Jump to content

seawolf

Members
  • Posts

    4,829
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    27

seawolf last won the day on February 3

seawolf had the most liked content!

About seawolf

  • Birthday 11/07/1945

Recent Profile Visitors

3,914 profile views

seawolf's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

1.4k

Reputation

  1. Vi har sekshjuling og boggihenger med winch. Kommer frem stort sett over alt, (men motorsaga er alltid med) . Prøvde med pulk første året, men problemet med pulk oppstår når / hvis en skal rygge. Da er henger mye bedre. Har sett trekantbelter i bruk og det virker å være nesten ustoppelige, men vi har som sagt klart oss med sekshjulingen. Vi har ikke noe transportproblen, da utstyret er parkert på gården som ligger i jaktterrenget. Men ser jo at en henger som kunne ta vekta av sekshjulingen bak en bil og samtidig fungere som henger bak en ATV ville være en fin kombiløsning.
  2. seawolf

    Rifle for elg.

    Ruger M77 30-06 | FINN torget Her har du et godt alternativ. Solid, driftsikkert jaktvåpen i verdens mest anvendelige kaliber. Jeg har hatt to av disse opp gjennom åra, en i 30-06 og en som fikk ny Shilen - pipe i 35 Whelen. Dønn solide kikkertmontasjer festet direkte i spor i kassa. Godt uvalt av ringer i forskjellige diametere og høyder. Våpensøylen i Bergen er importør av Ruger, seriøs og bra butikk. Det eneste minuset (etter min erfaring) er at avtrekket kan være litt "ruskete". Men det er ingen heksekunst å polere og glatte opp flatene en smule. Etter + 20 års jakting med Ruger M77 kan den absolutt anbefales.
  3. Finns det noen statistikk på fordeling mellom lovlig eiet og ulovlig besittet våpen brukt til drap som i VG sin oversikt eller tilsvarende oversikter?
  4. Er det nytt våpen fra forhandler? I tilfelle ville jeg aldri godtatt dette og forlangt nytt våpen. Hvis det er privat privat kjøp blir det vel litt verre å få omgjort. Men hvis du fikk bilder av rifla uten at dette fremkom, ville jeg tenkt at selger bevisst hadde skjult dette.
  5. Når det gjelder kuler som kan snu seg som @ignorant viser til, opplevde jeg akkurat det i Namibia ved skudd på en oryx. Patronen var 375 Ruger, kula 270 gr Barnes TSX ladet til 820 mps. Rent sideskudd i bog, men kula veltet i dyret og ble sittende fast i skinnet på utgangsiden. De perfekt ekspanderte flikene virket som et "anker" på innsiden av skinnet.
  6. Når det gjelder Kjell Tonheim`s PMB - kuler, brukte jeg de noen år i min .35 Whelen. 215 gr ladet til 790 mps (kronografert). Skjøt noen hjort med den pluss en voksen elgku, men "følte" at kula kanskje var i hardeste laget / åpnet opp for lite, da det alltid var hull rett gjennom, men med tegn til minimal ekspansjon. Dyra viste også mindre skuddtegn og gikk lengere sammenlignet med hjort skutt med samme rifla med 250 gr Woodleigh RN ladet til 757 mps under tilsvarende forhold. Her var det også gjennomskyting men med betydelig større skuddkanal og dermed raskere avbløding og minimal fluktavstand. Presisjonsmessig var PMB helt supre i min rifle, en Ruger M77 med 22" Shilen pipe. Kula hadde kanskje passet bedre i en 358 Norma Magnum som kan lades vesentlig friskere enn 35 Whelen, som egentlig er en ganske sedat (men effektiv) kreasjon. Jeg jaktet sammen med Kjell i Sørafrika i 2006. Han hadde da med sin egenproduserte rifle kamret i 340 Weatherby Magnum, og han skjøt en løve pluss en del plains game med den og PMB-kula som fungerte perfekt.
  7. Jeg vil tro at det er vinterpelsen han prøver å kvitte seg med ved å gni seg mot trær og greiner. Erfaringsmessig kan de se ganske grå og lurvete ut når de holder på med dette. Såret kan kanskje ha oppstått i forbindelse med det, kanskje gnidd seg mot en spiss kvist eller noe. Du får bare la naturen gå sin gang, sommerpelsen kommer etter hvert, rødlig og fin
  8. Ja jeg registrerte det, får sende de en forespørsel. Går jo helt greit uten kobber også, tror ikke det er avgjørende om det blir en X eller en åtter
  9. Utrolig service her på Kammeret Det som ikke kan ordnes her er ikke verdt å nevne Takker og bukker.
  10. Skulle så inderlig ha fyllt opp lageret med denne ammoen, men det ser ikke ut at noen av "de store" her nede på Palmekysten har de inne. Har en pistol som tydeligvis foretrekker denne patronen ( 36 grs / 1280 fps) Kulene kopperbelagt og fordelen er at en slipper ansamling av kulefett på laderampen. Kjøpte et par "Value Pack" med 525 skudd hos Rogne Våpen på Heimdal før de la den butikken. Skulle jo egentlig ha hamstret det tidobbelte. Noen som kan sette meg på sporet av forhandler som har denne patronen på lager?
  11. seawolf

    Marlin bolt hagle

    En kompis hadde en slik for mange år siden og brukte den aktivt på grågåsa og skarv. Helst fra skjul og over lokkefugler, den fungerte utmerket til det bruket. Han skjøt også en haug med villmink med den når han ruslet i fjæra ute på øyene.
  12. Stakk innom på J&F på Stoa i dag og kjøpte 500 patroner 9x19 Remington 115 gr. Pris pr stk ble NOK 3,50. Nesten ikke bryet vert å lade denne patronen selv når en tenker pris på komponentene i "løs vekt". Riktignok ikke matchammo, men holder mer enn godt nok til feltskyting på mitt lave og behagelige nivå.
  13. Når det gjelder skuddplassering skyter jeg konsekvent i skulder. Gjerne opp og fram som @Jegermeistern sier. Å perforere lungene samt ta de store blodårene på toppen av hjertet, i tillegg til å knekke "forstillinga" er etter min erfaring både effektivt med tanke på raskt død/utbløding, og kort fluktstrekning. Det gjelder de fleste hjortedyr jeg har jaktet på fra små engelsk muntjac til norsk elg. På rådyr har har 243 Win, vært den verste "kjøttødeleggeren", mens 35 Whelen den som desidert har gitt de fineste slaktene. Dette med grovt sett samme treffpunkt. Så at kulevekt / hastighet betyr mye er jeg overbevist om. På elglaget vårt har vi et assortert utvalg av kaliber/patroner. Fra .308 Win. via 7mm Rem mag. til 300 Winmag , 338 A Square og tre stk 375 H&H. De "grove" gir konsekvent finere slakt enn de "mindre og kjappe", dette uansett skuddplassering.
  14. Jeg jaktet i mange år med en Ruger M77 i 35 Whelen med 22" Shilen pipe. Alt fra elg til rådyr, innblandet noen dåhjorter og villsvin i Skåne. Fant fort ut at rifla likte RN kuler best, så standardladning ble 250 gr Woodleigh RN foran 57 gr N150. Kronografert til 757 mps. Mer enn god nok jaktpresisjon og et trivelig og absolutt effektivt jaktkaliber.
  15. Mottok nettopp en godkjent åpen søknad på pistol finfelt uten nevnte påtegnelse Agder Politikammer, behandlingstid 2 uker. Forsåvidt akseptabel behandlingstid.
×
×
  • Create New...