Jump to content

Rigby

Members
  • Posts

    264
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Rigby last won the day on September 27 2023

Rigby had the most liked content!

Recent Profile Visitors

953 profile views

Rigby's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

63

Reputation

  1. Du kan finne bilde av nyeste versjonen på nett. Se på plassering av avtrekker. På noen sto den nesten midt i bøylen,på nyere utgaver er den flyttet bakover,eller er bøylen flyttet forover??
  2. Gammel tråd dette,men prøver likevel. Jeg kjøpte en ny Legacy i kaliber. 223 for en tid tilbake. Har skutt lite med den enda,da jeg har syslet med andre ting. Dette er "ny" type,der avtrekker ligger mer riktig enn på de første modellene etter min mening. Problemet er at den klikker. Med to typer Norma,men ikke med Hornady. Jeg snakker her om fabrikk ammo. Er det fjøra til tennstiften som er litt slapp? Noen som har erfart dette?
  3. Rigby

    Ny heirloom-hagle :)

    Det har nok aldri vært rimeligere enn nå,å kjøpe en fin engelsk sidelås. Man får børser for halve prisen i forhold til for noen få år tilbake. Jeg hadde personlig gått for ett topp navn merke engelsk/skotsk. Man kan finne fine børser med tykke piper,og 70mm kammer,for bruk med moderne patroner.
  4. Det gir mening. Lært noe nytt i dag. Takker for svar.
  5. Det fungerer helt fint,børsa er innskutt. Bare litt uvant. Har hatt en nyere kikkert av samme merke på en drilling. Den justerte man dom "vanlig". Forøvrig en 4x36.
  6. Det er helt likt hele tiden. Samme sideveis. Tidligere eier har merket hjulene med tusj,sånn at det står N ,og H sideveis. Det kan hende det er som du sier, at det er merket omvendt av det vi er vant med. Har forsøkt å google litt,men finner ikke noe svar foreløpig. Kikkerten er forøvrig i topp stand. Krystallklar, og fint utvendig.
  7. Det stemmer. H for hocher,altså høyere,eller opp. Men da går treffpunkt ned..
  8. Fant en gammel Hertel & Reuss 2-7×32 i skuffen,som jeg monterte på ei lett rifle. Nå er det sånn at retikkelet flytter seg feil vei ved justering. Opp bli ned,og ditto sideveis. Hva har skjedd? Eller hva er feilen?
  9. Skal man se hva slags type lås dette er,må man skru opp låsen,og se den fra innsiden. Trappene i bunnen må ses i bevegelse,hvilken funksjon de har,og hva slags arbeid de utfører. Er de belastet nå børsa er åpnet/lukket etc. Om du vil finne ut dette kan du også stikke innom en flink børsemaker, så bør han kunne fortelle deg dette. Det er vanskelig uten å ha børsa i hendene. Uansett,så er det sikkert et brukbart jaktvåpen.
  10. Bare et bilde. Kickers på en Purdey self opener.
  11. Fremdeles nysgjerrig på hva tappene i bunnen av baskylen er til.
  12. Skulle gjerne sett innsiden av låseblikkene. Jeg ser bare to pinner,og en sidelås,selv med spiralfjører [Shamrock lås) må ha tre...om det da ikke er en bokslås med sideplater.
  13. Jeg skjønner. Men hva er de to avlange trappene i bunnen av baskylen til?
  14. Hvordan spennes denne haglen? Jeg ser ingen spennstenger i forkant av baskylen. To avlange "tapper" stikker opp i bunnen,ser nesten ut som en selvåpner... Spennes den med topleveren? Eller er det bare meg som ser feil??
  15. Jeg skal prøve og kontakte leverandør,for en eventuell retur av en kasse jeg kjøpte. Men det blir vel ikke lett,selvom jeg ikke ble informert om at dette var HP patroner. De havner nok hos noen som kan få de destruert. Det er vel ingen som har et våpen i kaliber 16,som er trykktestet til 1370 bar...
×
×
  • Create New...