Jump to content

Ferskjeger

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Ferskjeger's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for tips! Skal ut med hund neste helg så da vill man jo se litt hvor dyrene kommer. Men er litt dalføre så vinden snur hele tiden spesielt der hvor jeg kan ha utsikt. Men klarte å overraske elgen ivertfall. Men skal ta med meg disse tipsene!
  2. Takk! Det vill jeg gjøre, da har jeg den kunnskapen rikere neste år. Samtidig som jeg for noen gode naturopplevelser imens . Takk!!
  3. Hei! Er ganske fersk jeger som har fått tilgang til ett jaktterreng av svigerfamilien min Har ikke fått saumfart terrenget så mye enda da det rett før bukkejakta starta ble klar at jeg kunne gå i dette terrenget. Men terrenget skal nok være på nærmere 1500 mål og har mye rådyr i seg. Det begynner med ett stort jordet der du er garantert å se rådyr ofte. Svigerfar har fortellt at det er ikke uvanlig at de satt på jordet og grilla i påska men unger og masse folk og rådyra kom britene ut på jordet uten å bry seg. Klarte å lokke ut geit med bukk på slepp da bukkejakta starta,( posta i jordetkanten) men fikk ikke klart skudd før de ble skremt. Ellers så skal det være både granskog og gammelt hogsfelt med ei åpen myr lengre inne. Det er så langt jeg har funnet. Har lest litt rundt på forumet om tips ang smygjakt og prøvd de tipsene. Senest igår gikk jeg ut i det det lysnet. I enden av jordet så gikk jeg der jeg har sett dyra komme ut tidligere og fant med en gang spor etter rådyr. Prøvde å smyge forsiktig innover, forbi kratt og gamle bringebærbusker og inn i tett granskog. Og fulgte dyrespor både etter elg og rådyr nesten hele veien. Når jeg kom opp i hogsfeltet så fant jeg avføring som bare var timer gammelt og tydelige spor etter elgen. Gressstråene var bøyd, ikke knekt og store spor. Men så fant jeg to liggeplasser i gresset, med litt mellomrom. Tydelig at her hadde det ligget dyr natta før. Mens elgsporene fortsatte så dukka det opp mindre spor, sannsynligvis rådyr. De gikk inn i tett granskog på innsida av myra og innover. Så lurer jeg på om noen kan hjelpe meg? Har veldig lyst å lære meg mer om jakt og graver og spør de jeg kjenner om tips og skal være med på elgjakta i høst. Men i mellomtiden prøver jeg meg på rådyr. Hva bør jeg gjøre? Smyge ifra jordet og innover? Veldig skiftende vind igår og isdag blåser det mer..fordel? Hva med lokking? Kan det ha noe effekt å sette seg i hogsfeltet å lokke eller bare sitte i timer til det blir mørkt? Skal prøve med hund etterhvert også, men har ikke hund selv så da må man klare seg selv.. Eller er det å sette seg i jordekanten når det mørkner best? Setter veldig pris på alle råd og tips jeg kan motta. På forhånd takk!!
×
×
  • Create New...