Jump to content

Diabolo

Members
  • Posts

    168
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Diabolo's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

16

Reputation

  1. Hvis den har "push off", dvs. om hanen er lett å dytte av SA-searen uten at du rører avtrekkeren, så er SA avtrekket mer eller mindre utslitt. I så fall er en mulighet å file av litt på SA-searen på hanen slik at du ikke får spent opp i SA. I og for seg like irreversibelt som å bobbe, men revolveren ser fortsatt hel ut.
  2. Nei, det er vel det som er poenget mitt.
  3. Anbefaler ikke å skyte med kraftigere enn std. ammo i Xesse. Avtrekkerbøylen på min knakk etter 3750 skudd med Topshot. Har sett det samme på en kompis sin, også stort sett Topshot, samt et klubbvåpen med CCI std. Begge disse med ukjent antall skudd.
  4. Mulig du har gjort det, men det går an å reservere seg mot å få post fra det offentlige digitalt her : https://eid.difi.no/nb/digital-postkasse/kan-jeg-velge-ga-tilbake-til-post-pa-papir-fra-det-offentlige
  5. Kom over et gammelt bilde av undersiden av løpet på min 686 -4. Denne er fra 1994. Gjorde litt research på denne revolveren i 2016, og klarte etterhvert å dekode alle merkingene. Sitat fra min egen post på S&W forum (USA) : "So to summarize : My -4 was imported (or sold) by Albrecht Kind GmbH, located in Hunstig, Germany + proof tested in Liege by Mr. Joseph Scholtissen in 1994. Interesting to know. Thanks."
  6. Innstansingen på løp, ramme og tønne er belgiske "proof marks" fra Liege i Belgia. Akah står for Albrecht Kind GmbH, tysk importør. Øvrige tegn i løpet er sansynligvis koden for hvem som utførte "proofingen" i Liege, + evt. datokode.
  7. Diameter 3 mm, lengde 16 mm. Den er nok egentlig i tommer, men målte med metrisk skyvelære. Du kan bruke en helt vanlig "roll pin"/spennstift. Har forøvrig aldri fulgt med noe grep jeg har kjøpt.
  8. Det er faktisk selger som skal sende inn hvit og rosa gjenpart til politiet.
  9. For eller i mot "Hillary hole" er bare synsing / preferanse. Låsen spiller ingen praktisk betydning, kun kosmetisk. Den er uansett enkel å demontere eller deaktivere. -4 og nyere er også klargjort for kikkert under det originale baksiktet, noe som igjen gjør at LPA er bolt-on. LPA baksikte kan forøvrig bli for høyt med originalt korn, vær oppmerksom på at dette er ikke utkiftbart på alle S&W. Også greit å sjekke push-off på hanen før du evt. kjøper en eldre revolver, i hvert fall om man har tenkt å beholde SA.
  10. Som nevnt over, "dash"- nummer har ingenting med løpslengde å gjøre, men forteller hvilken "generasjon" revolveren er. Såkalte no-dash (generasjon 0) opp tom. -4 har smidd hane og avtrekker, mens -5 og oppover har MIM avtrekksdeler. Smidde avtrekksdeler lages ikke mer, så sånn sett er en -5 eller nyere mer kurant om du evt. skulle trenge deler. Synes i utgangspunktet blånert er penest, men ikke så mye når blåneringen er sliten. Har selv mest rustfrie revolvere av den enkle grunn at de ikke viser hylster-slitasje like godt som blånerte våpen, 5/686 er ellers like.
  11. Har du i det hele tatt sett noen av videoene hans før du uttaler deg..? Ikke så mye reviews, men mye god info hos Outdoors55 : https://www.youtube.com/channel/UC-1TUi3OPc2jSVWLNM2ARwg/videos
  12. 1,5 mm passer på mine, M5 trykkstift. Samme på X-esse'n, som jeg tror har M4 stift. Kan det være tommegjenger..? https://www.vaughns-1-pagers.com/science/allen-wrench-conversion.htm
  13. Det står en 2-bokstaverskode på pistolen. https://www.waltherarms.com/about-walther/training/manufacturing-date-for-your-gun/#
  14. Vet ikke nøyaktig, men tror Hämmerli X-esse ble introdusert sent 90-tall / tidlig 2000. Walther tok over produksjonen i 2006. http://frontierarms.com.au/wp-content/uploads/2018/06/Hammerli-X-esse-Sport-ANZH-review.pdf https://de.wikipedia.org/wiki/Hämmerli_x-esse
  15. Opplevde det samme på XXL Alna for et par år siden, men fikk handle allikevel etter at den unge og søte ekspeditrisen fikk forhørt seg med noen andre i butikken. Har også en ren .38, og et kort det står 357/38 på, men viste bevisst frem et våpenkort det kun sto .357 på, for å "teste" de. I trådstarters tilfelle ville jeg utvedydig fortalt hva jeg mener om slik "uhjemlet praksis", og deretter snudd på hælen og gått derifra.
×
×
  • Create New...