Jump to content

kurtkubein

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About kurtkubein

  • Birthday 11/27/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kurtkubein's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har da fått skutt en liten serie og kronografert dette. Hastighet i -8°C@1003hPa: 1#689ms, 2#693ms, 3#684ms, 4#685 Ladedata: COL: 82,5mm 56 gr Vihtavouri N-150 Ihht QL er dette en grei ladning (gul-siden) 103% fylling og beregnet hastighet på 732ms. Jeg har skutt dette i en Benelli Argo (halvauto) hvor jeg har ganske mye lavere hastighet i alle mine ladninger enn det som QL har. Presisjonen på denne ladningen var så bra jeg kan klare med riflen og siktet (EOTech uten forstørrelse) ca 3 cm på 100m.
  2. Bestandig litt kult med terminal ballistisk data
  3. kurtkubein

    Nettojakt.no

    Har da fått testet dressen, en Alaska Extreme Lite Pro, ifbm elgjakt i en uke med varierende vær, alt fra 5+ og regn til siste sommerkramper med 15+ og solskinn. Iom at jeg kun har Norrøna Recon dress fra før av blir det denne jeg bruker som referanse. Den var noe brukt fra før av på skytebane og ved kortere sommerturer. De er ganske vanntett, jeg sier ganske da buksene hadde et grovt stoff på knær og ankel som jeg valgte å impregnere med Fjellreven voks da disse ble noe fuktig på yttersiden. Dette så ut til å slites fort da jeg kun har hatt noen få turer i dvergbjørk (skierri) og allerede viser tegn til slitasje. Puster ok i varmen, men blir nok fortere klam i denne ved mye gåing. Kunne godt vært luftig i bukse også. Følger man størrelse guide er dressen helt passelig, jeg er vanligvis en XL mann, men her måtte jeg ha L. Passet veldig bra. Lommene fungerte veldig bra, store "mage" lommer på jakka og velfungerende bukselommer. Det som er det største minuset er at dressen "knirker". Når jeg satt på post var det en liten knirk hver gang jeg pustet, samt håndledd og skuldre hadde en lei tendens til å gi fra seg en lyd hver gang jeg måtte røre litt på meg. Det var fem andre på laget som hadde dress fra Nettojakt i forskjellige typer hvor alle utenom en hadde samme "knirke" problem.
  4. Har bestilt 300 stk i 9,3 nå og blir å prøve utover høst/vinter. Kommer tilbake med ladedata og ekspansjonstest (hvis jeg får tid).
  5. kurtkubein

    Nettojakt.no

    Hadda akkurat samme spørsmål selv, og spurte derfor på mail. Her er svar: "Mange produsenter bruker «lydløs» i beskrivelsen av jaktdressene sine. Som du sikkert vet, så er ingen jaktdresser lydløse, spesielt ikke dresser som er vind- og vanntette. Jaktdresser av høy kvalitet har et børstet mikrofiber lag ytterst for å redusere lyd. Dette er det også på alle Alaska jaktdressene. Det gjør at jaktdressene er svært lydsvake og matcher de fleste andre jaktdresser av høy kvalitet på lyd." Fikk litt tilleggsinfo også: "Alle Alaska jaktdressene har ordinær passform. BlindTech Invisible og BlindTech Blaze er imidlertid SLIM-modeller. Så dersom du har en slank kroppsform og ønsker en dress som sitter godt, ville jeg anbefalt en BlindTech dress. Ønsker du en mer romslig passform anbefales en av de andre modellene. Det er for øvrig en størrelseguide når du klikker deg inn på jaktdressene som du kan bruke for å finne riktig størrelse."
  6. Dette temaet har blitt diskutert før, her er noen linker: viewtopic.php?f=17&t=27503 viewtopic.php?f=17&t=89069&view=previous viewtopic.php?f=17&t=81518&hilit=308 Jeg bruker 9 gr N32C og 190 gr blykule, synes dette gir best resultat. Vet det er mange som ikke liker manlete kuler i Subsonic. Det blir best resultat å bruke en kronograf slik at du er nærmest mulig 340 ms, men ikke over. 320-330 synes jeg gir best presisjon. Husk å prøve å være over 30% fyllingsgrad. Leste en plass at dette gir mindre sjanse for sekundær detonering. Disclaimer:Som vanlig, bruk av ladedata skjer på eget ansvar.
  7. Jeg har selv en CTR med Hausken 184 Jakt. Passer helt perfekt.
×
×
  • Create New...