Jump to content

Terje338

Members
  • Posts

    232
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Terje338's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

25

Reputation

  1. Testa ut den 162gr Sako kula på nokre hjort i haust og den fungerte bra. Kula var litt lang så den stjal litt mykje hylsevolum så den blei litt utfordrende å få pressa den over 800ms i mitt løp. Kjekt å sjå at der kjem 150gr utgave av denne og at bc er er vel så bra så den 162kula. Er vel mulig å få passere 850ms med den 150gr kula med full hylse med N550.
  2. Takker for innspel her Jegeren. Problemet med fast kinnstøtte er og få ut sluttstykket og få føre inn pussestanga beint inn i løpet. Korleis løyser du det?
  3. Kjøpte ei rifle som hadde ein glassfiber game scout Mcmillian stokk som ikkje har justerbart kinnstykke. Laga til eit avtakbart kinnstykke med ei Kydex plate som eg varma opp forma den til og festa med borrelås tape. Løsninga fungerer greit, men ser at litt hard jaktbruk (inn og ut av Vorn sekk) kan dette løsne. Vurderer derfor og gjere ei meir permanent løsning på stokken der dette innbefatter boring, saging liming osv. Har ikkje heilt bestemt meg kva løsning eg skal velge enda. Alternativt 1. gjere som det ofte blir gjort i trestokker der ein sager ut ein bit på toppen av kolben for så og lime inn styrepinner med låsing. Alternativt 2. Kun bore og lime inn ein ferdig justerbar løsning oppe på stokken. Slik som denne: https://skytterlinken.no/universal-justerbar-kinnstotte-sett Er det nokon som har gjort tilsvarende arbeid i glassfiber stokker som har råd, tips, bilder?
  4. Synes det er dumt at eks Skottland får bruke 6mm til hjortejakt men her må vi minst ha 6.5mm
  5. Var i samme situasjon rett før jul. Etter nokre timer på hjortepost vart dei vanlige jaktskoa kalde. Kjøpte derfor Baffin Impact i 44/45, bruker normalt 43/44. Desse var omtrent som månesko og gode og varme. Men synes at dei var litt trang framme i tåa når eg sat med dei nokre timer. Kjøpte derfor eit nr større (46) som kjentes betre ut. Dei 44/45 heiv ej ut på finn til 1500kr, som er omtrent ubrukt. Einaste eg kan utsette på skoa er at dei er meget stor, og ikkje noko eg hadde gidda å gått lange fjellturer med.
  6. Ein kjapp ide for å få meir behaglig det kinnstykke, og kanskje gjer slik at du unngår denne smellen du opplever kan vere å tape/lime på 3mm neoprene plate på kinnstykke. Er ikkje kinnstykke litt "slarkete"? Kanskje det kan gjere at det får bevege sej litt før det plutselig tar opp slarken for så å "smelle" inn i kinne ditt vil lage denne "smellen" som du opplever.
  7. Kva ligger dei på i pris privat da? 2kr stk?
  8. Er federal sp og ettertrakta vare for tida? I så fall skulle ej vel solgt mitt gamle lager....
  9. Terje338

    Ladedata 510 Førland

    Skikkelig spennende prosjekt det der. A-max kulene, vil dei ekspandere i sub hastigheter, har du testa no? noko grunn til og skyte mantla kuler i slike hastigheter? støpte blykuler vil no vel fungere godt på storvilt. Er det ein spesialprodusert Svemko demper du har der? Ser du opplever betre es på støypte kuler, vil ikkje dette vere logisk siden dei sikkert tetter betre i løpet? små diameter forskjell på ei mantla kule vil vel gi trykk og forskjell på kor godt den tetter i løpet.
  10. Optilock er egentlig ein genialt konsept for å løse eit problem med vridning /spenning i kikkersikte. Denne vridning vil du kunne få sideveis med og flytte fremre base litt fram/bak. Dette kunne sako løst med og lage tilsvarende spor som tikka eller picatinny. Litt av problemet med optilock er at ein også kan påføre spenning i kikkersikte om ein strammer ringene ujamt. Ej fikk oppleve dette når eg prøvde sako optilock qr. Da såg ein viktigheten med og være svært nøye med å kryssstramme skruene forsiktig oppover mot momentet. Var ein ørliten grand unøyaktig så merker ein at ein kikkersikte kom enten opp eller vart pressa ned når ein slakka på eine qr låsinga. All optilock har samme problemet, berre at det er lettere å oppdage dette med dei qr festa.
  11. Har du bilde av oppsettet ditt? Er dette siste utgave av Near skinna? Korleis kjente du at den løsnet?
  12. Det var på grunn av tilgjenglighet, pris og at muligens det kikkertsikte skal over på min sako 85 etter jakta. Har allerede spuhr montasje på Kahlesen.
  13. Fikk Optilock montasjen til å montere på TRGn i dag. Vaska reint for fett og kjente der var litt slark mellom ring og base. Tok eit raskt mål som sa at det er ca 0.1mm slark på styringen. Dette er ikkje heilt bra. 0.1mm på ca 10cm er 1mm på 1meter, og 100mm på 100meter. Skal ein drage max feilkilde ut av dette kan ein i verst tenkelige oppleve 20cm avik siden det er 2 baser på 100meter. Eg kunne satt opp meir nøyaktig måleverktøy for å funne ut eksakt klaring, men det får bli ein annan gang. Uansett vart kontakt flata mellom basen og ringene limt med sterk locktite for å forhindre at dette flytter seg.
  14. Bly, krav? tja 1-2cm er godt innafor på 100meter, men liker selfølgelig ikkje og ha noko avik. Kva gjer at du foretrekker ringmontasjene i forhold til ring+baser? Har vurdert også picatinny, men så langt har eg ikkje funne ei skinne og ringer som eg kommer langt nok ned.
  15. Er det nokon som har forska på treffpunkt avik når ein tar av og på kikkertsikte ved og løyse skruene som er mellom base og låsekasse? Tenker på om ein må/ bør testskyte mellom kvar gang ein bytter kikkert. Vurderer å ha 2 forskjellige kikkertsikter på samme rifle, med separate montasjer. Med å bruke momentnøkkel på skruene så burde dette vere rimelig stabilt.
×
×
  • Create New...