Jump to content

SnurreSprett

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SnurreSprett's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Til info for dem som faller inn under Oslo PD på søknader: Sendte en epost for å høre om status på søknader jeg sendte inn på sportsvåpen for en tid tilbake siden, og som nå var gått en stund over forventet behandlingstid. Per i dag så er behandlingstid ca 20 uker. Deler her så andre som kanskje er på tanken om å sjekke slipper det og vi sparer Politiet for å måtte svare på det samme flere ganger.
  2. Bruker selv Peltor Comtac XPI, ypperlige hørselvern, men stiv nypris. Earplug mode var den store salgspitchen for meg og den skuffer ikke. Kjøper sikkert et nytt par om jeg en dag glemmer dem igjen foran skivene. Sitter også på ett par med Peltor Sporttac, de er nesten like bra som førstnevnte, minus earplug mode. Artig med utskiftbart deksel.
  3. Hei og god kveld! Arvet en Kongsberg M30 enkeltskudds rifle i .22 som blir plombert til fordel for ny .22 da våpengarderoben ikke tillater begge.. Våpenet har ikke kikkertsikte og min bestefar fant ut at å file ned frontsiktet så det ble finere var en god idé, med det resultat at selv jeg med unge øyne ikke er kar om å se jævelskapen mot det svarte i blinken, så å bruke den til noe seriøs trening blir vanskelig rettferdiggjøre. Ønsker en salong med grei tilgang til magasiner og reservedeler, skinne for kikkertmontasje, mulighet for demper selvsagt; både bolt og halvauto vurderes. Desto viktigere er det at våpenet leverer god presisjon på 100m, og er stor, tung og "biff" nok til å føles som en fullstørrelse jaktrifle. Hva tenker folk er gode kandidater? Har du gode samlinger med salongen din, så legg gjerne ved dem også for litt skamløs selvpromotering som absolutt er relevant for tråden!
  4. Takk for mange supre svar! Har konkurrert på lerduestevner i mange år og er ingen sjeldenhet å se på riflebanen heller men pistolskyting var virkelig noe som føltes riktig rett fra start, så blir nok en aktiv konkurranseskytter på sikt. Har fått noen innspill på våpen som ikke har slått meg I det hele tatt som S&W Modell 41 og den lengre utgaven av X-esse så tror jeg ihvertfall I første omgang skal saumfare klubben etter skyttere som har disse og spørre pent om å prøve. Igjen, takk for mange svar!
  5. Hei! Er i ferd med å komme dithen i pistolskytekarrieren min at det er på tide å seriøst vurdere hva slags pistol som skal få æren av å bli den første i mitt eie. Har skutt en del med Ruger MK II/MK III, synes de er veldig ålreit å skyte med, får også fine konsekvente samlinger med dem, vært borti Walther GSP men vi ble ikke så gode venner, fått skyte noen få skudd med X-esse som var ålreit men jeg er ikke helt komfortabel med den korte siktelinja. Det var en svært kort og nett versjon. Utenom det så er jeg ganske blank, og trenger derfor noen innspill på gode .22 pistoler som kunne vært interessante for en førstegangskjøper. Vet man bør prøve før man kjøper, så fint å få en pekepinn på hva jeg burde se etter å få prøvd før kjøp blir aktuelt Kriterier er: -Helst ikke for kort siktelinje -Tak på 8-10 lapper -Til dels idiotsikker (klarte å smekke magasinet inn feil vei med en MK III og det ble visst et salig drama med børsemaker involvert og i det hele tatt for å få det ut igjen) -Justerbart sikte og avtrekker et pluss men intet must -Halvautomat pistol, revolver får jeg vurdere underveis om interessen skulle melde seg -Flott om mulighet for demper, men klarer meg fint uten Dersom noen også har spesielt gode tips til 9mm er det bare å slenge med da det sikkert blir sendt avgårde en søknad på det før eller senere også. Fått prøve en Pardini GT-9 som var fantastisk, men altfor dyr per nå. Takk for svar
  6. Den slår meg som et fint bruksvåpen, sikkert en fabelaktig arbeidshest til strabaser jeg vil spare den dyrebare Berettaen for. Ser både her på forumet og på amerikanske forum at disse later til å ha blitt importert på tidlig/midten av 90 - tallet og at selskapet utfra hva jeg forstår har tatt kvelden. Takk for svar!
