 grm utem grep, mens en mim midell spåvidt klarer 1000 gr kraveet med, selv om volumet er 100% likt
  5. Det er hunomristik at noen tror er slik
  6. Datt av litt, er pluselig sauenæringen i Norge blitt ett overskuddsforetagende ? Av de ca 1000 mlrd (milliard) staten bruker i året så startes det opp med først ca 160 mlrd i overføringer til distriktene. Greit nok at noen ikke liker ulv, man at de ikke tror at andre skal ha rett til å like den finner jeg noe merkelig. Men uten byene dør bygda.( ville faktisk vært helt nedlagt omterent i 60 åra ) Argumenter gjerne sakelig imot det
  7. Jeg vil se det slik det gjelder her Er jegere som ikke klarer å føre seg på en slik at at andre er sikre i terrenget skikket til å ha våpen ?. Dette gjelder ikke bare turgåere, men andre jegere, fiskere, forskere O løpere osv osv osv Det er ingen menneskerett å ha våpen og drive jakt Og er de ikke skikket bør de heller ikke ha denne rettigheten, verken til å ha våpen, eller drive jakt Dette er min mening
  8. Litt avanserte malebutikker som driver med kunst utstyr selger bomulls papir. kommer i blokker på 20 ark i størrelseene a5- A3 og opp i tykkeler fra 180 gr/m2 til ca 320 gr/m2 om jeg ikke husker feil Bjerke i Oslo har flere typer (og tro meg de i butikken skjønner med en gang at du ikke er kunster slik de ser det )
  9. Du kan spørre omtrent hvem som helst som skyter mye innenfor NFPS om dette Tipper rundt 90% der vil svare det jeg gjør.
  10. Ta en veldig grundig kikk på sleiden der hvor den tynne stålbiten går i i fra støtbunn til utkasteråpningen. Glocker som er litt hart skutt pleier å sprekke her etter 30' -40' skudd og da bøyer sleiden seg. Da skrur skuddene seg sakte men sikkert utover en vei osv.
  11. Er det lov å spørre om du fikk godkjent eller nei ?, og på hva
  12. En tanke jeg hele tiden gjør meg her er disse såkalte 120 stillingene. 120 kontoerer med en ansatt ville være ett enormt tilbakeskritt til der vi var med ulik praksis osv. Det er også en ressurssløsing hinsides, De er kun distriktspolitikk, overhodet ikke noe annet. Anta ett oppegåedne kontor (plassert i Mo i Rana for min del) men la oss si 3 oppegåeden jurister, 2 saksbehandlere , 2 på it og et part tre til). Dette vil koste anta 15 mill i året og vi vil spare 2,5 mill som vi forhåpenlig vis vil få igjen. Ett A frimerke, eller e post har som kjent lik pris til alle steder i Norge. posten bruker 2 dager fra Lindesnes til Norkapp ( selv om enkeltes opplevelser i fåtall benyttes til å påstå noe annet) Ingen lokale lensmannskontor skal lenger ha noe med søknader å gjøre, hvilket jeg personlig mener ville være ett fremskritt uansett. Dette er litt som sammenlikningen over med NJF's register. Normalt sett som det fungerer eller ikke på denne fjæla her vi de da allerede ha etablert ett system hvor de som jobber på la oss si " distriksutplasserte " kontorer, jobbe kanllhardt for å beholde egne arb plasser. Og ditto videre jobbe mest mulig for å synliggjøre høyet mulig kostnader til dette. Det vil være lett å få alle disse i mot kall det "oss", om en ikke besørger å kanalisere dem samtidig inn i nye og finansierte oppgaver. Samtidig som drift av register besørges effektivisert på annen måte. Normalt vil alltid løsningsforslag som inneholder hel pakke, være lettere å selge til et samlet publikum. for jeg tror egentlig vi selv prøver å selge til feil publikum Selv om det idealistisk ikke burde være slik.
  13. Jeg har når jeg har solgt privat konkret skrevet vedleggsbrev til hvitlappen og bedt mitt politikammer om å skriftlig bekrefte mottak av denne. Pdd har de ennå ikke en eneste gang berydd seg med å svare. Mitt innspill til revidering av våpenforskrift går på denne type krav til bevilgende myndigheter.
  14. Hvis du hadde tatt deg bryet med bare å ta et kjapt søk her på sidene med søk funksjonen, får du nok referanser. ( ellers som kunne lese og var over 9 år i 1978, burde huske dette godt) Å gi feil "anekdoter" tror jeg bare skader i disse dager. enhver journalist vil avsløre slikt og bruke det i enhver aneldning.
  15. Det er overhodet ikke riktig. Helt konkret var dette en episode hvor flere pisolskyttere på en skytebane ble angrepet av en utenforstående person som skjøt dem med en pumpehagle. Forhenværende J. P. Syse stod da for innskjerping med registrering av hhv automat og pumpehagler. Som da ble registreringspliktige. ( før var de i fritt salg ) Husker forøvrig godt at pressen flere steder poengterte at hvis ikke pistolskytteren hadde lagt fra seg våpenen på standplass og gått frem til skivene, så kunne de ha forsvart seg ( Aftenposten og VG)
×
×
  • Create New...