Jump to content

M88

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

M88's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

  1. En helt perfekt første høst med innjaging med andre ord? Om du har oppdaget noen konkrete do's and don'ts før og under første høst tar jeg gjerne i mot noen tips Eller har jeg tro på at timer ute betaler seg, så lenge man greier å legge noenlunde til rette for at hunden skal få mulighet til å gjøre riktig. Musejakt er en stor hit, også her. Hadde noen musebol langs muren ute i hagen som fikk gjennomgå i sommer, og det har satt seg litt for å si det sånn.. Sau har hun aldri sett på nærme hold, og der skal første møte få bli under aversjonsdressur i vår. Har lyst å reise på reinaversjon også, men har litt dårlig erfaring med en vorsteh som ble veldig skeptisk på elg etter reinaversjon. Planen er å bruke tiden framover nå til å bande på elg, og kanskje nå noen korte slipp om alt klaffer, slik at det finnes gode erfaringer i bakhodet på henne. Ellers må jeg si at jeg er veldig imponert over lynne og lydnivå. Hadde vel egentlig sett for meg en del lyd med spisshund, men foreløpig er det kun elg og rådyr i hagen som framprovoserer lyd. Folk og biler får passere uten at det varsles, om ikke en av de andre hundene greier å dra henne i gang. Slik var også inntrykket mitt av tispen (mor) da vi var og så på valpene. Om det er rasetypisk eller ikke tør jeg ikke uttale meg om, men behagelig er det i alle fall! Om du planlegger å løpe noen runder mot klokka enten i Korgen eller Hattfjelldal i vår, kanskje vi ses der?
  2. Sparker litt mer i tråden med et bilde av mitt unge håp. 9mnd og 11 dager gammel var blodsporprøven unnagjort Min første spisshund, så veien blir i stor grad til mens vi går. Gleder meg til fortsettelsen!
  3. Flott tråd, om enn litt gammel, med masse fine bilder av flotte hunder! Med fasit i hånd, hvordan ble høsten for Koda? Har en tispe på 9mnd nå, så høsten hennes ble i hovedsak å være med på fuglejakt med de andre hundene. Skal preges på elg i første omgang, men har også litt gaupe, grevling og mår i nabolaget som vi skal prøve å komme på hils med etter hvert
  4. Regner med 16-kaliberen ender opp med å bli pensjonert ifm blyforbudet, og er derfor ute etter ny hagle. Om noen har tips til gode kjøp er jeg meget takknemlig. Regner med kaliber 12 blir mest aktuelt da 2 andre våpen i skapet spiser dette allerede, samt at utvalget nok er best i dette kaliberet. Jeg er nokså liten av vekst, og har derfor naturlig nok litt korte armer. Kan selvfølgelig få kappet og tilpasset kolbe hos børsemaker, men vil gjerne beholde ok balanse i våpenet, altså ikke for lange løp. Jeg er veldig fornøyd med 2 avtrekkere på hagla jeg bruker i dag, men løpsvelger og en avtrekker er sikkert mulig å venne seg til. Jeg er links, så våpenet bør være mulig å få med rett stokk eller for linksskytter. Liker også å pakke tomhylsene rett i lomma i stedet for å lete etter de i lyngen først, så ejektor er ganske uaktuelt. I tillegg jakter jeg ganske variert, hele året, i det været dagen byr på. Prisklassen må derfor være slik at jeg har "råd" til å bruke hagla, og lav vekt teller positivt både når jaktdagene blir lange, eller det skal bære tungt inn til terrenget. Om noen har tips til ammunisjon til kaliber 16 som kan være fornuftige erstatninger for bly er dette også meget interessant, men hagla er gammelt arvegods, og tåler vel ikke hva som helst når det kommer til trykk..
  5. Hei. Er på utkikk etter rødpunktsikte. Noen som har anbefalinger? Skal brukes til rådyr, rev og fugl. Fjerne den orginale skinna og få montert picatiny-skinne hos børsemaker, eller finnes andre gode alternativer? Ser denne var anbefalt tidligere i tråden: https://www.jaktdepotet.no/diverse-smaatteri/diverse-varer/weaver-micro-red-dot-sight Tenker at 4moa kanskje er litt stort til ender og rype på litt hold med rifleløpet? Erfaringer og/ eller tips og forslag mottaes med takk. (Håper å ha det klart til 15. juli)
