Jump to content

Dekk

Members
  • Posts

    86
  • Joined

  • Last visited

Dekk's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kjørte første runde av ladestigen for å sjekke trykktegn og fikk ingen opp til ogmed 43,8grs. Ladet ikkje høyere så fikk ikkje testet mer enn det. Neste gang jeg ladet ville jeg teste å lade 50stykk med 42,5grs (nosler sin beste i test) for å prøve å lade flere skudd på samme krutt mengde og å sjekke spredningen på hastigheten. Men fikk ikkje testet mer enn 5 skudd siden kronografen var utilgjengelig og eg ikkje klarte vente med å begynne å skyte de 5 skudd var i stigende rekkefølge: 808-810-811-811-813. Er ikkje sikker på hvor mye spredning folk forventer å klare å lade, ble en gruppe på 0,48 MOA på 100 meter. Må vel kunne si seg fornøyd med det som nybegynner? Det neste blir å kjøre andre steg i ladestigen på 2-300m for å finne hva ladning som går best i børsa. Men det virker jo som 42,5grs går godt selv om det er veldig få skudd å bassere noe pålitelig statistikk på. Artig dette.
  2. Det står vel markert på løp hvilket kaliber det tar om jeg ikkje tar helt feil? I så tilfelle er det vel best å sjekke sjøl før man trør noe i kammeret.
  3. Er ny til lading men har lest meg opp på temaet og sett mye videoer. har kjøpt inn noen kilo N140 og nosler CC 155grs kuler som skal i norma hylser til en 308win rifle. Tvilen kommer når jeg ser på noslers lade data side hvor første ladningen er på 100% kapasitet og max ladningen er på 109% kapasitet og komprimert ladning. Ble litt i tvil siden startladningen til nosler allerede er 100% men har hørt at startladningen bør være 10% lavere når man skal jobbe seg opp en ny ladning. http://load-data.nosler.com/load-data/308-winchester/ Hvilken krutt mengde mener folket jeg bør begynne på?
  4. Vil dette ha noen effekt på forsøket på å forby halvautomatiske våpen i sivilt eige? det setter i det minste en pekepinne på at man kan volde mye skade på mange folk uten å trenge et skytevåpen og at terrorister som vil drepe finner altid en vei. problemet er ikke våpnene, problemet er folkene som ønsker å skade andre.
  5. Er det noen av dere som har en GRS Berserk stokk som har, har mulighet til å ta eller vet hvor det ligger et bilde av insiden på forskjeftet på Berserken? også lurer jeg på hvor stivt forskjeftet er med tanke på skyting med tofot. burde man fylt den med avstivnings materiale?
  6. Lurer på om de skjems med at de gikk ut med en dusør før obduksjon. Håper de latterligjøres og det gnis inn på det verste når de uttaler seg om noe neste gang.
  7. Fikk 6 patroner med raufoss HV amunisjon som jeg tenkte prøve i jakt rifla for å se om det går greit til trening, men så kom jeg til å tenke på at muligens eldre patroner har koroderende tennhetter og at jeg kansje burde styre unna dette. noen som vet om dette er koroderende amunisjon? Hylsene er merket med "17-RA-74"
  8. Man kan bruke virkemidler i politisk protest. Blir halvautomatiske rifler forbudt og børsene må innleveres så vil det nok få stort opslag i avisa om samtlige skyttere i landet som har slike børser tilfeldigvis "mister" de samtidig. Altså man samlet begår et lovbrudd i politisk protest mot loven. Kanskje et dårlig eksempel, men så lenge det er feredelig protest er det det viktigste. Bare se på trailersjofører i Europa som stenger motorveier osv. Kanskje om samtlige skyttere i hele Europa gikk sammen om en slik type protest ville de kanskje hørt på oss.
  9. Om disse lov forslag går gjennom er det vel på høy tid med sivil ulydighet.
  10. Dekk

    Blå plast

    Litt off topic men ble nysgjerrig på hva slags ammunisjon den nr.7 fra venstre på andre bildet til Vaquero er? Den med tynn tut
  11. Jåleri, tror dere lekte for mye med barbi dukker når dere var små ;p
  12. Når dere nå snakker om tversnittbelastning og ytelse, snakker dere da om kule i flukt eller når kula treffer dyret? Eller kanskje begge deler?
×
×
  • Create New...