Jump to content

TMB

Members
  • Posts

    160
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

TMB last won the day on August 8 2019

TMB had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TMB's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

65

Reputation

  1. Når det kommer til etater, så er UD meget effektive sett i forhold til både politi og Tollvesenet. Tar ikke så lang tid å få svar der. Send en Mail til de så vil de bistå deg.
  2. Jeg sjekket opp dette med tidsforskyvet opplåsning. Denne låsen har det: Insys CombiLock 200 Simplex Fant firma som har disse låsene på lager, men de står ikke oppført som 200 Simplex, kun vanlig Simplex så usikker på om den utgaven har alle finessene. Men hør med Safeteknikk. Insys Combilock Simplex - Safeteknikk
  3. Kanskje litt tungvint, men en mini PLS vil jo kunne programmeres for slikt. Eneste minus er jo at den trekker mer strøm enn hva ett vanlig 9v batteri kan gi. Så en vil ikke kunne få åpnet skapet uten ekstern strøm eller ved bruk av en UPS.
  4. Jeg har 3M PELTOR ProTac Shooter, men pga bruk av brillene så benytter jeg som oftes propper i tillegg og mic på full guffe. Da kan en prate med sidemann når andre skyter uten å sette sin egen hørsel i fare. De demper meget bra på skarpe rifleskudd, men kan ha problemer med å "kjenne igjen" smellet om det skytes med svake svartkruttladninger. Da bruker jeg som oftes kun propper.
  5. Ok, men de skriver også følgende; Politiet benytter FG sine lister ved rutinemessige kontroller og ved våpensøknader Ved å vise til at skapet finnes på FG sine sider/er FG-godkjent er du innenfor lovens krav så får vel ta en tlf til de.
  6. Som teksten lyder, er den svenske SSF 3492 godkjenningen gyldig i Norge til oppbevaring av skytevåpen? Skapet står ikke i FG lista.
  7. Under åpen himmel vinterstid er reinsdyr det beste da de ikke suger til seg vann slik som en evt sauefell ville gjort.
  8. Gratulerer så meget. Håper det blir en byggetråd her på forumet.
  9. Jeg lurte på om noen har erfaringer med å endre på innvendige mål i ei die? har ei die som presser hylsene for trange for ønsket kulediameter. Skulle hatt hu opp noen tiere. er alle dier stein harde? Eller kan de la seg bearbeidet uten å måtte anløpes? erfaringer?
  10. Hva anbefaler dere her inne å behandle furu med for at det skal holde lenge med utendørs bruk? Planen var vel egentlig å tynne ut linolje og bruke det. Men linolje bruker meget med tid på å herde. Skulle vært ferdig til nyttårsaften…
  11. Er så klart dumt at Knoll og Tott skal sette presedens i en slik sak da det er helt klart andre faktorer enn ett luftgevær i futteral som har spilt inn på utfallet i retten. Så hvorfor er det ingen som har tatt en tlf til Vestfold tingrett å bedt om å få se domsavgjørelsen? Så slipper vi synsing.
  12. Våpen produsert etter 1890 er registreringspliktig. Ellers alt rett
  13. TMB

    Gamle våpen

    Eneste jeg finner er følgende datoer; Gudbrand Trones 1656 - 1680 - 1723 Regner med at du kan finne noe mer om du tar turen innom digitalarkivet å ser på microfilmer over kirkebøker fra angitte år for Nes prestegjeld. (rettelse, Melhus prestegjeld kan være riktig ut fra tidsepoke)
  14. Ofte så kommer feilmarginen på disse små moment skrutrekkerene fra det faktum at skala'n på de er vanskelig å lese nøyaktig. (tykk strek etc) Men nå finnes det jo mange alternativer med digial avlesning. Stallwille Torsiotronic er ett godt alternativ med den med lommebok som står i stil med kostnaden av kikkerten sin. Sånt rent økonomisk kan det evt lønne seg å kjøpe en med fast innstilt momentverdi.
×
×
  • Create New...