Jump to content

Defiant

Members
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Defiant's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

22

Reputation

  1. Hei og velkommen hit. Det enkleste for deg en nok å ta jegerprøven, og deretter erverve våpnene til jakt.
  2. Har sjølv en Mossberg MVP Patrol. Kan bekrefte at sluttstykket er slarkete, dette er vel noe av det som skuffa med mest med den. Men har dog aldri hatt problemet med mating. Den er også nokså sær på forskjellige patroner og kulevekter i ferdigrulla, når det kommer til presisjon. Mitt eksemplar oppfører seg noenlunde greit meg 55 grs. Magtech til trening, og av jaktpatroner så går 62 grs. Federal Fusion veldig godt. Rifla er utrolig hendig og god å skyte med ellers. Så til tross for at dette er ei gjennomgående billigrifle, så kommer jeg til å savne den litt den dagen jeg kvitter meg med den. Ruger'n har jeg aldri tatt i.
  3. Kanskje verdt å prøve denne, kr. 0,63 per 'puff' ved kjøp av 6000 eller fler: https://www.landro.no/magtech/109304/magtech-22-lr-40gr-lrn-sv-in-cans-22b
  4. Produksjonslandene som nevnes over, gjelder vel kikkertsikter. Har sjølv to Vortex håndkikkerter, en Diamondback og en Vortex Viper HD. Står "Made in China" på begge. Har aldri titta i en Breitler, men magefølelsen tilsier at jeg glatt hadde valgt en Vortex framfor en Breitler. Har ihvertfall ikke fått hodepine av å titte lenge i min Diamondback.
  5. Defiant

    Grovt kaliber

    Fikk også for noen få år siden lyst på noe grovt. Fornuften seira og valget falt på trauste 9,3x62. Dette er etter min mening noe av det mest fornuftige hvis man ikke lader sjølv, men har lyst på noe grøvere enn "de tre store". Men om TS ønsker noe ordentlig grovt for å lage noen store høl i pappen, så støtter jeg forslaget om .45-70. Gir frisk rekyl, men slår ikke møkka ut av en som visse andre patroner i .458 kaliber. Prisen på ferdigladd ligger vel på rundt 25-30 kr. smellen. Så om man skyter 40-50 skudd i året, så blir det ikke dyrere enn et dagsbesøk på Lilleputthammer med kone og avkom.
  6. Hadde ikke greid å hatt mindre enn to rifler. Har blitt avhengig av å ha ei i .22LR, i tillegg til storvilt rifle.
  7. Jeg syns min Diamondback er en liten tanke uskarp. Viper HD er betydelig skarpere, sylskarp i mine øyne (bokstavelig talt). Men har ikke sammenligna den med andre i samme prisklasse.
  8. For det første, så vil jeg si at en håndkikkert er et "must". Så jeg ville enten kjøpt brukt eller et rimelig merke, framfor å vente. Jeg bruker sjølv en Vortex Diamondback 8x32, dette er sjølvsagt ikke topp optikk, men holder i lange baner til jakt i dagslys. Jakter elg i noe tett skogsterreng, så valgte 8x. Har også en Vortex Viper HD 12x50, men denne bruker jeg på gåturer på fjellet.
  9. Gratulerer med artig hagle. Du kan dessverre ikke skyte med den om den er registrert som affeksjon.
  10. Og hvis første fra venstre er 5,8x21, så er nesten de seks første i boks.
  11. Prøver meg med en annen kombinasjon: 1. 5,56x45 2. 9,3x72R 3. .450 Watts Magnum
×
×
  • Create New...