Jump to content

Sofus

Members
  • Posts

    328
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sofus's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Takker for det. Stokken er laget av bjørk laminat, og er forseglet med polyuretan.
  2. Den riggen/amoen din virker til å være noe av det mere presise ja. Ser også ut til at du som skyter også gjør en god jobb. Jeg har ikke gått noe særlig vitenskapelig til verks ang presisjon. Men jeg tro at pr.nå så er det skytteren som "kveler" potensialet til riflen. Fikk anledning i går og i dag til å skyte opp siste rest (16.stk) av amo ladet med Winshester hylser. I går ble det skutt en 10skudd serie. Det var mildt sagt en lunefull vind oppe i dalen. Mistet totalt grepet på den gitt. Men høydespredningen er ikke den værste. I dag skjøt jeg de 6 siste. Mye mere tilgivelig vind. Denne ble ikke så verst. Da er bare det å skyte slike 10skudd serier repeterbart. Må vell legge til at avstanden var 515m.
  3. I år lader jeg med Hornady GMX. Den eneste homogene kule jeg ikke har prøvd på elg enda. Har skutt elg med de aller fleste komersilelle varianter i cal.30. Frem til nå har Nosler 150gr E-tip vært en soleklar favoritt. Men tendensene til GMX kan tyde på at den ikke er noe særlig dårligere. Denne oksen ble skutt på skrå inn forfra i bog og ut bak neste, der kulen stoppet ytterst i skinnet. GMX 150grs. Patron: 308 Win. Avstand ca 65-70m. Utgangshastighet 830 m/s. Den gikk rett i bakken. For tidlig å konkludere noe enda med GMX`n, men vi har 7 dyr til på kvoten.
  4. Sofus

