Jump to content

reconjeger

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

reconjeger's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Høres rart ut. man skal alltid stramme til demper før man starter skyting, og jeg bruker å etterstramme etter 10-15 skudd da den gjenger seg litt ut. Mulig han ikke har etterstrammet, og demperen har til slutt kommet så langt at den på siste skuddet løsnet helt og trykket fra kula blåste den avgårde. Jeg tror det kan være et fragment fra selve kula som har blitt skrellet av og kastet tilbake. Uansett, ville vært skeptisk til å bruke demperen igjen uten at den er kontrollert av børsemaker eller produsent.
  2. ser da veldig spennende ut! en lengre anorakk til når drittværet setter inn, kan redde jaktdagen! Jeg er av de som heller bruker bomullsbukse da de puster så mye bedre! Med litt lengre jaktstøvler, blir ikke arealet som utsettes for vær og vind så mye når man trer denne på seg. ser ut som fremsiden er her http://www.thepicta.com/media/1416549479284499854_3494143917
  3. Er nok større variasjoner fra pakke til pakke av samme ammunisjon enn å konkludere med merke.. Skal du jage presisjon kommer du ikke utenom hjemmelading. Er det til storviltjakt har du mer nytte av å trene på gode lungeskudd, sittende og stående, trene på løpende elg(for ettersøk, påskutt) etc. enn å få til samlinger på 9 eller bedre liggende på bane med anlegg. Og forresten, se på hvilke egenskaper du ønsker i ei kule.. Ekspansjon, vekt, fart.
  4. Første jaktdag unnagjort med Rino 650N, og topokart fra frikart.no. Førsteinntrykket når jeg har trykt på den hjemme i stua er at den føles ikke helt på høyde med rene jaktradioer. Jeg var derfor veldig spent på hvordan denne ville oppføre seg i skogen og under reelle forhold. Siden jaktlaget jeg var med på har investert i samme jaktradio, blir det straks mye mer bruksområde på den. Det fungerte veldig bra med å koble sammen enhetene, og få de forskjellige jegerne opp på skjermen. Samt å følge hundefører igjennom terrenget, og det førte også til mindre prat over radioen da man kunne følge med på skjermen hvordan jakta utviklet seg. Nå har jaktlaget jeg var med på, gjort en god jobb på pcen før jakta og lagt inn alle de forskjellige postene med nummer og navn. De har lagt inn jaktgrensen, og referansepunkter i terrenget. De har også lagt inn elgobservarsjoner, brunstgroper osv. Alt sammen er gjort i Garmin Basecamp. Så er punktfilen sendt ut på epost, så det er bare å laste over på sin egen radio før jaktdagen Batteriet med GPS og radio på, tappet seg 28% u løpet av vel 8 timer i skogen. Da var det en god del skjermbruk, og noe radiobruk. Både musling og øreplugg fungerte helt greit, samt den medfølgende antennen. Jeg må bare innrømme at jeg ble veldig positivt overrasket, da førsteinntrykket ikke var veldig høyt. Blir spennende å se hvordan den fungerer over tid, og i regn og rusk. i går var det strålende solskinn hele dagen
  5. Den skal være helt løs når du skrur av strammeringen på toppen. Min satt ikke fast i det hele tatt og plukket den enkelt av. Det ligger også noen videoer på youtube som viser hvordan man bytter ringer, om du er i tvil.
  6. True that, da er vi enige om noe i alle fall Og så krysser vi fingrene for bedre klekkevilkår for rypa neste år.
  7. Uenig i at det er snakk om selvsensur for å oppnå egne fordeler. Det er felles for alle jegere med baglimit på 6 ryper pr dag, og ikke noe egen fordel for Gordon Setter. Det har ingenting med selvsensur å være i mot å legge ut bilder av det som av enkelte kan oppfattes som masseslakt og rasering av rypebestanden innenfor et område med et stort antall hunder. det kan raskt dras assosiasjoner til den engelske revejakta når man ser på bildet uten å sette seg inn i saken... Man kan jo spørre seg om slike bilder bidrar positivt til debatten rundt at jegerne selv er i stand til å vurdere og drive en bærekraftig viltforvaltning. For øvrig så har Fefo ingen betenkeligheter med jakta: http://www.nrk.no/finnmark/fefo-har-ing ... 1.12564786" target="_blank Men nå nærmer det seg avsporing fra tråden..
  8. Enig, men igjen, skal ikke jaktlaget få lov til å dele sine positive erfaringer? Personlig ville jeg aldri ha lagt ut skrytebilder av 200 ryper fordi jeg vet at det vil bli oppfattet som masseslakt for jaktmotstandere, stor misunnelse fra andre jegere, og som du også skriver blir det nå en diskusjon og mulige fremtidige restriksjoner fra Fefo. Så de kunne fint ha spart seg å legge ut slike skrytebilder, når konsekvensen går utover andre jegere. Det blir i alle fall ikke lettere å få opphevet baglimit i fremtiden med slike smartinger blant oss.
  9. Jeg har fortsatt til gode å høre om folk som har store helseplager eller dør pga. av for høyt blyinnhold etter å ha spist viltkjøtt. Viltkjøtt er ikke proppa fullt av verken antibiotika, hormoner, fargestoffer eller andre tilskudd. Jeg koser meg med viltkjøtt og har tenkt å fortsette med det! Velger å tro at det er mye annet folk trøkker i seg som har større helserisikoer på sikt. de som er skeptiske kan Google helserisikoer ved f.eks. kyllingkjøtt, oppdrettsfisk og brus. alt med måte!
  10. reconjeger

    Sakoklubben

    Tar en råsjans og tipper Sako L46 i 7x33 Sako kaliber..
  11. Uff uff... 6 måneder????? Da begynner det å nærme seg grensen til tragisk. De gjør sikkert så godt de kan stakkarane på politikammeret, men det er jo opplagt at det er noe i systemet som skurrer. De bør jo varsle sin leder når de ikke klarer å ta unna sin arbeidsmengde i løpet av den lovpålagte 3 ukers behandlingstiden. Det fungerer jo andre plasser i landet.
  12. Godt forslag, Et kompakt superzoom kamera bør vel kunne vurderes for de som ikke har investert i spottescope enda. De vel starter på 3000,- og oppover, og så får man jo muligheten til å ta bilde av viltet i samme slengen! Noen her inne som har prøvd superzoom kompaktkamera til denne bruken? Usikker på hvordan de presterer på morgen og kveld med mindre lys da..
  13. Det høres jo gledelig ut! Innland eller kyststrøk? Område hvor det er mulig å få tak i jaktkort enda?
  14. reconjeger

    Sakoklubben

    Får melde meg inn her jeg også Finnlight Black i 30-06, Zeiss V8 1.8-14x50, Hausken JD184
  15. I sommer brukte politikammeret i Molde 3 dager, mens i Trondheim brukte de 5 uker. Men som andre referer til her, er forvaltningsorganet underlagt forvaltningsloven og den sier at du som borger har rett på å få behandlet en søknad innenfor 3 uker. Om de ikke klarer å oppfyllet dette kravet, skal de uten opphold varsle deg skriftlig med begrunnelse. De kan ikke skylde på ferie, sykdom etc. Om de ikke har bemanning nok til å klare dette kravet, følger de ikke spillereglene... Tror ikke en anmeldelse er første skritt på veien, men du kan varsle politimesteren i brevs form til å begynne med. Og håpe flere hiver seg på med å sende brev. Som regel er all ventetid glemt straks man står med den godkjente søknaden i hånda
×
×
  • Create New...