Jump to content

ironni

Members
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

883 profile views

ironni's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

15

Reputation

  1. Om det blir krøll i systemet skal eg ikkje sei noko bestemt om, men trur det er lite sannsynlig. Ingenting i vegen for att fleire kan bruke samme våpen, så lenge brukaren har greid prøva med aktuelle våpen
  2. Det er sant. Men skal appen brukast så må det registrerast i Altinn
  3. Du har heilt rett. Ho må registrere våpenet ho skal jakte med i Altinn. Spelar ikkje noko rolle kven som eig våpenet. Husk utlånserklæring
  4. Er jo ein litt rar måte rundskrivet løyser forbud mot store magasin. Blir som å forby bilar som går fortare enn 110 km/t, for det er jo maks fart i Norge. Heldigvis er det jo ikkje slik med bil, det er opp til kvar og ein av oss å følge fartsgrensa. Slik må det jo vere med halvautomatiske våpen kontra magasin og. Kriminelle følger ikkje loven allikevel, så intensjonen her er berre å vere trassig og vanskelig. Eller mindre begava.... Veit ikkje kva som er verst.
  5. Snakka du ikkje om å flytte siktet lenger opp frå geværet då?? Vist innskytings avstanden skal bli det samme. For eksempel 200m, må geveret ha samme vinkel, altså vere i ro, ergo er det siktet som flyttar seg. Vist det er omvendt du meinar, flyttar vi innskytningsavstanden og ja, får ein litt anna kulebane.
  6. Eg meina det er surr i begrep og misforståelser her. Når geværet står i ro men du flytter på siktet, forblir kulebana det samme. MEN knepptabellen forandrar seg. Tenk deg ein gedigen kul i vegen. Kulen representerer kulebana. Du legg ein rettholt på kulen og trykker den ned på eine sida (den sida blir der geværet er). Rettholten representerer siktelinja, toppen på kulen er innskytningsavstanden. Så måler du frå rettholten på motsatt side ned til vegen og får ,,, sei 20 cm. Så løfter du rettholten på den sida som geværet er, sei 5 cm. Så måler du på motsatt side igjenn, der får du kansje då sei 14 cm. Er kulen i vegen mindre? har den forandra form? Nei. Du har forandra posisjonen på siktet, kulebana blir det samme, men knepptabellen blir forandra, for du har flytta siktelinja. Vist vegvesenet seier dei har forandra og gjort kulen flatare med rettholttrikset, så går vel ikkje nokon på det.
  7. Franske skiskyttere skyt med 22. Rekylopptak er ikkje eit problem.
  8. For å ta det litt praktisk. Vist du har eit våpen med normal avstand frå senter løp til senter kikkart (lavast praktisk mulig) skyt den inn på 200m. Og sei at du får skrudd den børsa 100% fast i ei slags skrustikke, slik at den er stabil for kvart skot. Så skyt du, treff blink på 200m kvar gang. Så, uten å ta børsa vekk frå skrustikka, tek du på eit nytt sikte som er latterlege 15 cm over senter pipe. Så skyt du. Du vil fremdeles treffe blink på 200m. Faktisk samme plass. Er kulebana lik???? ja. Det er den. Du vil få samme kurven på kula. Samme fall på 300m, 400m og vidare ut. Men du har forandra perspektivet på kurva ved å flytte siktet opp, men kulefallet er og blir det samme. Ein anna ting er nå skytestilling med eit så høgt sikte, kolben må no bli lavt i skuldra. Blir det godt rekylopptak av det?
  9. Ikkje standar i sørlandskretsen vertfall. Her er felt på jorder/bø, hogstfelt og over islagt vatten normalen. Standplass i hard trakka snø. Det hender 1 av 5 hold er på bana, men som regel ute i felt.
  10. Det fungerer. Har fungert for meg nokre 1000 skot verfall. Og framkant av støtta er berre å kappe av litt på skrå. Held med ein skarp kniv og smi det av. Ta nokk så du får sluttstykket heilt ut. Enklaste er ofte det beste, og billigast
  11. Skru ut skruane under skjefte som holder kinnstøtta på plass. dra ut kinnstøtta og så hevar du støtta med å tre på mutra på skruane før du monterer igjen.
  12. Det er vel ikkje samme personane som behandler klager som behandler søknader?? Og vist ingen klagar så skurer det vel og går som før i det uendelige?? Kvifor skulde det bli bedre av å ikkje klage? Det må jo vere ein fordel for politiet og at dei har mange klager å vise til når pengane skal fordelast??
  13. Hei. Politiet skriv mykje om korleis du kan klage på forskjellige ting, men klage på behandlingstid er ikkje ein av dei. Vertfall ikkje som eg finn. Skytterlaget eg er med i har søkt om fleire rifler, som skal brukast til rekrutering. Og dei vil bruke 3-4 MÅNADER på å behandle søknaden. Dette er i Telemark. Samtidig som eg høyrer om folk som får svar etter 1 veke. Er det nokon som veit kor ei slik klage skal sendast til?
  14. Eg skyt av og til uten hanske, av og til med skytehanske, eller ein arbeidshanske som er fora. Fora arbeidshanske brukar eg på felt om vinteren. Og når eg ikkje bruker hanske, er typisk på bana når eg har gløymt skytehansken. Alt fungerer. Men sjølv om eg bruker lærreim, blir det fort litt anstreng på slutten. Mellom reim og hånd uten hanske. På stang og felthurtig brukar eg aldri hanske, då vil eg ha eit godt grep på forskjefte.
  15. Hmm, skal ein få nytt våpenkort på pipa når ein kjøper nytt? Det har eg aldri fått på str 200 en. Aldri levera inn ei pipe helder.
×
×
  • Create New...