    ELGJAKTA 2014

    I år lader jeg med Hornady GMX. Den eneste homogene kule jeg ikke har prøvd på elg enda. Har skutt elg med de aller fleste komersilelle varianter i cal.30. Frem til nå har Nosler 150gr E-tip vært en soleklar favoritt. Men tendensene til GMX kan tyde på at den ikke er noe særlig dårligere. Denne oksen ble skutt på skrå inn forfra i bog og ut bak neste, der kulen stoppet ytterst i skinnet. Patron: 308 Win. Avstand ca 65-70m. Utgangshastighet 830 m/s. Den gikk rett i bakken. For tidlig å konkludere noe enda med GMX`n, men vi har 7 dyr til på kvoten.
  5. Denne funker: http://www.midway.no/epages/MidwayNorge.sf/no_NO/?ViewAction=Innochange_FactFinderSearch&ObjectID=565731&filterPrice_Currency=NOK%7E%7Ekr&query=Berger+Hybrid+Target+Bullets+30+Caliber+%28308+Diameter%29+230+Grain+Hollow+Point+Boat+Tail+Box+of+50&userInput=berger+230&queryFromSuggest=true Litt dyr da.
  6. Slik har jeg gjort det med alle mine rifler med "slapp" låskasse. Eksemplet viser bedding til en Ruger M77 Mk1 kasse (den er "slappere" en M98`n). Helbedding med søyler og ca 4cm under løp. Ble presise rifler alle sammen.
  7. Tok med meg junior opp i lia i dag for å bekrefte hastighet på 500m. Sist jeg skjøt (på Harran) var jeg minst et klikk høyt på 500-600m i følge gongene. Det viste seg at jeg hadde lagt inn hastighetene (kronografert)) for 70grs Retumbo. Jeg skyter nå med 71grs, og skal ligge et sted mellom 870-880m/s. Jeg la inn 870 i AB (29 klikk). Avstand 510m. Vinden var jævlig, og varierte mye både i retning og styrke. Har et vindflagg ute på 150m, kompenserte for ca4-5m/s vind. 29 klikk opp. Ventet på at flagget skulle indikere noe lignende, og traff kl.9 på 30x30 gong. Gongen spant rundt og datt i bakken. Høyden så rett ut, så jeg flyttet over til papp med samme treffpunkt(gjorde ingen kompensering og prøvde å konsentrere på samme vindforhold). Skjøt først en 5skudd. Siste skudd til høyre. Rett etter skuddet så jeg at vindflagget sto rett på kl.12. Typisk Etter en liten piknik sammen med junior skjøt jeg en 3.skudd serie. Til tross for feltmessige forhold gikk skytingen ikke så verst. Høydespredningen er ikke verre en at jeg at jeg kan konkludere ganske sikkert med at hastigheten er minst 870m/s (29 klikk). Tror faktisk jeg er nærmere 880m/s (28 klikk). Her skal jeg teste mere og på flere avstander når jeg får muligheten. 880m/s er neimen ikke verst i en WSM med 230grs kule Får snart 200stk Norma hylser. Winshester hylsene var noe dritt, rett og slett. Da håper jeg på å få inn enda litt mere krutt, og enda høyere hastighet.
  8. Må vell informere om at jeg dro til Harran på onsdagen og skjøt sammen med Sharpshooter og co. Et flott anlegg med trivelige folk. Hit skal jeg oftere Fikk som sagt bekreftet, mellom bygene av mirage fra demperen, at amo og rifle duger (har ikke karrert meg til å kjøpt brems enda). Fikk også 308`n på bena igjen etter et løpsbytte. Så meget bra ut. Så her kan jeg holde mengdetreningskostnadene ned. Nå skal det lades store mengder for F-kasse trening på 500. 71grs Retumbo bak 230grs Berger.
  9. Jau takk for en meget trivelig kveld Det ble mye skyting, og mye bra skyting også til tider. Du har dessverre ikke blitt noe dårligere til å skyte siden Nidaros Bra man har noe å strekke seg etter. Riflen og amo gjør i alle fall jobben sin. Retumbo er nok "the shit" til denne patron/kule kombinasjonen. Gode hastigheter, god presisjon og ikke minst, ingen trykktegn med der tilhørende trege hevearmsløft. Legere hold får vi til her hos meg. Må bare opp i lia og forberede litt først. Så er det bare at vi finner en anledning.
  10. Da var riflens første vilt felt. En grei 5-takker. Dette er «mye» rifle å dra med seg opp i heiene. Men med en skikkelig riflesekk, tenke jeg ikke så mye over det. Det fungerte faktisk så smertefritt at denne riflen kommer til å bli ofte med meg på jakt. 230grs Berger Match Hybrid er så definitivt et ekspanderende prosjektil. Denne bukken ble skutt på 208m, og etter skadene/kulehullene å bedømme, er ikke dette en kule for "trange poster". Bukken datt rett ned etter lungeskudd. Meget fornøyd med resultatet.
