de aller fleste stål og metal typer får strukturforandringer ved oppvarming og sveising. dette er nesten uten unntak. omtrent kun på tykt godts (12mm->) at forvarming blir brukt etter min erfaring det er da mest for å unngå varme sprekker. med unntak for fjærstål. dette tar ikke til seg sveis uten varme på forhånd. men det mister da også egenskapene sine.
MIG/MAG er ikke svakere. men ja, sprøere. dette er fordi den ikke har noen slagg, eller dekkgass i de sekundene etter den går fra myk og rødglødende til fast form. men den er sterk, ikke tro noe annet. den gir også mye mindre varme spreding i grunnmateriale, høyere sveisehastighet og lavere pris pr kg sveis enn noe annet. men snakker vi sånt småtteri, TIG sveis det. ikke gjør noe annet, det er hærverk. dette er ikke en ting som trenger høy produksjons hastighet. og styrke får det uansett metode, en cm go sveis tåler mye. men hadde det vært meg hadde jeg reklamert. hjemme fiks er og blir hjemme fiks.