Jump to content

olsenbandenole

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

olsenbandenole's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har nylig kjøpt meg en ny hagle, benelli halvauto. Da denne skal brukes en del til sjøfugl, kunne jeg tenke meg å få den cerakotet. Hvem er flinke til slike jobber? Kan jeg cerakote innvendig i kassa også, eller vil dette skape trøbbel i forbindelse med funksjonering? Er cerakote H-serie (den som må herde i ovn) den som er mest holdbar?
  2. Hva endte du opp med? Jeg er i samme situasjon selv. Skal ha meg en benelli halvauto, men klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal gå for 26 eller 28" pipe. 26" pipa kjennes ok ut, og våpenet ser mer "normalt" ut enn med 28". 28" pipa kjennes også ok ut, våpenet er ikke fremtungt, men ser litt langt ut. At vekta blir noen gram høyere totalt sett betyr ingenting for meg i det store bildet. Balansen er grei både med 26" og 28", uten at jeg tror jeg hadde klart å merke noe stort om det var forskjeller heller... Har spurt de jeg kjenner, og alle har sine egne meninger, gjerne sterke sådan, men de spriker fra 24" til 30", og alle har sine egne argumenter. Teamet er debattert i samtlige jakt forum til det kjedsommelige, uten at jeg blir klokere av den grunn.. Jeg skal bruke hagla mest til jakt, (alt fra rype til rådyr), men selvsagt trene/koseskyte på leirduebanen også. Jeg har ikke skutt veldig mye hagle før, så sannsynligvis vil jeg ikke merke noen stor forskjell? Vil 28" med lengre pipe gi merkbart bedre siktelinje og flere treff? Vil 26" være kjappere, og derfor gi flere treff? Vil en 26" med forlengede choker gi det samme som en 28" ...jada, vet at det er mye viktigere at hagla passer, og skal sørge for det også, men mister fortsatt nattesøvnen og grubler inn i de lange morgentimer over hvilken pipe jeg bør gå for? Betyr det overhodet noe som helst, eller skal jeg heller bekymre meg over antall skudd og timer med trening?
  3. Jeg lurer også på ladetata til 230 berger, men til 300 win mag. Bruker 26" pipe Kule; berger 230 match hybrid target (.30 cal.) produsent nr #30430 Primer; Federal 215 mag Hylse; Norma (light) Krutt; Norma MRP (Hodgon H-1000) Jeg vil prøve en COL på ca 90-93mm, ikke stanard 85mm. Finner mye ladedata på nett og i manualer, men ikke med riktig kombo på krutt og hylse, og det er store forskjeller på f.eks. norma, winchester og remington. Noen snille sjeler som har tid til et oppslag i QL så hadde jeg blitt kjempeglad!
  4. Hei! Jeg prøver en melding her, selv om det sikkert er et børsemaker problem. jeg har et kikkertsikte jeg har montert på en rifle. Kikkerten er montert i en spuhr montasje, og det er en picatinny skinne på rifla. På brukerinstruksen til kikkerten stod det at denne var "sentrert" fra fabrikk. Jeg skjønner at jeg må justere kikkertsiktet selv, og i høyde er det jo greit, men er det normalt å måtte skru 15 centimeter til side @100m, når kikkerten skal være riktig stilt inn (på midten) fra fabrikk? Nå har jeg altså 15 klikk mindre å gå på på ene siden, og 15 ekstra på den andre. Kikkerten er en Schmidt og Bender, og burde være av bra kvalitet, i alle fall i følge prisen Jeg har prøvd å sjekke at kikkkerten sitter skikkelig, og har også demontert og montert den igjen med samme resultat, sjekket stramming av skruer med riktig moment osv. Den forrige kikkerten jeg hadde på rifla var i senter sideveis, men i en annen montasje, men samme picatinny skinne, så jeg tror ikke det er denne som er skjev. Kan spuhr montasjen være skjev? Er det noe galt med kikkerten? Hvor skjev (mange klikk) sideveis er normalt/ akseptabelt før man bør få hjelp til å sjekke hva som er galt?
×
×
  • Create New...