Jump to content

Tinnitus

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tinnitus's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Det er vel så at ingen har særlig peiling på dette i begynnelsen. Personlig har jeg lært mest på de feil jeg har gjort underveis, og dette har nok kostet noen kroner også. Hvis du skal drive småviltjakt er CAL 22 LR et underdimensjonert caliber. Da du bare har lov å skyte mindre dyr en hare, men ikke sistnevte sier det seg selv at det har sin begrensning. Videre har du 17 hmr men disse skuddene koster en hel del. Rev har du heller ikke lov å skyte, selv om det er et ideelt caliber for dette. Vi bor jo i Norge. De billigste kombi våpna er kan hende Star Baikal i CAL 12-70 og forskjellige riflekaliber. Jeg vet ikke alle alternative rifle kaliber her men 222rem og 223rem er fine caliber skal du kjøpe skuddene er 223 rem billigst å kjøpe. Ellers vet jeg at Star Baikal ofte levert med 30-06 springfild. Dette er jo et storviltkaliber med påfølgende rekyl, så det er sakt. Grunnen til at de bruker sistnevte caliber er vel at kammertrykket på 30-06 er forholdsvise lavt. Vekta på dette våpnet er ikke av de letteste, men det har du igjen for da tyngre våpen har mindre rekyl. Elers er CZ , Husqarna, Carl Gustav og Sako for å nevne noen som er ganske billige brukt. Selv har jeg stålos på post budet , da jeg går å venter på en Carl Gustav Rifle i CAL 6.5x55 muligheten er til stede for at rifla er gulle god eller at den kommer på toppen av tapskontoen. Dette er vel en del av spillet. Håper du får deg et ortlig smelljern.
  2. Ja det skal jeg prøve. Løpet på min rifle er 60 cm og er ikke kappet. Vilken C bruker du på denne type kule? Jeg har satt C til 56,2 mm og setter da kula i bommene når jeg lukker sluttstykket. Mener og ha bra pressisjon da , men det går jo sikkert an og få det bedre. Testet Sierra varmint 40 gr med 17,2 gr N- 110 C 56,2 mm og hadde da samlinger på ca20mm på 100 m, men de var tre cm under klisterlappen. Dette var gjort i en pause da 6,5x55 var varm og måtte kjøles ned. Holder på og forbrede skyting på 500m neste helg. Håper været blir bedre en de var i dag for det regnet i bøtter og spann helt til vi var ferdige.
  3. Jeg har netoppp bestilt 50gr Rhino/Hippo fra Jaktdepotet, og vet heller ikke om det er soft eller ikke. Jeg har ikke hatt Vixen mere en 30 dager så jeg har ikke rukket og teste så mange kuler, men 50 gr Norma SPSP går godt, likeså Sierra 52 gr match king begge med N-120 . Jeg har også prøvd med N-130 og det fikk jeg ikke til å fungere særlig. Har også ladet noen Sierra varmint i 40 gr med N-110 og den skal testes i dag.
  4. Jeg var der 30 april, og jeg hadde ingen problemer av noen art. Jeg var oppe på tollstasjonen på svinesund kl 0200 1mai, og hadde heller ingen problemer der. De var veldig tydelige på at de ikke kunne sende våpen til Norge, og at jeg var nødt til og hente våpnet. De fortalte ikke hvorfor de ikke kunne sende våpen, men at de jobbet med saken. Det er jo bob bob å få tilsendt krutt fra Landerø også, og grunnen er at posten (bring) returnerer pakken og Lanerø må betale både frakt og returfrakt. Jeg kjører dit også. Det er jo bare 115 mil tur retur. Pytt pytt. Hva gjør en ikke for en god hobbi.
  5. Da jeg i lengre tid har sett etter en Sako Vixen i cal. 222 Rem. Fant jeg noen fine rifler på Hunterhouse i Kjøpenhavn. Jeg valgte meg ut en rifle fikk våpen nr og søkte i to eksemplarer på dette. Sendte kopi av søknad med legitimasjon til dem og de søkte så om eksporttilatelse på våpnet. Det tok 6-8uker, og jeg fikk da tilsendt regning på riflen, som var på 4800 kr som jeg betalte via nettbank. Jeg kjørte så ned og hentet riflen. Jeg var over 24 timer i Danmark kjørte så opp til Svinesund, og fikk importilatelse på riflen. Der ble jeg godt motatt og hadde ingen problemer. Da jeg hadde vært over 24 timer i Danmark slapp jeg og betale moms til Norge. Alt i alt til tross for 253 mil kjøring var det vert det. Ikke for det at det er noe billigere å kjøpe våpen i Danmark, men utvalget til Huntershouse er bare helt enormt, og kvaliteten på det de selger holder hva de lover. Så til dere som er på utkikk etter noe som vanskelg kan skaffes her på berget gå på nettsidene til Huntershouse. Til de som liker Sako har de fortsatt en Vixen i helstokk, en Rihimaki i helstokk,og en i vanlig stokk. Vixen og Rihimaki er bygd med L461 kasse, og Rihimaki har uttagbart magasin, og kansje noe kortere løp. Jeg har nå prøveskutt rifla, og funnet noen kuler som holder klisterlappen på 100 m. Etter det vi kan se på rifla er den svært lite brukt, og jeg er svært fornøyd med denne handelen. Bilde av rifla kommer noe senere
×
×
  • Create New...