Jump to content

rhb

Members
  • Posts

    280
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rhb's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

57

Reputation

  1. Adapter FEMALE 1/2 x 28 UNEF to MALE M14x1 left hand stainless steel Noe sånt? Fant tilslutt slike på ebuy. Laget i Slovenia .(men vær obs på Left hand/ Right hand) Mange varianter tilgjengelig, og om man skulle ha bruk for det, kan man til og med få en overgang fra 1/2x28 til 1/2x28 ...
  2. rhb

    Lage hagle selv?

    Sikkert for at børsemakerlærlinger skal kunne fortsette å få lov å lage sitt eget svennestykke..? -eller noe sånt... tror jeg...
  3. rhb

    Smøring av pistol

    Bruker WD-40 til rens, fuktfordriving og kvikk-fiks og blank Universalolje/symaskinolje til smurning. Billig og enkelt, lukter lite og funker som bare det. Bruker å ha symaskinoljen over på en slik derre myk låsoljeflaske for enkel og presisjonsaktig dosering.
  4. Ingen fare å bruke. Men, da i en moderne pistol. Bruker å være ganske hardladdet, selv de svakladdede... Skjøt opp 1 og en1/2 slik kartong med MP-ammo i en helt ny Grand Power for en del år siden. Sprayet den godt med WD-40 mens den var fortsatt varm og pusset på vanlig måte når jeg kom hjem. Det viste ikke engang antydning til noe rustangrep.
  5. Ja, det er nok ikke så rart at enkelte "overkasserere" som sitter å ruger på fellesskapets kassabeholdning er vettskremte for å skape presidens med tanke på "det grønne skiftet" og bla alle de ressursterke nordmenn som i de seneste år har investert i svindyre dieseldrevne bobiler som muligens før man aner, blir forbudt å bruke... -skulle nesten tro at det var sine egne penger de skulle måtte bruke!
  6. 1. Leste innlegget og hans grunn for å ikke bruke den adressa han faktisk bor på er at dama har et eller annet stipend , muligens aleneboerstipend. 2.Brukte både artig smilefjes og ordene "hehe", "onkel-politi" og "skattefuten" ...noe som i mitt hode tyder på at jeg skrev en ironisk kommentar. 3. jeg gav trådstarter et godt og seriøst svar på hans spm. .redegjørelse nok...??
  7. Den adressen du står oppført med i Folkeregisteret er din offesielle adresse og den er den som skal (alltid) oppgis. Det enkleste er nok å bare å melde flytting til nåværende adresse før du søker om våpenløyve.
  8. Han har lov til å selge til en som har kjøpeløyve. Du har lov å kjøpe om du har fått innvilget kjøpeløyve på den konkrete hagla. For å få det må du være registrert i Jegerregisteret, event gå kurs slik at du kan bli registrert der.
  9. De fikk det ikke til under forrige forsøk som en del av EU-direktivet,( -galskapen ble stoppet...) så da er det vel bare å prøve igjen... denne gangen ved å implementere det i en allerede ratifisert internasjonal avtale... Sitat: "and automated consultation of information concerning the location, identification and possession of firearms and their owners, is becoming increasingly relevant as it eliminates the need for consultation on a point-by-point basis, through the designated contact points." uff-uff-ohff!! Ja, hvorfor fortsette å gjøre et målrettet og enkelt søk via allerede eksisterende kanaler inntil de nasjonale våpenregistrene på den personen som etterforskes, når man heller kan oversvømme etterforskningen med vannvittige mengder overskuddsinformasjon som man ikke trenger og heller ikke kan kontrollere hvem den tilflyter...?(!) -Mon tro , om de også har tenkt å søke i de nye registrene over plomberte og destruerte våpen? -tenk for et styr det blir når de ikke klarer å finne igjen alle de destruerte våpene som siste registrerte eier ikke lenger kan gjøre rede for ...
  10. De aller fleste og alle nyere Ranch Rifler er i cal 5,56x45...
  11. Hei! Har et lite spørsmål som jeg lurer på: Fungerer orginale/uorginale G44 magasiner i en G19 Gen4 med Tac Sol sleide? Noen som har prøvd eller vet om det går?
  12. @Western Du stiller spørsmål... men, blir snurt når du ikke får akkurat det svar du ønsker...? Et billigvåpen, som MP22 er nettopp hva det er. Noe som funker, og kanskje stetter dine krav om du liker våpenet/føler deg vel med våpenet og dets funksjon. Om du har et krav om at våpenet skal ha høy annenhåndsverdi, er nok ikke dette det rette. https://www.kammeret.no/topic/68916-sw-mp-22-våpen-eller-leketøy/ Fant en gammel tråd om dette våpenet. Som du ser , er der mange forskjellige meninger. Ruger SR22 som omtales der, er forøvrig ett av mine favorittvåpen, mens nesten alle som får prøve det mener at det er et drittvåpen med crappy avtrekk osv, osv... Ønsker forøvrig å tipse deg om High Standard Citation eller Victory. En god gammeldags evigvarende stålpistol med justerbart avtrekk og "1911-skjefte". Har en slik, og hver gang jeg har tatt den med på bana for en siste gang, har jeg skutt så bra med den at jeg har valgt å beholde den.
  13. Alle våpen er et ok våpen for noen... ingen vet om det er et ok våpen for seg selv før man har prøvd det. Har som de fleste andre kjøpt og solgt endel våpen oppgjennom åra. Så mitt og sikkert de fleste andre med samme erfaringer er: finn noen som har et slikt og spør om å få prøveskyte et slikt før du bestemmer deg. Det er mange momenter som spiller inn: hvordan oppfører våpenet seg når jeg skyter, er det godt å holde, er balansen ok, er siktene ok for meg, osv, osv... men, om du er villig til å legge ned den nødvendige innsatsen kan de fleste lære seg til å mestre de fleste våpen. Så der er ingen fasit på dette.
  14. @m00se Du må vise fram et våpenkort med påføring om at du har lov til å erverve høykapasitetsmagasiner til det aktuelle våpen. For å få byttet ut ditt eksisterende våpenkort med et slikt, må du søke for hvert enkelt våpen ved å bruke et ordinært søknadsskjema, dokumentere aktivitet, medlemsskap i DSSN og dynamiskklubb, NROF eller "HV-skyteklubben- som jeg ikke husker hva heter" samt så må våpenet ditt være et som lovlig kan brukes innenfor den aktuelle skytegren som krever bruk av høykapasitetsmagasin. Å få mitt ihus tok 14uker! ...men, så var jeg jo visstnok søker nr 1 i distriktet... -Om du søker om våpen som du skal bruke høykapasitetsmagasin i, må du i tillegg dokumentere 2års aktivitet for å få riflemagasinløyve og 1års aktivitet for å få innvilga pistolmagasinmagasinløyve.
  15. @Red FR Om ikke rifla er registrert som Mini Rifle og skal brukes i DSS er det nok null sjanse for det. Har blitt veldig strengt.
×
×
  • Create New...