Jump to content

Øystein

Members
  • Posts

    1,137
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Øystein last won the day on May 7 2021

Øystein had the most liked content!

About Øystein

  • Birthday 08/05/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Øystein's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

153

Reputation

  1. Av flotte hytter så er nye Høgvarde (Norefjell, og ja, midt i et reinsområde med frittgående tamrein det "jaktes" på. har gått 20 meter forbi den flokken), og Fuglemyrhytta på Vettakollen i Oslo gode eksempler.
  2. Jeg har brukt denne i mange år med mye glede og hell. Bruker den nesten hver gang jeg skal på et litt ukjent sted (eller ta en ukjent rute). Lager meg et turkart - gjerne i 1:25 000. Og skriver ut sidene som jeg skal bruke
  3. De nekter den pga nye rundskrivet som veldig enkelt driter i om riflen kommer fra fabrikk med mer enn 10 skudd eller ei, så lenge det finnes magasiner på markedet som har flere skudd enn 10 som passer i den så er rifla en "stridsvåpen" og forbudt for jakt f.eks. POD som lager egne regler uten hjemmel i loven, eller tolker den på kreativt vis.
  4. Halvautomatiske hagler er ikke lenger forbudt, det er kun halvautomatiske rifler som er forbudt i selve lovteksten. Ikke et ord omkring halvautomatiske hagler eller pistoler. Dette er en sterk liberalisering i forhold til den forrige våpenforskriften som forbød alle halvautomatiske våpen. § 11 sier noe om hva du kan erverve til jakt: Siden halvautomatiske hagler ikke er nevnt i §5 så er de per default lovlig å erverve for jegere.
  5. La oss også da ta opp elefanten i rommet: Hvis det ultimate målet er bedret villreinsforhold og trivels for stammene - forby reindysjakt. Hvem er det som faktisk fotjager reinsdyr under hele reinsdyrjakta - skremmer dem fra skanse til skanse så de ikke får noe som helst ro? Reindyrjegerne. Fjern privat reinsdyrjakt og tilrettelegg for et profesjonellt opplegg med forvaltning av stammene så de blir på bærekraftige nivåer. (Hvordan? Vet da phøkk ) Men det vil jeg tro ingen her er for - fordi en stor del av grunnen til sytinga er fordi man føler at reindyrjegeren skal ha adelsrett til å gå i fjellet - kun dem og reinsdyrene.
  6. DNT tar grep i Rondane for å se om det vil hjelpe. https://www.nrk.no/innlandet/dnt-stenger-tre-turisthytter-i-rondane-for-selvbetjening-av-hensyn-til-villrein-1.16091789
  7. I år så har turen gått innom: - Kalhovd - Mårbu - Rauhelleren - Lågaros - Mogen - Glitterheim
  8. Det er jo relativt normalt å kalle seg forkortelsen av navnet sitt på foreninger og slikt. Tror ikke Oslo Sportsskyttere har tatt patent og varemerke på "OSS". Akademisk har ASL, men det samme har trolig masse andre skytterlag som heter noe på A.
  9. Så det er bare å slenge skudd i hytt og gevær og si "Så synd at du ble skadd, men shit happens. Her har du et klapp på skulderen, synd med øyet ditt". Noen ble skadd - det er uaktsom våpenbruk og er 100% skytters ansvar. Er jo interessant at sikker bakgrunn er sikkerhetsregelen #1 på riflejakt, men på hagleskyting er det noe du skal totalt drite i (ja, vet at du skyter ofte oppover med hagle, men da er sikkert nedslagsfelt like viktig).
  10. Hvorfor er det ille at politiet anker? DU skal da for fanden ha oversikt over hva du skyter mot? At kompisen har beveget ser er totalt uvesentlig, du som skytter ****SKAL**** vite hva du skyter mot og ha oversikt.
  11. Øystein

    DNT sliter

    Greit nok - så lenge det er åpent til sensommeren og når jeg har ferie
  12. Det er evt Oslo Idrettskrets som har verifisert at de var et idrettslag i lovens forstand - alle klubber må godkjennes av sin idrettskrets for å bli medlem av NIF (som NSF er medlem av). De sjekker at alt er på stell ved en søknad om å bli med in NSF/NIF.
  13. Antall innendørsbaner i Oslo hvor man kan skyte med grovt kan vel telles på to fingre: - Hula på Tåsen til OKTS - Hula på St Hans-haugen til OKTS Ekeberg tillater kun opp til 9mm umantlet. Banen er ikke godkjent for mantlet ammunisjon.
  14. Har du bevis for disse særdeles grove og injurerende påstandene? Utskrift av bankoverføringer og andre transaksjoner som bevis? Send det til politiet da, og økokrim.
  15. Er ikke vanskelig å ha kontroll over våpen man låner ut på trening og påse at de blir levert tilbake. Er bare å ha litt rutiner.
×
×
  • Create New...