Jump to content

vikern

Members
  • Posts

    104
  • Joined

  • Last visited

About vikern

  • Birthday 12/04/1998

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vikern's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. har god erfaring med carinthia 1/4 fra både mitt år i grønt og nå etter dimisjon(fikk beholde sovepose) har verken hatt problemer med kondens eller fukt, sovet i min i alt fra en (nesten) lufttett container bakpå en p93 scania midt på sommern i +25( da kun med defence 1 posen over som en dyne) til ute i kaldbivuakk under stjernehimmel i -30. Og alt i mellom. ikke verdens varmeste eller letteste soveposer men hvis du kun skal ha 2 sovepose til alt av bruk kan dem anbefales.
  2. Ja bare send du. Har alltid opplevd og hørt erfaringer fra andre om at rypetellinga pleier å gi gode indikasjoner på også fjellrype for det året. Men f.eks i Bergsfjord er det et relativt isolert fjellområdet hvor nærmeste telling er vel i langfjordbotn eller Kvænangen hvis æ huske rett. Men så har du også det med at rypa flytter ganske mye på seg ute på kysten. F.eks på Loppa øy hvor rypa faktisk flyr over til fastlandet fra tid til annen, i følge lokalfolka der ute er det helt tilfeldig når de flyr frem og tilbake men der er det store variasjoner, hørte at på midten av 90-tallet et år(tror det var 95 han nevnte)var det rett å slett tomt for rype på våren og sommeren, men utpå høsten så ble det plutselig fult opp med både lirype og fjellrype. Har en kollega med hus der ute, han og har fortalt om "dårlige" rypeår hvor hele øya plutselig en dag var full av rype. Personlig gir ikke dette med dårlige og bra rypeår veldig mye mening, da det er så store variasjoner fra området til området, og fjell til fjell. Men æ har aldri opplevd at det har vært så lite rype i fjellet som nå, både av lirype og fjellrype. Uansett hvilket område æ har vært i iår E på ferie akkurat nå, men når æ kommer hjem igjen så skal æ noen dager til fjells, både en tur på vidda og en tur i "lokal" fjella, så får vi se da. Kanskje ting har bedra seg i "goværet" som har vært nå
  3. Æ bor veldig sentralt når det gjelder fjellrype i vestfinnmark(øksfjord), værmeldinga hittil i år har vært ekstremt upålitelig så æ ville stolt for mye på den. Angående klekking og hvordan kyllingene klarer seg, har ikke peiling, men som regel så begynne man å se litt kyllinger rundt den her tiden, har ikke sett noen så lang i år. tellinga på lirype gir en ganske god indikasjon på forholdene til fjellrypa også.
  4. litt lokalkunnskap: er jævla kaldt nå, har ikke vært noe mygg eller andre insekter så langt i år, pollen kom for en uke sia..... ser jævla dystert ut i år, får vente på tellinga senere i år å ser hva de har funnet ut, men æ har ikke mye tro.
  5. vikern

    222 til 223-pris?

    nå har jeg nå kjøpt den så.. vi får se når alt kommer i hus, gleder meg allerede til lensmannskontort åpner etter påska ps: ikke skrivefeil i annonsen, han var veldig tydelig på det.
  6. vikern

    222 til 223-pris?

    takk takk, da blir det nok mini14 i 222 en så lenge, litt dyrere og lettere ammo får vel det bare være med.
  7. vikern

    222 til 223-pris?

    har ikke tenkt på noe som helst for å være helt ærlig, fant bare en billig mini14 i 222 på finn så jeg lurte på om det er mulig og hva det i så fall vil koste, hvis jeg tolker deg rett er 222 og 223 for likt til at du kan bore opp nytt uten å måte beholde eksisterende stigning? endring: kan altså veldig lite om slikt, så istedenfor å begynne å søke på ting jeg ikke forstår uansett tenkte jeg det var bedre å spørre litt mer kompetente personer her.
  8. vikern

    222 til 223-pris?

    Lurer ganske enkelt på hva en ca. pris på konvertering(omkammring) fra 222 til 223 blir å koste? er rett og slett for lat(og litt full) til å begynne å søke etter børsemakere med prislister. Noen som vet?
  9. kanskje litt dumt men, hva da med utlån? Det er jo tross alt mange som låner ut div. våpen til venner og bekjente om de skulle ha behov for det men ikke selv har det. Sånn rent teoretisk, hvis jeg låner ut en uregistrert hagle til en kamerat som også (i vårt teoretiske univers) er gammel nok til å ha kjøpt våpenet før registreringspliktig, kan han da kjøpe ammunisjon bare på jaktkort? eller kan det kreves at han skal fremvise utlånserklæring? i mitt hode bør ikke det være noe problem. Men hva da hvis han ikke er gammel nok til å ha selv kjøpt våpenet før 1990? Da bør han vel fremvise utlånserklæring for å bevise at våpenet er utlånt til han, men han kan vel fremdeles kjøpe ammunisjon på jaktkortet? såfremt selger er tilstrekkelig kjent i at han på lovlig vis har våpenet i sitt eie?
  10. Er vel såvit jeg vet nøyaktig det som skjer, ikke at jeg er negativ til rovfugle eller no sånt. (Har dog nesten mista bikkja til ørn)
  11. Tøft, har du montert og skutt litt nå? Presisjon og slik er vel forhåpentlig ikke endret?
  12. Tja, "her" i alta går det veldig greit, leverer personelig, 5min senere kommer melding om innvilget søknad, bare å komme å betale og hente. Evt. Få regning og søknad i posten.
  13. Altså mulig jeg er litt frekk her men jeg føler at jeg må forklare noe nå, et kikkertsikte med opplyste kors er ikke et rødpunktsikte. Rødpunktsikter bruker samme (som regel) type teknologi (led som lyser opp) men det er en forskjell. Og når du da spør etter et rødpunktsikte med forstørrelse.... kikkertsikte med opplyst trådkors heter det( med mindre du faktisk ønsket en rødpunkt+kikkert kombo) Synd dette ble veldig irriterende for det virker jo som om du ikke vet hva du vil ha selv engang. Google er din venn min venn, og det er utrolig hva du kan få svar på der hvis du søkker litt rundt. Du havner ofte på forumer som kammeret hvor slike spørsmål allerede har blitt svart. For å gjøre det enklet for deg Vortex strike eagle 1-6. Under 6k, kvalitet tilsvarende over pris og med vortex sin vip-garanti. Kan ikke gå galt.
  14. ja. 416 også, har vært det en stund nå i bla. HVs I-styrker og rundt om i Brigade Nord. http://mediearkiv.forsvaret.no/fotoweb/ ... 25A6ren%2F http://mediearkiv.forsvaret.no/fotoweb/ ... 25A6ren%2F https://www.facebook.com/heimevernet/ph ... =3&theater
×
×
  • Create New...