Jump to content

Weholt

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Weholt's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Beklagligvis blir det ikke mulig å kjøpe noe før på nyåret pga penger og ervervstillatelse, men om du fortsatt har noe liggende da så er det aktuelt. I klubben jeg skyter i er det ikke lov å skyte med magnum så det er uakteult uansett.
  2. Vel, så mye penger hadde jeg aldri tenkt å bruke uansett. Tenkte på en brukt 22lr til 2000,- ( Ruger eller lignende ), brukt CZ75 i 9mm og en riflepakkeløsning til 5000-6000,-. Er nybegynner så det blir noe sånt. Så kommer våpenskap i tillegg. Om jeg eventuelt skulle kjøpe 45 hadde det også blitt et eller annet brukt Colt 1911 så jeg er et stykke unna prisen du snakker om. Så kan du godt si at da bør jeg iallefall satse på en god 22 for å lære å skyte enn å kjøpe en middels/dårlig 22 for å absolutt eie en 9mm. Greit nok. Men jeg synes likevel spørsmålet mitt er fornuftig om jeg kan spare en del penger på å søke engang og betale 400 eller betale 400 pr våpen. Det var noe av utgangspunktet for spørsmålene mine.
  3. Jeg har tenkt å søke om pistoler i 22lr, 9mm, .45 og rifle i .308 etter nyttår, men fikk i går høre på pistolklubben at søknader som gikk på å eie både 9mm og 45 ble avvist siden en kunne bruke 9mm til det samme som 45 og derfor var det ikke behov for to våpen. Hvordan kan man begrunne behov for både 9mm og 45? Koster det det samme å søke om alle våpnene på samme søknad eller kan jeg like godt ( eller må jeg ) søke enkeltvis og blir hele søknader avvist om ønsket om et våpen ikke blir godkjent? Eller får man tillatelse for kun deler av søknaden? Saken er jo at det virker teit å måtte sende søknad på søknad som koster skjorta om det f.eks. kun er deler av det man søker tillatelse til som blir avvist.
  4. Ok, men det hadde vært svært interessant å vite hvordan nettopp de våpna sammenlignes med hverandre i litt mer detalj. Jeg er nybegynner sjøl og skal snart gå til innkjøp av ett eller annet og er spesielt interessert i hvordan de rimligere 22lr pistolene står i forhold til hverandre.
  5. Tenkte jeg skulle kjøpe boka, men fant den kun på bokkilden.no til 748,- spenn. Det er vel i overkant dyrt for ei bok. Er den mulig å skaffe noe rimligere?
  6. Weholt

    Våpenskap

    Når jeg tok jegerprøva for noen måneder siden ( ja, jeg er grønn og tok prøva rimelig seint ) ble vi opplyst om at det fra nyttår ville bli påbudt å låse inn alle våpen i FG-godkjente våpenskap.
  7. Jeg bøyer meg ydmykt i støvet. Har ingen kilder å vise til annet enn et noe lurvete langtidsminne, så du har nok rett.
  8. Tror faktisk det var Hitler som sa det der.
  9. Og bare en ting til så skal jeg prøve å la være å bruke noe mer tid på denne tråden; FrP har ALDRI hatt regjeringsmakt. De har ALLTID vært i opposisjon. Husk det. De vil ikke bli noe bedre enn noe annet politisk parti som kommer til makta; først da begynner kamelsvelginga for alvor - med svik og løftebrudd som dessert for oss velgere. Om en ting høres ut som å være for godt til å være sant, så er det ofte det.
  10. I sammenheng med retten til våpeninnehav lurer jeg på om noen har noe statistikk angående våpen brukt til kriminelle handlinger og hvor mange av disse som er uregistrerte/registrerte etc? Sannsynligvis vanskelig å oppdrive, men har noen her formeninger om dette er det interessant.
  11. Litt usikker på hvorfor noen folk her tror FrP vil sikre dem retten til å innha våpen mer enn noe annet parti. Ville tro de heller ville innskrenke de også siden de skal være "tough on crime" og vil ha purk på hvert gatehjørne. Min oppfatning, som anser meg selv for å være særdeles liberal og for individuell frihet, er at FrPs frihet og individualisme er begrenset til ting som kan måles i penger. Jeg skal ikke hoste opp noe politisk alternativ fordi jeg ikke finner noe parti som innbyr til tillit, men vær sikker på at om FrP kom til makta og begynte med skattekutt ville statlig støtte til kultur, sport og idrett, som inkluderer jakt og skyting, være høyt opp på lista over ting ville lide. De er jo for mindre statlig eierskap også så de ville vel privatisert alle jaktterreng staten i dag besitter og resultatet ville i sum bli at bare de som har penger ville kunne drive med jakt, leie jaktterreng eller drive med skytesport. Jakt ( og skyting ) er ikke bare sport, men også en viktig del av norsk kultur. FrP er vel ikke kjent for å være de sterkeste kulturtilhengerne? Dette er ikke noe heiarop for de rødgrønne for jeg har ikke noe politisk tilholdssted, men prøv å ikke la dette bli et *for* politisk forum i noen som helst retning. Enig med flere her i tråden som mener det faktisk er viktigere ting i livet enn om jeg får inneha våpen eller ikke og at dette bør gi føring for hva en til slutter stemmer på.
  12. Weholt

    Våpenskap

    Fra nyttår må alt av våpen låses inn i FG-godkjent våpenskap. Uten unntak.
  13. Har tidligere spurt om slike sett til CZ 75. Har av noen hørt at slike sett til Colt 1911 bare er drit, men leste i et eller annet amerikansk håndvåpen blad at presisjon etc. er helt ok og fikk litt lyst til å undersøke om dette hadde vært en mulighet for god trening. Fikk ikke med meg navnet på alle setta som ble nevnt i testen annet enn Marvel. Har noen her erfaring med slikt, anelse om pris og hvem som selger?
  14. La meg oppklare noe med en gang; det var ikke jeg som ble kastet ut. Dette er en historie som er noen år gammel og jeg har startet med pistolskyting for noen uker siden, men har hatt venner som har drevet med skyting en stund. En av disse vennene fortalte om episoden og jeg spurte her av ren nysgjerrighet. Jeg er som sagt helt enig i at det å skyte på bilder av virkelige persone eller menneskelignende pappfigurer er forkastelig. Mitt spørsmål gikk på om dette var forbudt ved lov eller ikke.
  15. På mange baner har de stativ en kan sette salongen/rifla i slik at den ikke endrer stilling mens man justerer kikkert etterhvert som man skyter.
×
×
  • Create New...