Jump to content

8x57IRS

Members
  • Posts

    476
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,888 profile views

8x57IRS's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

133

Reputation

  1. Noen som har erfaringer med Zeiss LRP S3 425-50? Koster vel like mye som den lekre børsa @toor la ut bilde av her riktignok. Har sikla en stund etter en Anshütz 1761 APR.
  2. Stor sannsynlighet for at den uheldige mottar et: - Inndragingsforelegg - Påtaleunnlatelse (evt forelegg) Godtar man ikke dette blir saken etterforsket og ender mest sannsynlighet opp i Tingretten da politiet alltid stoler på vurderingen tollinspektørene har gjort.
  3. 8x57IRS

    Henry Homesteader

    Nå er riktig nok mye av det de har på Brownells.no et rimelig hefitg påslag (be om tilbud), men er Homesteader "ok"? Var nokså sikker på at denne kom til å bli forbudt, men nå er visstnok Bregara BXR 22LR også innafor av en eller annen årsak.
  4. Kjøpte et Zeiss V4 4-16x44 hos XXL (på tilbud - 7.5K) for 22 LR pipa mi (1/2 år siden). Justerbar parallakse fra 10yards+ (selv om de oppgir 50 yards i beskrivelsen). https://www.xxl.no/zeiss-conquest-v4-4-16-x-44-ill-ret-60-kikkertsikte-svart/p/1177824_1_Style
  5. 8x57IRS

    Hvilken 22lr?

    Har selv 22 LR kit til R8 som fungerer svært bra for trening med samme riflene man bruker på jakt ellers, men kunne tenkt meg en dedikert børse - da særlig en Anschutz 1761 APR. Den med et Zeiss LRP S3 hadde vært noe. https://www.anschuetz-sport.com/en/produkte/1761-apr-xrs-chassis/1761-apr-xrs-chassis/
  6. @Chrono Springkniv er direkte hentet fra spring knife. Mao en kniv med springfjær mekanisme. Det har ingen ting med at knivbladet "spretter" opp ala "sprettkniv" som er en dårlig norsk oversettelse. https://en.wikipedia.org/wiki/Switchblade
  7. Ja kanskje dårlig formulert - og jeg er ingen jurist nei Håper saken ikke går så langt for den uheldige her. Om man blir anmeldt for innførsel av ulovlig kniv/brudd på våpenloven vil man vel i praksis mest sannsynlig motta en påtaleunnlatelse (eller bot) - i tillegg til inndragingsforelegget. Godtar man dette aksepterer man beskyldningen om at man har brutt våpenloven med de konsekvenser det medfører (= rulleblad). Resultatet er mao det samme som en rettskraftig dom på brudd av våpenloven. Korriger meg gjerne om jeg tar feil her. Ergo. Man har intet å tape (snarere alt å vinne) på å forklare seg ovenfor en dommer her - om det skulle gå så langt. Worst case er at man må betale saksomkostninger i tillegg (2-3 tusen?), men disse knivene som er linket over her er da vitterlig ikke spring kniver så man bør ha svært gode sjanser på å bli frikjent.
  8. Er ingen tvil om at luftvåpen kan være egnet for jakt. Har fulgt den her kanalen en stund nå:
  9. 8x57IRS

    Knivstål FAQ

    Du vurderte ikke Skrama modellen? De har en mindre i 20 cm også (har 2 stk av 24 cm modellen). Som bål kniv er det greit med litt lengde syns nå jeg Bilde av mine Terävä kniver fra en tidligere tråd her i forumet:
  10. 8x57IRS

    Knivstål FAQ

    Har flere av disse knivene inkludert samme modell som du har bestilt. Syns det er mye kniv for pengene. Stålet/kvaliteten er bra. Finnes mange "tester" på YouTube og kan ikke erindre å ha sett noen negative sett opp mot hva man betaler. Alle mine kom med meget skarp egg noe som i seg selv ofte er et kvalitetstegn. Edit: Angående herdingen så beskriver jo de det nokså bra selv i beskrivelsen der ser jeg.
  11. Har denne selv. Er vel 1:9 med snurr i disse. Har ikke hatt problemer med ymse fabrikk ammo - føler jeg selv da. Har riktignok kun skutt rundt ~300 med den (og den har samlet støv nokså lenge nå) og selv om jeg har lade utstyr har jeg fortsatt fabrikk ammo jeg spiser av.
  12. Hei @Polardego. Beklager men glemte helt å respondere på denne. Er denne børsa jeg har i .17 hornet. https://www.anschuetz-sport.com/en/jagd/mediumkaliber/basismodelle-1771/ Avtrekket er svært lett (2 trinns)! Litt uvant i starten. Kjøpte nokså mye original ammo (Hornady v-max 20 gr), ekstra hylser og kuler (20 og 25 gr). Vil lade selv på sikt. Foreløpig har jeg på en svær .22 Atech H2 demper men vurderer kanskje noe mindre på sikt. Ikke så mange .17 dempere der ute riktignok. Den smeller ganske bra til å være en såpass liten patron men det er tilnærmet ikke følbar rekyl. Kulene blir helt pulvisert så det er ingen rikosjett fare. En av hovedgrunnene for at jeg gikk for den. Har avlivet mink i fjæresteinene med den, men er kråker som er på hovedmenyen. Er lite rev i området der jeg har jaktet. Skal ikke uttale meg om presisjonen før jeg har skutt litt mer med den men det ser lovende ut.
  13. Jeg ville krevd å få saken forsøkt i Tingretten. Har lite å tape på det. Det er den mekaniske konstruksjonen som danner kriteriet for å kunne kalle en kniv for spring kniv. Springfjær kniv. Det er bare å peke på det. https://en.wikipedia.org/wiki/Switchblade Flipper kniv er en foldekniv man kan åpne med en hånd og er definitivt ikke en springkniv. Kriteriet for at man subjektivt skal vurdere hastigheten man åpner en kniv på (det nye våpen rundskrivet) for å kunne klassifisere det som en spring kniv er temmelig lite gjennomtenkt. Målekriteriene er umulig å standardisere. Enhver en hånds foldekniv, uavhengig om det er en flipper, tommelhull, tommelknapp osv - kan åpnes tilnærmet like hurtig med litt trening. I praksis er jo den nye tolkningen et forbud mot alt av en hånds foldekniver - uten noe forankring i norsk lov.
  14. Har 2 stk Zeiss V4 4-16x44. En uten lys (Ret 20/Z-PLEX) med parallakse 50 yards+ (og ballistisk tårn), og en med lys (Ret 60) med parallakse 10 yards+ Førstnevnte har jeg på en Anshutz i 17 hornet. Sistnevnte på ei 22LR pipe. Kjøpte dem begge på tilbud (mener jeg betalte 8K hos XXL for sistnevnte), og gitt prisen slet jeg med å finne noe bedre der og da - for mine formål (jakt). Ikke noen stor fan av moa men skrur veldig lite på disse utover innskyting. Generelt god kvalitetsfølelse, grei optikk - og pen Zeiss logo Edit: Er vel denne modellen XXL har i sortimentet sitt nå. Denne kjøpte jeg i februar i år. Ligger på 11K nå ser jeg - ville ventet på tilbud muligens.
×
×
  • Create New...