Jump to content

Winter

Members
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Winter's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

133

Reputation

  1. Må IKKJE finne på å fyre bål rett på åtet midt i sesongen,DET har eg dårleg tru på... Om nokon skyt skabbrev på åtet er det veldig bra! Skabbmidden er ikkje Svartedauen heller. -Og alt det greiene med diesel og bål og brenning er berre gammalt fjas. Første året på nye plassen var 40% skabbrev,fæle greier for et dyr eg respekterer høgt. Hang dei et par dager utilgjengelige for hund og katt i minus eller plussgrader. Samma egentlig. -grav ned,gjerne på åteplassen. Midden er død for lengst. Berre positivt med meir dunst på grunnåtet. -Om du er no fortsatt er livredd for å ha nedgravd skabbrev i nært hus og heim er det vel berre å finne et høl,grave ned,legge på et par fine steinheller og tømme blæra på toppen. Er ikkje en rev som begynner å grave der med det første...
  2. Tidlig i sesongen var det full gass på åtet her,spesielt Oktober. Nov og Des var roligere med berre en og anna. Januar tok seg opp med Nr 11,12 og 13 for sesongen. Nr 12 var en slu,halvgammel hannrev som eg sleit med å få i bakken. 2 1/2 veke var det katt & mus leiken med denne karen. Innom ofte men berre eit minutt eller så. Aldri stille og aldri ute i skytbart lys. Mykje spenning men òg mykje frustrasjon. Sånne rever må en få vekk,dei berre går og gjeter på åtet,held andre rever borte men går aldri på åta sjølv. Han brukte samme sporet i god fart over marka kvar gang. Akkurat utanfor skytelys. Det enda med at eg måtte opp med langstigen og flytte vinkelen på åtelyset litt. Noke måtte en no prøve.. Neste natt kom han på vanlig måte. -opp med haudet over kanten,stirre opp mot huset ei lita stund for så å sette full fart over marka. Eg sat spenn klar og kvesste i en lyd omtrent når han var midt på. Det blei umiddelbar bråstopp på alle fire bein og et lite sekund for meg til å sende ei middels hissig 100gr Sierra Varminter lavt i skulderbladet på han. 7,3kg. Endelig søvn igjen.. Gikk 3 døgn så kom nr 13,ei tispe med flott pels av fjorårets modell. Har gått fullstendig tom for hovedåte men skal prøve noke nytt resten av sesongen. Har fått tak i nokre blokker med råfor til hund av storfe/vom. Kjem i 19kg blokker og kjem til å legge ut et par for å sjå kva som skjer utover.
  3. Jmonsen,om eg skal tippe fikk den vitringa av deg. Om det er 35m eller 435m er reaksjonen den samme. Som 420V rett i nasen og full retrett!
  4. Fin historie! Jegerlivet er herlig når alt stemmer,bra jobba.
  5. Stille som grava her og,heilt til i går kveld. Kun et par som har streifa såvidt forbi siste måneden. Kl 2030 kom der en stor en med rolig gange rett ut på åtet. Lite drama,bly i lufta og rett i bakken. Nestemann kom 0400,rett opp frå skogen med særdeles høg haleføring. Null filter der i gården.. Opp og snuse på konkurrenten litt for så å bli fullstendig distrahert av alt snadderet. Det gikk samme veien med han som kameraten,skinnflat på stedet. Så er det med åtejakta,6 veker dønn stille,for så å gå seg rett på en doublé. God følelse,alt er glømt! To voksne hanner,en på 8 kg med særdeles fin pels og en på 7,65 kg. Spennande tid framover,no kan den komme slarkande før det blir mørkt og ei god stund etter lyset på morgonen og.
  6. Gratulerer med revefall folkens! Kom ei tispe her óg i 6 tida. Stram og "god" lukt av denne. 6 kg og grei pels. Skal få henge ei stund i nærheita av åtet og spre godlukta i terrenget. Kred for "knall og fall" denne gangen går til ei sprø og god kule og ikkje mannen bak avtrekkeren. (100gr Sierra Varminter) Rett og slett et elendig avtrekk og treff et par-tre cm bak bogen. Den la seg på stedet men kunne lett blitt 40m sprint. Ikkje at det er krise men kan ikkje fordra uvissa. Har skutt alt for lite denne hausten så no skal gamle Anschüts'en og ei kasse bly fram frå mørket. -Sånne avtrekk held ikkje på lengre hold...
