Jump to content

hauk

Members
  • Posts

    557
  • Joined

  • Last visited

hauk's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. http://www.dagbladet.no/2011/05/10/nyheter/kong_harald/jens_stoltenberg/krigskorset_med_sverd/16473945/ Kong Harald ønsket selv å gi Krigskorset med sverd til norske spesialsoldater, men statsminister Jens Stoltenberg ville ikke at kongen skulle være tilstede.
  2. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10084700 Børsemakerlærling hadde 11 ulovlige våpen
  3. Personopplysningsloven (POL) legg føringer for kva ein har lov å gjere med informasjon av denne typen (og ja, det er personinformasjon, definert i POL §2 som "opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson"). Videre (mine uthevinger) Der ein klubb har nedfelt i sine statutter at ein alltid vil sende slike lister til politiet, belyser det viktigheten av at alle medlemmer er kjent med statuttene ("dersom den registrerte har samtykket") - ein kan ikkje då i etterkant påklage at lister blir sendt (men ein kan alltid arbeide for å endre statutter). Ut i frå dette kan ein argumentere at klubben faktisk ikkje har lov å sende informasjon til politiet, med mindre det er avtalt (i statutter e.l.) eller som del av rettslig forpliktelse, eller etter nærmere avtale med enkeltmedlemmer. (Det kan være punkt f om "berettiget interesse" kan komme til anvendelse her... ) No er ikkje eg jurist, så det kan hende argumentasjonen kjem til kort - men uansett er POL verd å kikke på: http://www.lovdata.no/all/nl-20000414-031.html
  4. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10092206 Regjeringen innstifter frigjøringsdagen 8. mai som nasjonal markeringsdag for norske veteraner.
  5. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Her-slaass-de-i-sykehusalleen-1257173.html Hjortebukkene stanget mot hverandre i alleen på Haraldsplass. Verken lege eller sykepleiere var langt unna...
  6. http://www.side3.no/article3093709.ece Lyddempervåpnene ble konstruert for å likvidere nazister. Nå befinner de seg i en av verdens mest unike våpensamlinger i Stavanger.
  7. http://www.aftenposten.no/meninger/article4021984.ece Miljøbevegelsen og folk flest må stille opp i en dugnad for rovdyrene, for sauene og for husdyrbøndene. (...) Ingen bønder har råd til å hyre gjetere, men tusenvis av naturvernere, miljøaktivister og andre villmarkselskere kunne bruke deler av ferien sin i de mest utsatte rovdyrområdene.
  8. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10013815 En kanadier likviderte hundre hunder ved å skyte og skjære strupen av dem. Nå har han fått erstatning.
  9. hauk

    Hjortegryte til 14

    Vel gjennomført middag, 13 til bords (1 forfall) Hjortegryte, servert med rødvin Passitivo Primitivo. Dessert; sjokolademousse, servert med søt rødvin Recioto della Valpolicella. (Etterfulgt av diverse brunt brennevin.) 4,2 kg marinert hjortekjøt m/bein, 2 kg mandelpotet, 1,5 kg rosenkål, 1 kg gulerøtter, 1,5 kg champignon. Kjøtet marinert i 2 dager i marinade basert på olivenolje og rødvin, og surra i rikelig smør. Sausen laga av kraft, mjøl, fløyte, pepper, salt, einebær, og kjøtet småputra i 3 timer. Rester: ein halv potet, to gulerøtter, 12 rosenkål, ei drøy serveringsskei med champignon (m.a.o. "så godt som ingenting" - DET er eit ekte komplement! )
  10. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Hjort-kan-bli-bondens-nye-gull-1242167.html Nesten 2000 tonn hjortekjøtt er resultatet av den årlige hjortejakten, men bare en brøkdel når ut til forbrukerne. Nå åpnes det opp for enklere egenkontroll av selvskutt hjort for å få mer hjortekjøtt ut på markedet
  11. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/--Skjoet-og-drepte-svane-1238205.html - Skjøt og drepte svane Tre gutter skal ha gått amok med luftgevær.
  12. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10029209 Trond Bolle får Krigskorset med sverd
  13. http://www.dagbladet.no/2011/01/20/nyheter/natur/dyr/innenriks/artsdatabanken/15139277/ Skogsdyr som rotte, bjørn og spissmus heter ikke lenger rotte, bjørn og spissmus.
  14. hauk

    Marinade for vilt

    Smak og behag, skal prøve ølmarinade ein gang Rødvin blir ikkje for dominerende (etter min smak...), men det er eit poeng å tørke av steika godt. I tillegg bruker eg ikkje rødvin i sausen, for då blir den for dominerende (igjen, etter min smak).
  15. hauk

    Hjortegryte til 14

    Vedr. å bruke steikepose - når eg bruker det, har eg tidligere hatt prblem med at nederste del av kjøtet ikkje blir steikt, men kokt - har løyst det med å legge rist inni, men det fører gjerne til at det går hol på steikepose. Er det eit problem som andre har hatt? @frontier: Spenstig oppskrivt, skal prøve den ein gong - men kanskje ikkje denne gongen. Eg bruker ofte sider til gryte, er overbevist om at bein i gryta forbedrer smaken.
×
×
  • Create New...