Jump to content

vbn

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

vbn's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ingen provokasjon dette, er det ikke interessant å høre litt om min dag da
  2. Var barnepike i går og kvelden ut, tre bleieskift og fem matinger med tåteflaske med 14 på måleflasken er litt usikker hvor mange mml det egentlig er men barnet ble mett. Pusset våpen mellom matninger og de er nå klare til neste treningsøkt. Forøvrig litt usikker når neste trening blir da ryggen er litt i ulage for tiden men skal til leger, det var 14 dagers ventetid på time så jeg sitter i stolen og tørrtrener med avtrekk. Hadde oljeskift på bilen og nabo hjalp meg, spilloljen fungerer faktisk fint som våpenolje. Har nye sikter så forventer mer poeng ved neste trening men resultatet skal jeg komme tilbake til neste gang. Har stått tidlig opp i dag og skriver litt her men velger å sove litt til nå.
  3. Noe ligger nok der ja, her nede er det enkelte (noen få) som for med seg alle klasser og stevne avvikles alltid på en dag.
  4. Sjekket et tilfeldig stevne. Fin-96, Grov-25, Rev-91, Mil-94, SP-50, SR-20, mag1-27, Mag2-13. Og et stevne med KM i Fin og Grov: Fin 104, Grov-24. Banestevne Løvenskjold: Fin-9, Grov-2. Alt på Østlandet og Grovklassen er aldri stor her nede.
  5. Tror nok 32n er den som samler mest støv her. I felt for tiden en vel grov (32) som samler færrest deltagere og velger du grov (32) baneprogram får du knapt konkurranse. Kjøper du komboen 22/32 i samme våpen velges 22 på trening, 32 tas kun frem til konkurranse.
  6. Bromark har nok rett i det han sier. Det kan sies enkelt, den som skyter jevnt over 560 i luft skjønner hva han sier.
  7. Eller for å gjøre det enkelt, pr i dag har du ingen mulighet til å bedømme hva som er/vil bli det beste valget. Det hjelper heller ikke å høre på andre, jeg skyter kun Neuhausen og kan selvsagt anbefale den eller selvbygg av en 1911 variant til den er perfekt for deg. Nei kjøp det du føler for nå og bytt senere.
  8. PPQ var ikke representert på topp 10 i NM i felt i år det jeg vet, var det noen på topp... 50? Her fullstendig feil fokus, ingen blir ikke norgesmester om man kjøper våpenet til mesteren.
  9. Må nok desverre si du går i samme fella som mange andre før deg. Under sikkerhetskurset ses flere varianter av våpen og de som imponerer mest er ofte de som smeller mest + det er veldig lett å la seg påvirke av andre mindre seriøse skyttere som prater mye og fryktelig mange lar seg nå imponere av en stor blank 9mm da dette ser tøft ut og kjøper nå dette som sitt første våpen. Resultatet er nå en totalt kunskapsløs nybegynner uten snev av erfaring med en 9mm i neven. Han skulle kjøpt et 22 banevåpen å brukt det første året til å lære seg å skyte presisjon, når dette sitter ville tiden hvert inne til andre våpenkjøp og du ville nå inneha den erfaringen du trenger til å velge riktig våpen videre, ikke som nå som du famler i blinde og denne påtenkte 9mm vil bare gi deg frustrasjoner og bremser din videre interesse og utvikling.
  10. Er intensjonene kun hobbyskyting er det greit å tenke kit i kal 22. Men skulle tanken senere bli mer på seriøs konkuranse duger ikke denne kitvarianten overhode og da må kittet selges igjen til fordel for en konkuransedyktig 22 variant. Noe å tenke på først som sist.
  11. vbn

    Tønne S&w mod 17

    Som allerede sagt et velkjent problem med bruk av fettete kuler. En runde i kamrene med børst og drill gjør susen. (Dette medfører ingen skade på kamrene som sikkert noen nå vil påstå)
  12. 5.2 grain bør du kunne være fornøyd med da den er jevn og fin og tyder da på at ting er på stell med kruttmengde og hylsevolum. Har nå 178 i faktor som er greit oppe på moderat fabrikknivå. Noe bedre en dette oppnår du neppe. Nå gjenstår å se om ladningen gir god samling.
  13. Du er så langt nede at et påpluss til 5.5 grain er det ingen fare med.
×
×
  • Create New...