  7. Nei, slett ikkje bra utvikling dette. Her har det blitt to til,en hannrev på 6 kg rett før Jul og ei lita tispe (5.3kg) rett over nyttår. Begge to var ok i pelsen. Her har 3 av 6 hatt skabb denne sesongen. Triste greier. Nr 7 har lurt meg gang på gang siste mnd. En stor slu en. Denne har også skabb. Ergrer meg kraftig at denne karen ikkje ligg under torva enda. Hadde forventa at den begynnte å ta meir sjanser etter kvart som tida gjekk og forma dalte, men denne er like skeptisk. Hjelp lite alt dette mildvéret og. Skal legge mykje tid i å få tatt denne før parringstida set i gang..
  8. Gratulerer til alle med revefall i det siste! Her på nye-åtet har det vært god trøkk siste veka. 3 stk på fem dagar. Dei to første var skabbete og fæl i pelsen. En hannrev på 6 kg og ei tispe på 7.2 kg. -Ikkje særlig bildeverdig noken av dei. Frysing-tining-frysing og nedgravd. Natt til fredag 0130 kom en til. Rett ned i smellen som dei andre. Puh! Spennande skal det vere! Tispe 6kg,fin i pelsen. Faktisk ei god stund sida eg har sett så bra pels. Men pelsen er vel absolutt på topp no i desse tider? Natt til i dag kom der en til i halv to tida men gikk berre å snara fram og til bake i skogkanten,uten å tør seg frampå. Skeptisk som faen. Såg stor ut. Hadde den i siktet et par ganger men slapp ikkje kula da det er marginalt med lys der nede. Tipper den kjem tilbake i natt en tur:) Blir lite søvn gitt!!
  9. Då blei det endelig resultat her óg. Mykje om og men og nestensjanser. Vaksen hannrev på 7,4kg. 100 gr Sierra varminter i 6,5. -Nytt terreng så blir spennande å sjå kor mykje aktivitet det er rundt om.
  10. -Og rett inn fra høyre kommer gode jakthistorier fra deg igjen. Godt å se,Castor! Bra jobba! Her på meg har det blitt ny gård og nye jaktmarker. Det gode er at det er betraktelig større hjortekvote å holde styr på,men har nesten ikke hatt tid till å tenke på reven. Det tar tid å bli kjent i nytt terreng!! Et skarve åte har vært ute siden Sept og først med lys i forrige uke. I går så jeg rev for første gang her.. får se om han kommer i natt og:)
  11. Av de to ville jeg gått for Vmax:)
  12. Ble en rev til på tampen. Sneiet liksom innom åtet og gravde halvhjertet i skaren etter noe pellets et par steder. Gikk ikke lenge før den var på vei videre. Nå fikk jeg det plutselig travelt og klarte heldigvis å sette hulspissen der den skal sitte,helt i siste øyeblikk. Fullt mulig den hadde kommet igjen men der og da så det ikke sånn ut. Rastløs fjorårsmodell av en liten tispe. Bare 4 kg faktisk. Utrolig. Skal det bli mere rødpels nå skal den jammen ikke være langt borte:)
  13. 2230 i går kveld så jeg en skygge mellom åtet og skogen. Har vært tett med besøk av en Mår de siste dagene så jeg var ikke så allverdens entusiastisk. Men denne bevegde seg mye roligere..så hmm.. større også? Hulspiss i kammeret og av med lyset. Jammen er det rev igjen. Klask rett i bakken og sesongens nr 12 ligger med halen i helspenn på skaren. Hannrev på 6 kg. Årets lokkejakt har vært begredelig mtp fangst. Mange fine stunder men ikke faen. Siste lokkereven var i September.. Var ute igjen nå i kveld på en post med veldig god oversikt og overhøyde. Etter 10 min med PC5 kommer det jammen rev ned fra andre sida av dalen. Reven løper rett mot elva som skiller oss og velger selvfølgelig å gå ned i vinden mot en ikke skytbar retning. -du måtte komme den veien ja.. Reven tok vindsløret av meg som et elektrisk støt og forsvant (om noe nølende) i den retning den kom fra. Typisk reveplass der den kom fra men vanskelig tilkomst til god post og sjelden gunstig vindretning. Vi får se,fortsatt noen dager igjen av jakta
×
×
  • Create New...