Jump to content

SteinM

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

About SteinM

  • Birthday 12/07/1962

SteinM's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Prøv Hommersåk Våpen (51661029) De har ihvertfall ferdigrulla Rhino...
  2. Det må vel presiseres at Jaktfall IKKE er konkurs (takk og lov) , men at de har kjøpt et konkursbo som de selger billig.
  3. Og alle som har opplevd dette har lest bruksanvisningen og fulgt vedlikeholdsveiledningen....
  4. Det kan være melanisme, det motsatte av albinisme. Melanisme er økt dannelse av svart pigment i hud, hår, fjær, skjell eller øyne, som gir individer som er tydelig mørkere enn normalt. Svarte individer er kjent hos flere dyrearter: leopard, katt, hund, hest, hare, duer osv.
  5. SteinM

    Nikon Kikkert

    Jeg har nettopp kjøpt en slik 2,5-10x56 m/lys og skutt inn børsa. Lysstyrken trenger du ikke bekymre deg over. På laveste nivå er lyset knapt synlig i dagslys, og på høyeste nivå passe i dagslys(synes jeg) Å så kan du velge mellom rød og grønn. Har ikke prøvd den på jakt, men det skal jeg til helga
  6. Jeg hadde samme problem med en Sako Finnfire. Dvs. den dro ikke ut tomhylser. Full puss og det var ok til rundt 50 skudd så begynte den igjen. Butikken mente det var litt for trangt kammer. Børsa ble sendt til børsemaker og de "åpnet" kammeret litt. Problem solved. Ikke mer kluss etter det.
  7. Man kan jo håpe de følger politiinstruksen(den samme instruksen som sier de har plikt til å rapportere alle lovbrudd enten de er i tjeneste eller ikke) § 3-1. Alminnelige regler om politiinngrep. Ved iverksettelse og gjennomføring av en tjenestehandling, kan politiet gripe inn på den måte og med de midler som er lovlige, og som finnes nødvendige og forholdsmessige i betraktning av situasjonens alvor, tjenestehandlingens art og formål og omstendighetene for øvrig. Politiet skal ikke ta i bruk noe sterkere middel før mildere midler har vært forgjeves forsøkt, eller situasjonen tilsier at slike må antas utilstrekkelige eller uhensiktsmessige. Når forholdene tillater det skal målet derfor i første omgang søkes nådd gjennom råd, opplysning og tilrettevisning. Så langt tjenesten og forholdene ellers tillater plikter politiet i ethvert tilfelle å gripe inn på forhånd med forebyggende og regulerende tiltak mot forestående lovbrudd eller fredskrenkelser. Under tjenesteutøvelsen skal politimannen være sannferdig, saklig og upartisk. Det er en alminnelig plikt å besørge tjenesten organisert og utført så effektivt og målrettet som mulig innenfor de angitte rettslige og ressursmessige rammer. Tjenesteutøvelsen skal alltid være basert på respekt for de grunnleggende menneskerettigheter og det enkelte menneskes verdighet. -------------------------------------------- Ut fra dette skulle en tro, og håpe at de veileder oss på et tilsyn, snarere enn å rapportere og anmelde. Så går de i vranglås på et tilsyn av våpenoppbevaringen kan den jo henvise til denne
  8. Tydelig at det er et vidt spenn av meninger i denne saken. Alt fra å se spøkelser på høylys dag til full aksept for "hjemmebesøksparagrafen". Min mening er at dette er helt uproblematisk, FOR MEG. Jeg ser ikke problemet for å være ærlig. Hvis Politiet vil sjekke min oppbevaring av våpen så versågod. Jeg åpner også gjerne døren for branntilsynet og el-tilsynet hvis de varsler tilsyn. Minner om at alle kontroller SKAL varsles 48 timer i forkant. Denne paragrafen gir Politiet en mulighet å kontrollere. Den pålegger ikke