Jump to content

Hanky

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Hanky's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har og MVP i .308, har ikke tenkt over noe spesielt med rekylen en eneste gang. Fin å skyte med! Liker avtrekket!
  2. Hei Jeg er fersk jeger og har noen spørsmål til det å henge dyret, har lest litt på forumet, men ikke funket svar på akkuratt dette: 1. Dyret skal henge tørt og helst under 20 grader, med god sirkulasjon. Jeg har en "råkjeller" som holder ca 15 grader, men med en luftfuktighet på 80%. Dvs dyret skulle hengt der i ca 3 dager, vil en slik luftfuktighet være skadelig på viltet? Alternativet er å henge i utendørs garasje/bod, men der kan det jo fort bli mer enn 20 grader i august, eller innendør i en bod hvor temperaturen er ca 20 grader. 2. Vil et dyr som henger avgi mye lukt? Om jeg feks henger de innendørs i en bod, vil lukten være til sjenanse, sette seg i ting som oppbevares der etc?
  3. .308? Jeg kjøpte dette til min MVP, fra denne butikken. http://www.hoopergunworks.com/product/c ... eld-rifle/ Funker helt topp, stopper bolten i bakkant når magasinet er tomt. Kjennes mer "metall" ut enn det som fulgte med. (Har ikke skutt det orginale, gikk rett for 5skudds, hatt kanskje 100 skudd gjennom uten noe problem.'' Betalte $4 i frakt og $26 for magasinet, så under Tollgrensa etc.
  4. Såpass ja... Regner med det er fra Winge? Fikk du grei hjelp, eller var det mye mas? man får vel det man betaler for I guess, men at ting er skrudd sammen burde vel være det minste man kunne forvente.
  5. Fikk endelig testet den i dag, skuddene gikk "all over the place" for å si det mildt. Jeg er jo helt amatør, så trodde det var skytingen og min feil. Viste seg at mekanismen ikke var festet til kolben skikkelig, når det ble sjekket var det festet med knapt to newton. Når det ble tightet til var "senter" så langt offtarget at siktet ikke kunne skrues tilbake til sentrum, kom inn på 2poengs streken bare så var det ikke mer å skru på. Men, da satt ihvertfall gruppene greit. Andre med erfaring om dårlig sammenskruing fra produsent? Finnes det noen måte å justere skinna/siktet på utenom skruhjulene? Jeg vil jo da helst skru venstre/høyre hjulet tilbake til midten, for så å justere selve siktet til å matche, men hvordan kan det gjøres?
  6. Takk for svar. Finner ingenting om denne på nett, tolker nesten det som at den ikke er "bra" eller ingen har kjøpt/testet, spesielt siden man finner så mange andre som skriver om 119 eller 150.
  7. Noen som har erfaring med denne? Skal (ifølge netthandel) dempe 22DB i .308. Er det "nok" til at man ikke trenger å tenke på hørselværn når man sitter på jakt? Har bevist kjøpt ei kort rifle, da frister en kort demper men klarer ikke finne noe info om denne...
  8. Jeg sliter virkelig med å finne et 5 skudds magasin til min .308... De butikker jeg finner som lister 5 skudds er alle i USA, og enten har de ikke lenger produktet, eller så vil de ikke sende til Norge. Har og prøvd å bestille via JetCarrier, hvor bestillingen min blir cancled av nettbutikken fordi "we dont ship to freight forwarders" Forslag?
  9. Hva slags 5skudd magasin tror dere kan passe? Sett litt i USA på forskjellige nettbutikker, men er det noen norske som selger? Ser for meg at 5 er litt mer "praktisk" på jakt?
  10. Så jeg forutsetter at du har en egen? Har du svar på de spørsmålene stilt øverst, tanke på sikte, presisjon, ammo etc?
  11. Justert avtrekk da? Alle reviews og alt jeg leser om denne sier jo at avtrekket nesten er for lett, at det kommer stilt til det letteste fra fabrikken, og at du kan stille det tyngre selv.
  12. Leverer søknad på en slik MVP Patrol .308 i dag som første rifle. Noen forslag på mindre magasin, feks 4 eller 5 skudds som er litt mer praktiske med tanke på hvor langt de stikk ut på jakt? Gjerne med linker. Forklar meg gjerne og litt rundt dette med montasje på picatinny skinna, hvilken type montasje jeg bør se på etc. (la oss si 30mm rør på siktet, selv om det ikke er kjøpt inn). Ser for meg at siktet kan tas enkelt av/på siden det er en sånn skinne, men hva gjør det med siktepunktet når det tas av etter innskytingen?
  13. Hei Første post og jeg vet det finnes poster om begge to (seperat) allerede, men jeg har lest opp og ned, lest reviews og sett youtube gjennomgang av våpenene, tuklet med begge i butikken etc., men klarer ikke bestemme meg. Det står mellom Winchester 1400 MK2 12/70 (uvist alder, men gammel og godt brukt, har et par mm vandring i skjeftet, men ellers i god stand ifølge butikken) eller ei ny Winchester SXP med 71cm løp. Pris på de to er henholdsvis 2500kr og 6200kr. Jeg var i utgangspunktet solgt på den 1400 i butikken, men selger mente den var 4+1, men ser jo på nett den bare er 2+1. Tanken bak en halvauto for meg var jo å ha det morro på banen, men med bare 3 skudd kunne det like gjerne vært en O/U. Som ekte sunnmøring er jeg på jakt etter mest value for money, en billig (men god) måte å komme inn i sporten på (tok nettopp kurs). Målet er vel mest mulig å få skutt en del leirduer, gått litt på rykejakt, kanskje annen fuglejakt langs kysten på jæren. Noen som har noen kommentarer, tanker ene aller andre veien? Vil feks en gammel hagle ala 1400 holde seg så greit i pris at jeg kan få igen omtrent det jeg ga for den om et år om jeg vil oppgradere? PS: Har godkjent søknad på begge, så å dra inn andre hagler har lite for seg, kommer ikke til å snu. (Men mindre det er sånn at omtrent like våpen kan gå på en søknad, feks har jeg fått godkjent SXP, men kunne man gjort det om til en 870 uten noe styr?)
  14. Er i samme situasjon, tok prøven fredag, må vente en uke til jeg får et brev i posten før søknad kan leveres. Ser du sier vi kan logge inn i BRREG her, men da må jeg vite mitt Jegernr... Men det er jo Jegernummeret jeg er påjakt etter? Forslag? Ringe de? EDIT: Etter mye trykking på siden via linker fikk jeg til slutt logget inn med BankID
×
×
  • Create New...