Jump to content

Ti.mag

Members
  • Posts

    28
  • Joined

Ti.mag's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Stemmer dette, annonsert 1kr per smell på xxl for en eller to uker siden. Jeg forberedte meg fint til storhandel, vel fremme og får beskjed i kassa, de prisene gjelder kun ved kjøp ev en leirdue-kaster.. - Men det ville jeg jo ikke ha eller trenge, så litt på stæsj får inntrykk at betjeningen innehar "gidder ikke" holdning så da gikk jeg min vei. De pleier å ha fine tilbud i ny og ned på leirdue patroner, pleier som oftest koste rett over en krone stykket, og du må da ikke kjøpe en palle som feks hos caza-de-potet..
  2. hehe, det er en selvfølge I første omgang så har jeg sett litt på disse to, noen har med erfaringer av denne typen? http://www.landro.no/Vaapen/Jaktrifle/Sauer-101-Select-Norway-22-250/Sauer-101-Select-Norway-.338-Win-Mag http://www.landro.no/Vaapen/Jaktrifle/Sauer-101-Classic-XT-6-5-x-55/Sauer-101-Classic-XT-.338-Win-Mag
  3. Ønsker å kjøpe en rifle i 338 win mag, hvilke alternativer har jeg? Kommer til å brukes mest i utlandet, type villsvin i Europa og noe større dyr i Afrika, ser etter noe driftsikkert og presist. Kommer til å sette på en lyddemper så fordel om den er ferdig gjenget ellers ikke tyngre en 3,2kg om det er også mulig å oppdrive. Pris ide- opptil 20k. Til nød opptil 25k.
  4. Min første tanke er at både nytt og brukt er innafor. Rifle til 30k vil jeg heller kjøpe brukt feks. Jeg så litt på Tikka T3x serien, slik jeg forstår så skal alle treffe innen 1 MOA og det liker jeg. Prisen er ikke noe å klage på heller der for min del. Samtidig så ser jeg på Blaser R8 som er en del dyrere. Hvor presise er disse i forhold til en Tikka T3x Lite? Er dette gode kandidater? Eller er jeg på bærtur igjen?
  5. Ser først nå at jeg ikke spesifiserte det godt nok.. Det sistnevte vil da være svaret i mitt tilfelle, antiloper på størrelse med kudu.
  6. Så i hvilken prisklasse burde jeg være? Hva er forsalg i såfall?
  7. Hagle er typisk meg, men nå skal jeg ha meg en rifle eller to.. Bruksområdet er safari og villsvin i utlandet samt småvilt -toppjakt i Norge. Min første tanke er 30.06 men holder dette til de større dyra i utlandet, feks Afrika? Videre ønsker jeg å bruke helst samme rifla til jakt, bane og skyting på lengre avstander rundt 500m, så den må være så presis som mulig. Tenker i første omgang å bruke fabrikk ammo, men er villig å lære meg å lade selv etterhvert og bruke dette. Pris på ammo er ikke så nøye. Tanken min er bolt, men ønsker meg er rettrekker om den kan gjøre samme jobben? Fritt valg her. Videre så tenker jeg å bruke ca 15-20k. Optikk, evt. ny stokk, demper, etc kommer utenom. Er dette mulig med tanke på valg av kaliber til så bredt bruk? Jeg kan til nød gå for et våpen med løps bytte.. Takker på forskudd til alle innspill!
  8. Dette fant jeg ut nå: https://www.politi.no/midtre_halogaland ... 1501.xhtml Kjøp og salg av skytevåpen Ved salg av skytevåpen mellom private, må kjøper framvise tillatelse fra politiet og selger skal underskrive skjemaet og sammen med kjøper sørge for at ett eksemplar av søknaden returneres til politiet. Den vil da danne grunnlag for våpenkort. Uten at denne kommer tilbake til politiet vil skytevåpenet fortsatt "henge" på selger. Ved salg fra forhandler vil forhandler sørge for å sjekke godkjenning og at papirene sendes politiet. Alle skytevåpen er i dag registreringspliktige, også luft- og fjærvåpen med kaliber større enn 4,5 m.m. Altså er våpen tillatelsen gitt fra politiet så kan jeg som privatperson selge mitt våpen.
  9. Tolker jeg dette riktig? Jeg skal ikke selge mitt våpen som privatperson før kjøperen har søkt om erverve akkurat dette våpenet med våpen nr også videre..
  10. Viktig å se på skjermen med begge øyne åpne, min feil og jeg takker deg meget for hjelpen!! Alt er nå klart!
  11. Takk @Mas-36 og @petrol! Hva skal jeg gjøre med mitt våpenkort på det aktuelle våpenet? Også lurer jeg en ting på det med søknad, husker ikke denne lengre da det er en stund siden jeg fylte ut et slik. Om en søknaden er innvilget, gjelder det automatisk for valgfri handel av både privat person og ut fra forhandler? Feks må en spesifisere at søknaden gjelder kjøp av nytt våpen, eller brukt. Er jeg på et tema her som ikke eksisterer?
  12. Hei, Er i en situasjon der jeg selger en brukt jakthagle som privatperson. La oss si at vedkommede har innvilget et våpen søknad, hva skjer videre og hvordan skal denne søknaden videre behandles av oss? Takk på forskudd!
  13. Det har noe med garantien også. Feks, jeg fikk med 10 års garanti på min SP da jeg kjøpte gjennom en schou partner.
  14. Om prisen differensierer med kun 600 mellom de to modellene så burde du går for III og være meget fornøyd! - Det hadde jeg gjort, har SP og er veldig fornøyd
  15. Altså, så ille som dette? Jeg sliter faktisk å få min øvre ejekor ut for rens og opplever at den hakker/ henger seg opp til tider før den når sin fulle utspring.. Mulig at den brygger opp til noe mer problem etterhvert. hmm.. Også silver pigeon her.
×
×
  • Create New...