Jump to content

Thehuntsman

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Thehuntsman's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Slettet et rekordforsøk i sitering ihht forumreglene. -Olesøn Ikke noe galt med pipa som står på annet enn at den blir fort varm. Har ikke dette problemet med S og L pipa. Tenkte derfor det kunne være lurt å bytte over i noe kraftigere.
  2. Har en god gammel, men nesten ubrukt Mauser M98 i kal. 30.06. Standard pipe står fremdeles på, men ny sporterstokk er kommet til. Har tenkt å skyte langhold med denne (så langt det går...) og ønsker ikke å bruke store beløp på ny rigg eks Sako TRG42 o.l. Jeg har også en Mauser M98 i kal. 308 og denne fikk jeg satt på matchpipe fra Schults og Larsen kuttet i rett lengde for for å få rett lengde ift spinning på jaktammunisjon. Det er vel litt forskjell på 308 og 30.06 når det kommer til hastighet på kula og det jeg lurer på er hvilken type pipe bør jeg sette på min 30.06 for å få mest ut av kulebanen på langt hold? Hvilken stigning bør den ha, lengde osv osv. På denne 30.06 har jeg satt på en Millett LRS-1 6-25x56, men jeg synes montasjen virker spinkel og høy. Ser for meg at den lett kan bli slått med den høyden den har nå dersom man skulle være uheldig å være borti no. Noen som har anbefalinger på god picatinnyrail og solid festeanordning for kikkerten der ringene er 35mm i diameter? Ser for meg en type montasje lik den Spuhr har (http://www.langhold.no/users/langholdno ... 35mm_1.jpg" target="_blank" target="_blank) Samtidig skulle jeg hatt en monasje som lett kunne klikkes av og på ved transport. Svar mottas med takk.
  3. Kanskje ikke et helt dumt tips det der nei. Ska flytte spørsmålene over til mer egnet tråd.
  4. Jaja, bedre med tilbakemelding en ingenting. Har testet det Voere beslaget med magasin, men måtte oppgi det. Vet du om børsemakere som lager magasiner til M98?
  5. Da var man endelig registrert her inne på kammeret og jeg renner nesten over av spørsmål jeg vil ha svar på. Jeg er den lykkelige eieren av to svært gamle HV-mausere i kal. 308 og 30.06. Begge brukes aktivt som jaktrifler til elgjakt. Har kun hatt positive opplevelser med disse våpnene. Børsene er selvsagt modifiserte slik at det eneste originale er låsekassene. 308èrn med tommelhullsstokk er supertreffsikker ut til 400m med vanlig jaktkikkert. 30.06èrn er litt mindre brukt, men også den står med sporterstokk. Nå har jeg tenkt å teste ut 30.06`ern som langholdsvåpen (liker å prestere godt uten å ha superskyterigg jfr eksempelsvis Sako TRG42) og har kjøpt meg en grei og billig Millett LRS-1 6-25x56 illuminated. Har testskutt "riggen", men treffer litt for mye overalt, dog innenfor 9 på standard skive. Antar at de dårlige treffene har noe med kikkertmontasjen å gjøre, siden børsa alltid har vært treffsikker. Nå kommer spørsmålene: 1.Hvilken pipe bør benyttes? Tenker her på merke, lengde og riflestigning. Har et ønske om å skyte og treffe bra på den lengden patronen har rekkevidde for, dvs 800-1000m. 2. Kikkertmontasje. I dag står kikkerten fast i den originale montasjen som fulgte med kikkerten, 2 x 35mm ringer som er festet i baser foran og bak på låsekassen. Personlig vurderer jeg å få satt på picatinnyskinne over låsekassen og da med innebygget MOA for å være sikker på at kikkerten får full nytte av justeringene i høydetårnet. Slik montasjen står i dag synes jeg den blir veldig høy og spinkel. Ser egentlig for meg at kikkerten bør stå fast i en noe mer solid anordning. 3. Løst magasin for Mauser M98, 30.06. Finnes dette eller er det kun hjemmelagede versjoner? Dette ble kanskje ikke så mye en presentasjon av meg, men en innføring i våpnene mine. Skyteferdighetene er gode og jeg vet hva jeg gjør bra og ikke fullt så bra, så jeg skylder sjeldent på børsa når jeg bommer... Håper noen ser interessen i å gi tilbakemelding. -Stian-
×
×
  • Create New...