  11. Hadde 10 skudd med 70grs Retumbo som jeg skjøt over kronograf i dag. Det var noe jævelig med mirage, og jeg sliter litt skyteteknisk med tofoten direkte på bettongen, så det ble noen fluer. Men samlingen gir indikasjoner på at det ikke er noe i veien med rifle og amo. Bare skytter og forhold. 10 skudd: 100m Men tendensene på hastighet ser meget lovende ut . Lysforholdene var meget gode for en optisk kronograf. Lyst og lett overskyet. Nå er det bare å få verifisert dette på lengere hold. Her er resultatene: Løp: Douglas 28"/1-10 twist Kule: 230grs Berger Match Hybrid Target Hylse: Winchester (nye rett fra bulk) Krutt: Hodgdon Retumbo (70 grs) Primer: Federal M215 C.L.O: 83,2mm (1mm fra bommene) Temperatur: 18,2 C Trykk: 1013,6 hpa 1: 861m/s 2: 861 3: 859 4: 859 5: 859 6: 857 7: 861 8: 859 9: 863 10: 861 ES 6 Føler meg meget komfortabel med Retumbo, og dette kan være ladningen jeg til slutt lander på.
  12. I dag ble det testet med Hodgdon Retumbo. H1000 får jeg ikke tak i lengre, og jeg er i grenseland med trykket når jeg er oppe i de hastighetene jeg ønsker (trykk ring og trege hevearmsløft). Først ladet jeg opp 4 skudd med 71grs Retumbo og kjørte gjennom kronografen Her er resultatet: Løp: Douglas 28"/1-10 twist Kule: 230grs Berger Match Hybrid Target Hylse: Winchester (Glødet) Krutt: Hodgdon Retumbo (71 grs) Primer: Federal M215 C.L.O: 83,2mm (1mm fra bommene) Temperatur: 25 C 1) 867 m/s 2) 868 m/s 3) 873 m/s 4) 871 m/s Nydelige tendenser på hastighet. Og rekylen føltes også mere behagelig sammenlignet med 70grs H1000. Og ikke i nærheten av trykktegn. Etterpå ladet jeg opp 3 nye med 71grs for å teste presisjon på 100m. Dette ble et lite hasteprosjekt, og det er mere å hente på liggestilling og skyteteknikk. Men 3skudd på 10mm er absolutt noe å jobbe videre med. Hvis dette ser like bra ut på 500m, så er 71grs Retumbo vinneren for meg.
  13. Det er her problemet mitt ligger. Jo mere ut av stilling jeg kommer mellom skuddene, jo mere usikker blir jeg, og jo mere overkompanserer jeg. Som regel kryper jeg lengre og lengre inn på kolben. Det er som en tvangsnevrose jeg greier bare ikke å la være. Tanken er at hvis jeg har en bedre følelsen av å ligge likt mellom hvert skudd, vill ikke hodet "føkke" til det praktiske.
  14. Dro en liten tur for å skyte opp siste rest med skudd i dag. 11 stykker totalt. 2stk i gong og 9stk på skive. Gongen er dårlig malt slik at jeg så ikke treffene. Det viste seg at jeg var et knepp for lavt. Mulig dette skyldes at denne lotten var lad med 1grain mindre krutt en det jeg er skutt inn med. Den graver dypt Standplass ble preparert litt. Alt for tykt lag med mose. Ligger bare og gynger. Under tofot ble det lagt en sandpute direkte på fjellet. Dette ble ordentlig bra og stødig. Under baksekken fikk jeg det ikke helt stødig enda. Her må det prepareres lit til, slik at retiklet ligger helt i ro på målet. Når dette er gjort blir dette en flott og nært liggende bane for trening på F-klasse skyting. Vinden i dag var av den utfordrende sorten. Tror det er dette M67 beskriver som fiskehale vind. Den kastet inn forfra i begge retninger (kl10 til kl2) og vindstyrken varierte fra 2-10 m/s. Jeg brukte lang tid mellom hvert skudd og syntes jeg mestret det overaskende bra. Sideveis spredning på 15cm. Ser man bort fra 4.skuddet (øverst) blir høydespredningen på 7cm. 4.skudd var er utilsiktet tidlig avtrekk og det kunne like gjerne vært en ren bom. 9cm høydespredning med denne. Det er pinadø en flue med på bildet, blant de nederste skuddene skuddene. Det ser jeg nå Nedskaler(A3) F-klasse blink. Den ble hengt opp horisontalt (var litt redd vinden). Avtrekket er det jeg sliter mest med nå. Den er alt for lett, og jeg føler at jeg ikke har full kontroll. Skal justere den litt tyngre for å se om det hjelper på skytingen. Rekylopptaket begynner å komme seg. Jeg har tør-trent og skutt litt på 100 m den siste tiden. Det har hjulpet. Skyter enda med demper, og kommer til å gjøre det så lenge jeg trener i dette området. Dette for å ha naboene på min side. Skal etter hvert få prøvd brems også. Vil tro at det hjelper litt på høydespredningen. Jeg kunne se alle skuddene I skiven I dag. Gikk gjennom oakular innstillingen på nytt, og det så ut til å hjelpe. Må få tilføye at jeg er meget fornøyd med Razoren, og den blir stående på til en hver tid. Skal kjøpe meg et brukanes spotte scope for å supplere med på F-klasse skyting. Det har jeg mere igjen for.
  15. He he. Har faktisk aldri tatt borti en midhandel speargun. Men når du sier det, er den fortreffelig lik Den bare ble sån. Enkelt design å jobbe med.
×
×
  • Create New...