Jump to content

Eddy1212

Members
  • Posts

    143
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eddy1212's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

46

Reputation

  1. Striborg TR22 er på lager hos Pedersens Vaabenlagee (pvas.no). Har du tillatelse er det bare å handle!
  2. For Production ønsker jo de fleste den smale varianten for å sikre at de ikke slår på sikringen ved et uhell. Bredere sikring er fint hvis du også ønske å skyte standard og starte med spent hane på pistolen eller hvis du har en grepsteknikk som trenger tommelstøtten.
  3. Med demper på 243 er det knapt nok rekyl og flott flat kulebane. Har for det meste brukt 95 pg 100 grs kuler i denne med godt resultat. Tidligere var de lette kulene for det meste rene varmintkuler beregnet for å splintres i viltet men det er mulig det har kommet bedre lette kulekonstruksjoner de senere årene. Fint med Norma jaktmatch i kaliberet for toppjakta. Går bra i min rifle. Har forøvrig 308 og 222 rifler også som dekker deler av det samme bruksområdet men foretrekker 243 til toppjakt og rådyr.
  4. Jeg var konkurranseskytter med hagle for 30 år siden (3-5.000 skudd i året i 10 år) og skyter vel 15.000 skudd med pistol og 1.000 med rifle i året nå. Hagleskyting har blitt nedprioritert i mange år men jeg mener jeg trenger minst 300 skudd på bane hvert år for å holde nivået på et nivå som jeg synes er forsvarlig i forhold til å skyte på levende dyr i skogen. Er også godkjent hagleinstruktør og mener at 300 skudd er langt ifra det som skal til. Du ville ikke fått være med meg i skogen med ladet våpen med det grunnlaget.
  5. Nødvendig trening på bane er i mitt hode ganske mye hvis du ikke har skutt hagle fra før....
  6. En lettvekts hagle i cal 12 ville jeg spurt om å få med på bane og teste. Er ikke alle som setter pris på den noe rappere rekylen i en lett hagle.
  7. Her er du oppe i litt høyere pris men får samtidig et våpen du kan bruke hele livet. MC8 med skeet løp er konge i skogen! Mc8 Hagle | FINN.no
  8. Mange som bruker mere tid på å diskutere våpen og utstyr på mere eller (vanligvis) mindre velfundert grunnlag. Toppskytterne bruker tid på å trene og er best uansett hva du putter i nevene deres....
  9. IT avdelingen hos en tidligere arbeidsgiver plukket ut alle disker på PCer som ble byttet ut og sikret at de var ødelagt ved å bruke dem som leirduer på hytta til IT sjefen en gang i året. Jeg har en misstanke at det var noe ildvann involvert i den seansen også...
  10. 24 for første - deretter kan du søke på flere rifler som du kan dokumentere behov for.
  11. Eric hold vel kurs siste gang i Norge sommeren 2017. Veldig bra kurs. Jeg synes de viktigste jeg tok med derfra var måten å trene presisjon på (og fokuset på å gjøre dette jevnlig) samt hans fokus på å organisere treningen enkelt - ikke bygg deg ihjel og varier treningen med enkle grep. Ellers har jo Jorge Ballesteros vært her og hold kurs nesten hvert år - det anbefales også sterkt!
  12. Er som flere her nevner fornuftig å tenke over bruksområde og ønsket prisnivå før du kjøper. Jeg er ikke så glad i betegnelsen "rørtang". Liker bedre å kalle det match pistol og innenfor dette finnes det diverse utgaver med forskjeller i pris og estetikk. Skal du ha muligheten topp resultater er det her du skal se. Jeg mener dette også er der du skal starte hvis du ikke har skutt mye før. Det er lettere å lære seg avtrekksteknikk med et våpen som har et godt distinkt avtrekk. Hvis du skal tenke 2 håndsverdi tror jeg faktisk en match pistol som er noen få år gammel og hvor tidligere eier har tatt den store avskrivningen (er endel som ligger ute med priser hvor jeg heller hadde kjøpt ny med garanti...) eller en gammel pistol som nærmer seg samler status (type Buckmark, m41, Victory etc) er de som holder verdien best. Selv skyter jeg ikke NSF programmer annet enn på noen få klubbstevner og er supefornøyd med min gamle Beretta m76 - mest fordi den føles som en "ordentlig" pistol og har ti skudds magasin slik at jeg kan skyte Sivilpistol 5 med den. Mange snakker om mengdetrening med 22. Jeg foretrekker å gjøre det med 9mm 1911'ene mine ettersom det er matchpistolene mine. Det går fint å skyte 20.000 skudd i året med 9mm også...... Kjøpte for et par år siden en strøken S&W m41 fra sent 60 tall til en av sønnene mine - fantastisk våpen for 22 bruk det og du kan finne eksemplarer hvor prisen er gunstig.
  13. Hadde vel for endel år siden en tanke om å finne det optimale kruttet for forskjellig bruk i håndvåpen og hadde bokser av alle typer. De siste årene har jeg (delvis etter diskusjoner med APS) kommet frem til at jeg vil ha færre varianter på laderommet av sikkerhetshensyn (mindre sjanse for feil) og logistikk. Har endt opp med å bruke 320 til det meste av standardladninger, N110 til magnum, 3N38 til 38 super/9mm Major og N32C til noen gamle antikviteter med svake ladninger. Alt annet er fjernet/gitt bort og verden er et enklere sted....
  14. Klubbstevner funker jo selvfølgelig slik at en kan tilpasse utstyret til de som kommer. NM og andre større stevner vil jo ha mye 10 skudds stager.
  15. Er jo gøy med single stack 45 uansett hva du skyter men hvis du ønsker å konkurrere er du håpløst akterutseilt med 8 skudds magasin i Sivil 3. Øvelsene er jo normalt 10 skudds og med korte hold og korte skytetider havner du laaangt bak resultatmessig hvis du skal bruke 1 sekund pr stage på å bytte mag.
×
×
  • Create New...