  7. Hei! Noen som kan fortelle meg noe om Lu-Mar hagler? Nærmere spesifikt Lu-Mar Scirocco Lux i kal 12/70? Ute etter alt av informasjon: hvilke år denne modellen ble produsert, prisklasse de lå på nye, egne erfaringer, you name it.
  8. Så dere gutta jobber fremdeles med å få M1 Garand godkjent? Dear Lord, jeg leste denne posten for mange herrens år siden og enda har det ikke skjedd noe? Dæven, Norsk byråkrati er jo helt hinsides! Men dere kara skal ha skryt, heder og ære for å fremdeles stå på. Blir mye fruktkurver sendt i det ganske land til pådriverne som har jobba opp mot dette fra heimen her dersom børsa mot all formodning skulle bli godkjent, driter i hva den blir godkjent til, sålenge den blir godkjent for mann i gata! Hadde vært moro å eventuelt sett denne på DFS-stevner som siviles motpart til AG'n, men det er vel bare ønsketenkning
  9. Takk for det Ei tohi varjata, da blir det laderammer også^^
  10. Hei igjen og tusen takk for kjappe svar! Da gjenstår det nok bare å rive med bestefar-Mauser'n på bana og ta det derfra Fulgte dessverre ikke med reim med børsa, så må nok ta en titt innom noen replika-leverandører for å skaffe det. Er også ganske fristet til å ta meg en tur innom ebay og skaffe noen laderammer. Noen som vet om originale 8mm Mauser-laderammer passer til 30.06 patroner? Snakket med en type fra Canada som mente det ikke skulle være noe problem, men er en liten demper på moroa hvis patronene henger som løse dynetrekk ut av laderammen, eller holder seg fast som om det står om livet
  11. Hei allihopa! Dette kan kanskje virke fåfengt, rart og ubetydelige for mange av dere, men vær snille: dette kan ende opp med at en eller annen rifleskytingklubb der ute får et nytt, aktivt medlem Har ikke rørt ei rifle etter førstegangstjenesten, men nå har interessen for kanskje å ta opp rifleskyting økt, i takt av at kamerater har forsøkt å overtale meg til å henge meg på "jakt-teamet" deres. Har gått mye fram og tilbake, men kommet fram til at jeg alltids kan skaffe meg ei rifle ihvertfall, så det har jeg gjort. Nå har jeg da, som den håpløse og tørre historikeren jeg er, falt for Mauser M98 i 30.06 med original stokk og uten optikk. Altså, i samme tilstand som den var da Forsvaret solgte den til befolkningen, med andre ord. (SVÆRT godt behandlet og ivaretatt, vel å merke) Har ingen planer om å bygge den om, muligens med en "scout-mount" som erstatter baksiktet med festeanordning for kikkertsikte da det betyr at jeg ikke trenger børsemaker til å smi om hevearm eller på noen annen måte permanent endre våpenet. Jeg er fullt klar over at dette er sikkert noe mange har sett på banen før med varierende resultat, men er dette noe folk er lei av å se på banen? Kan jeg som ny skytter med gammal børse forvente meg en og annen kommentar fra de mer rutinerte gutta med børser til 20-30-000? Eller bryr folk seg fint lite om hva slags smelljern som blir revet med på banen? Mye rare spørsmål, I know, men har hatt et par erfaringer på blant annet lerduebanen som jeg på ingen måte ønsker å gjenta
×
×
  • Create New...