Politiet å kontrollere. Tror nok støyen hadde blitt mindre hadde det i forskriften stått tilsyn. Når noen trekker frem grunnloven så er dette beskrevet her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok ... ?id=385416 Her er det beskrevet følgende: 7.7.3.2 Forholdet til Grunnloven § 102 Grunnloven § 102 presiserer at husinkvisisjoner er forbudt unntatt i kriminelle tilfeller. Da bestemmelsen ble vedtatt hadde den brodd mot ransakelsespraksis under eneveldet. Men slik bestemmelsen er blitt tolket, fikk den etter hvert liten praktisk betydning. Ifølge Aschehoug III 1892 side 12 gjaldt ransakingsforbudet bare: .. undersøgelser, som ere forbundne med krænkende mistanke mot nogen. Grundloven lægger altsaa ingen hindring i veien for undersøgelser, som anstilles ikke for at opspore nogen bestemt forbrytelse, men for at eftersee, hvorvidt visse bestemmelser i lovgivningen overholdes. ” Aschehoug trekker her opp grensen mot forvaltningens kontrollvirksomhet. Slike undersøkelser faller i prinsippet utenfor vernet etter Grunnloven § 102. Det er altså fortolkningen og praksis som må gjøres gjeldende og ikke lovens bokstav isolert sett. Ut fra det over er det faktisk lov iht grunnloven å etterse i private hjem at bestemmelser overholdes.
  9. Jeg mener at uoppgjorte saker mellom brukere og leverandør er et anliggende mellom de partene. Det er ikke et eneste firma i dette landet som ikke har en glipp i ny og ne når det gjelder kundebehandling. Noen kunder er mer krevende enn andre. Disse kundene vil ha en lavere terskel for å bli fly forbannet og hive seg på et innlegg om "de forbanna tullingene i firma xxx" . Andre blandt oss har ikke så kort lunte. Så derfor mener jeg, prinsipielt, at den type kritikk ikke har noe på dette forum å gjøre, helt åpent. Hvis noen har noe kan de jo tillates å legge ut : jeg føler meg lurt av et firma, send pm de som vil vite mer. Kammeret blir så mye mer trivelig uten de diskusjonene som utvikler seg til skittkasting og personangrep. Offentlig uthenging av firma, og udokumenterte påstander er ikke Kammeret verdig.
  10. Det er ikke ofte jeg kommenterer her på forumet men nå må jeg si noe. Har lest denne tråden og synes det er flott at folket deler sine erfaringer og setter fokus på vådeskudd. Det viser at ekstremt god våpenBEHANDLING er noe av det viktigste. Alle som har vært i Forsvaret og i skytterlag kjenner reglene og drillen. "Tøm våpen, kontroller." "Spenn ned i UFARLIG retning". "Sikt aldri på noen, rett aldri våpenet mot noen" osv osv. Alle mennesker kan feile, selv den som tror han er best, det er det som gjør oss til mennesker. Ulykker skjer ikke, de forårsakes heter det. Tråden setter fokus på et livsfarlig emne som vi alle kan ha godt av og bli minnet på. Alle med vettet i behold tar dette til seg og lærer av det.
  11. 81. Skjøt en liten hannrev i går morges mens jeg satt på rådyrpost. Det kom 2 stk. Den overlevende forsvant som en rakett.
  12. Kjøpte en laminatstokk til min 695 fra importør (via forhandler) for et par år siden. Mener jeg betalte 2500,- for den. Den ble levert på under en uke. Prøv å høre med importøren. Mener at de har "reservestokker" til alle modeller.
  13. Jeg bruker en Tikka 695 i 6,5x55 med fabrikkladet oryx. Svært fornøyd med rifla. Kikkerten er en Bausch & Lomb (Bushnell?) 3-9 x50. Funker bra den også.
  14. Hei sveis. Tok endelig steget og registrerte meg. Har vært gjest siden starten. Håper jeg kan bidra med mitt på en positiv måte.
×
×
  • Create New...