  6. Togokløven er bra=) Men ville utnyttet tiden MEGET GODT fram mot sommeren om du skal trene opp en så gammel hund. Alderen i seg selv er nok neppe et problem om hunden ellers er i god form og er frisk. Men eldre hunder (som mennesker) har vanskelig for å bygge muskler og trene opp kondisjon, så viktig å ta det forsiktig og gradvis. Hvordan ligger dere an nå? På snart 3mnd har du kanskje fått en viss pekepinn på om opptreningen går greit eller om den kanskje bør pensjoneres i stedet? Hadde med beagle'en på 10 år (med en liten kløv faktisk!) På 4 dagers tur med 10-15km for dag. Gikk veldig greit, men hadde med for lite potesokker. De slites fort på stein og berg i fjellet, og ble litt såre poter etter hvert. Året etter ble han hjemme, da alderen begynte å merkes.
  7. Ida Sollies hundeliv på Facebook. Idasollie.no Og Anders Landin som nevnt over.
  8. Største størrelse hos nonstop er tight nok på vår kv-tispe på 27kg.
  9. Hunden bør uansett kunne bli en god apportør (det kan jo absolutt alle raser bli) og således en ressurs på jakt.
  10. Vil først si at jeg nokså prinsipielt er mot blandingsavl, men det er klart, tar man først til seg en blandingshund kan man jo for all del prøve å utnytte instinktene som måtte følge med på kjøpet. Ja det ER sannsynligvis en god sjanse for at den ikke har sterkt nok standinstinkt. Ca 50/50 vil jeg tro. Om det er snakk om en valp går det vel an å se om du får lokket fram standinstinktet med en rypevinge? Om valpen (eller unghund eller hva det nå snakkes om her) faktisk fester stand ville jeg, i motsetning til en "fullblods" stående hund brukt en del tid på å forsterke standinstinktet med vinge og evt tamfugl. Dropp reis, støkk heller fuglen selv, og tren inn sitt når fuglen eller vingen letter fra ung alder (3-4-5mnd litt etter individ) så kan det jo hende resultatet blir et bidrag fremfor heft på jakt=) Gode apportører på begge sider også.
  11. Har hørt om at det i noen tilfeller gies disp til bruk av løs på drevet halsende på elg. Kriteriene her er jeg veldig usikker på, men mener det var diskutert i en annen tråd her tidligere.
  12. Nå er man vel ikke videre forpliktet til annet enn å stå oppført i registeret. (Som ettersøksekvipasje). Når det er sagt kunne vel registeret vært utformet litt annerledes mtp hvor vidt den enkelte kan eller ønsker å inngå avtaler med andre. Evt vist ettersøksringer i aktuelt område. Selv har jeg lagt ned jobben med hunden for å ha tilgang på hund selv. Jobber turnus, og reiser mye på annen jakt i friturene på høsten. Har derfor kun avtaler med kompiser jeg jakter sammen med, som selv har ansvar for å vite at jeg er tilgjengelig når de jakter. Med vil jo tro de fleste lokale jegerforeninger kan tipse om ettersøksring eller ekvipasjer som selger avtaler fremfor å måtte ringe gjennom listen fra topp til bunn=)
  13. Leste for en stund siden om en Engelsk Staff som var godkjent ettersøkshund. Hadde visstnok lagt ganske mye jobb i det, men hunder kan jo trenes til det meste. Og hunden er jo familiehund mesteparten av året for mange. Men det er klart, man får noe mer "gratis" med instinktene som følger med om man kjøper seg en jakthund.
  14. Hei. Har selv en korthåret vorsteh. Vi er godkjent ettersøksekvipasje, hun står på fugl, apporterer (selvfølgelig i vann også), støter rådyr (ikke skutt rådyr for henne enda). Hun loser dessverre ikke. Håper å få preget mer på rev i år, og ikke umulig at det blir felt et rådyr eller 2. I tillegg trekker hun meg på sykkel og ski, samt bærer kløv. Kan absolutt anbefale vorsteh til allsidig bruk, men vær klar over at det er mye arbeid. Tysk jaktterrier er en rase som tiltaler meg litt, men har ingen personlig erfaring utover å ha blitt lost på i båt av en.. Men inntrykket jeg har fått er at de kan være litt skarpe mot andre hunder, og på fall. Uansett rase må nok hunden være like mye hobby som jakta er, om du skal ha noe nytte av den på jakt, så jobb blir det uansett rase. Munsterlander har nok mange av kvalitetene du ønsker. Spaniel er også raser som er kjent for å spore godt, ha høy vannpasjon og er gode apportører. Så vidt meg bekjent gode familiehunder også. Her er det jo et par størrelser å velge i også. Lykke til med valg av hund=)
  15. Helt enig 32-40 win. Men nå tolket jeg det slik at det var prisen på kortet (som stort sett her høyere) chiefen refererte til, og ikke regulering av antall.
×
×
  • Create New...