Jump to content

Skytter27

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skytter27's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tom K, Tenk deg om tre ganger om hva du publiserer! Det er journalistisk stoff for å selge. Trodde de fleste hadde gjennomskuet dette for lenge siden. Hallo? Skal vi på med foliehatten? Å diskutere saker som er i offentlig media må da være lov det vel.
  2. Jaktgruppen er jo den som i utgangspunktet blir minst såret ved et slikt forbud. Sportsskytterene som vil lide mest - ikke minst et slag i nøttene for den individuelle`s frihet.
  3. Hvor har du lest at AP vil kun gå etter riflene? Halvautomatiske våpen er jo pr. definisjon også pistoler og revolvere. Forslaget som ligger på bordet i EU når er forsåvidt alt av halvautomatiske våpen som kan eller har mulighet for å romme over 6 skudd. Har du en link til dokumentet fra våpenutvalget? Siste dokument jeg leste var fra desember 2011. Har ikke funnet noen nyere. Partiprogrammet til AP ble vedtatt 21. April 2013. Missforstå meg rett, er ikke noe særlig begeistret for Høyre heller.
  4. Sendt mail til og skriv til stortingsrepresentanter og Justisdepartement. Ikke noe svar å få foreløbig. Håper andre trår til foran tastaturet litt å sender mail også. En annen sak er jo også at om ikke EU innfører forbud på halvauto denne runden, så har AP det i sitt partiprogram på at de vil innføre det. Så stem AP i 2017 om du er dritt lei av å ha smelljern i skapet - enten det, eller vil rævkjøre Norge som en helhet. At Høyre ikke har klart å komme med noe skikkelig svar til folket, syns jeg er svært begredelig og en smule skammelig. En ting er ivertfall klart. Om vi, skyttere ikke klarer å rope høyt fremover, så ryker store deler av vår lidenskap.
  5. Jepp. Det var som jeg tenkte hehe. Pyroteknisk er ikke tennhetter.
  6. Nå var en million som sagt hypotetisk. Men ser ikke vekk fra at skal man kjøpe tennhetter i store mengder eller importere, at man da må kjøpe 100k eller mer for at det skal bli god økonomi utav det. En aktiv pistolskytter brenner fort opp maaaaange tusen skudd. Om DSB vil ha et ord med i laget? Mulig. Men har de har ikke noe rett til det om det ikke foreligger regelverk for det. Må si at jeg finner det litt rart at det ikke er ( ivertfall ikke enda funnet ) regelverk rundt ang. tennhetter siden krutt er etter min mening ganske strengt regulert.
  7. Ja tipper at DSB må spørres. For jeg som med deg, finner ingen henvisning til at tennhetter faller under den ene eller den andre kategorien. Da blir det nok å ta en svært interessant telefon i morgen.. Litt for nyskjerrigheten sin del selvfølgelig, men med den tanken om å kanskje en dag handle tennhetter i større mengder for å presse prisen pr. skudd ned lengst mulig.
  8. Nei. Oppbevaring av ammunisjon er ikke regulert av den forskriften; som sitatet mitt viser er det regulert av våpenlovgivningen. Jeg er ikke sikker på at tennhetter skal tolkes som pyroteknisk vare, men om det skal det, er det allikevel så mange tennhetter at utfordringen er oppbevaring av øvrige komponenter, og problemstillingen er i beste fall av akademisk interesse for de aller fleste av oss. Om man skal kjøpe tennhetter i BULK for å få ned prisen drastisk og / eller leker med tanken om å importere selv så blir det svært interessant - litt forbi det akademiske Selv om man har liggende 1 million tennhetter trenger man ikke å ha liggende så mye krutt til å forsyne disse hypotetiske hettene.
  9. Jo det er litt tema fordi jeg tok opp igjen denne gamle tråden og spurte om akkurat det med tennhetter og restriksjoner istedenfor å lage en helt ny tråd.
  10. Det er mulig du har rett og det er mulig du har feil. Jeg har enda ikke funnet noe i lovverket som sier at tennhetter er pyroteknisk vare. Og ja 5kg tennhetter er litt, men sikkert ikke nok for alle. Men jeg sikter her til løse tennhetter og ikke ladet ammunisjon. Sålangt på denne tråden er det blitt mye synsing og ingen som kan svare på eller faktisk VET om det foreligger restriksjon på tennhetter.
  11. Så hva skal man tolke KUN tennhetter som da? Det er IKKE blitt ammunisjon enda. Og pyroteknisk vare? Da tenker jeg fyrverkeri.
  12. I våpenloven blir det skilt på ammunisjon som eksplosiv vare og ammunisjon som ikke er. Jeg tolker sålangt regelverket slik at ordinær ammunisjon ikke er eksplosiv vare. § 21.Den som vil tilvirke skytevåpen eller våpendeler til eget bruk, må ha fylt 18 år og ha tillatelse fra politimesteren i det distrikt hvor han er bosatt. Det samme gjelder den som vil tilvirke til eget bruk ammunisjon som nevnt i § 3 for så vidt ammunisjonen ikke går inn under lov om eksplosive varer. Så paragraf 3 som de henviser til: Med ammunisjon forstås i denne lov: a. patroner bestående av prosjektil, hylse, drivladning og tennmiddel. b. prosjektiler av enhver art bestemt for utskyting eller utsending ved de i § 1 nevnte skytevåpen, c. hylser når de er forsynt med ladning eller tennmiddel, d. håndgranater, bomber, raketter, miner o.l. e. lys-, brann-, gift- og tåregassbokser, f. gift- og tåregasser til bruk i de § 1 nevnte skytevåpen eller i ammunisjon som nevnt i denne paragrafs bokstaver a, b, d og e.
  13. Ja hva skal man regne tennhetter som da? Da altså i original forpakning og ikke ladet som komplett ammunisjon.
  14. Gammel tråd men pytt pytt. Hvor står dette? Tenker da spesifikt på tennhetter.
×
×
  • Create New...