Jump to content

strandsivert

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

strandsivert's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har for det meste brukt 139gr Scenar. Med 139gr Scenar, 48,5gr N-15 (gammel lot), CCI-200, Lapua hylser, 78mm col har jeg personlig beste samling på 96mm 14 skudd @500m. Har ikke fått 140gr A-max til å gå tilsvarende godt tidligere. Men jeg har 1000 stk A-max liggende så jeg har prøvd meg litt frem ila siste måneden. Det ser foreløbig ut som at å redusere col ifra 78,5 til 77,5 mm gjorde susen. Har foreløbig bare fått testet ut til 300m, men det ser lovende ut. Lader med 49,5gr N-15 (ny lot). Ligger da på 865m/s @0 grader.
  2. Kjøpte 200 stk herifra http://tvbodenjakt.jetshop.se/norma-hylsor-300-win-mag-p-934-c-170.aspx. Kom på 2500,- ferdig levert.
  3. Er ikke et øyeblikk i tvil om at hylsene holder god kvalitet. Har ca 120 Norma hylser i omløp her. Men halvparten av dem nærmer seg 15 omladinger og jeg opplever som deg sprekkring nedenfor skuldra og en del romme hettelommer. Halspresser hovedsaklig, men de er nok helpresset to ganger i snitt ila 12 omladinger. Har hovedsaklig brukt 220 gr kuler (Scenar og NCC) og ca 50 stk 190 gr NCC . Som sagt så var 5 av 5 hylser (jaktmatch) ubrukelig grunnet romme hettelommer og sprukne halser. Er nok et semitight custom kammer. Rifla er bygd med ett formål og det er langhold. Liker i utgangspunktet ikke tanken av å sende lette kuler i enorm hastighet igjennom pipa. 30-50mm på 100m er i mine øyne fraværende i en slik rigg. Når i tillegg hylsene er ubrukelig i etterkant så er det selvfølgelig utelukket. Men som sagt så er det jo mulig å trekke kulene...
  4. Har skutt 5 jaktmatch i rifla mi og det skal ikke flere igjennom den pipa. Fraværende presisjon, romme hettelommer, 2 av 5 sprukne halser (skjønner ikke hvorfor), alt for stor løpsslitasje... Kan jo selvfølgelig kjøpe for å trekke kulene men det blir jo heftig dyrt.. Men, må man så må man..
  5. Noen som vet om Norma hylser til 300wm er å få tak i? I så fall, hvor? Mener at jeg tidligere hørte rykter om at Lapua skulle begynne å trekke 300wm. Noen som vet om det er hold i disse ryktene?
  6. Hei, Får melde meg inn i klubben. Kjøpte meg en heldempet 455 American med trestokk rett før jul ifra ALMs. Fikk med et par 1" ringer. Monterte en Leupold 3-9*40 som jeg hadde liggende. Var på banen en snartur i dag (få timer med dagslys her oppe i kalde nord) for å skyte inn. Hadde noen esker med Eley sub ammo liggende samt at jeg kjøpte en eske RWS sub. Var en underlig opplevelse å trekke av og kun høre slaget av tennstempelet Men opplevde å mangle klikk på kikkerten for å komme i senter på 75 meter (treffpunkt ca 10cm under siktepunkt med kikkert justert helt opp) . Ser at noen har opplevd lignende og løste problemet med å bytte om på ringene. Betyr det at en ene ringen er lavere enn den andre? Om så, er det meningen at den ene skal være lavere eller er det "dårlig" kvalitet? Var heller ikke overbevist av presisjonen for noen av de to ammotypene. RWS var best med beste 5 skudd samling på 4cm senter-senter på 75 meter (skutt med støtte foran og bag bak). Hvilke erfaringer har dere andre med ammo til disse børsene?
  7. Da er AICS prøvd (fungerte upåklagelig), anskaffet og sendt til Rafdal for bedding imot låsekassen. Blir spennende. Nå er det bare å håpe på at Rafdal har tid til å sette i sammen julegaven min på denne siden av nyåret..
  8. Hmm. Den så jo veldig bra ut. Er pistolgrepet vinklet? Hvor får man tak i en slik da? Finner den ikke hos vertebrae. Man skulle jo absolutt fått kjent på og helst prøvd forskjellige typer stokker. Har vel gjennomsnittlig størrelse på hendene og liker som sagt GRS stokkene veldig godt. Har en Tikka T3 med originalstokk. Den er helt ubrukelig for meg. Får kun trykk på tommelen og tommelgropen på avtrekkerhånden ved liggende skyting..
  9. Bakgrunnen er rett og slett at jeg ble anbefalt å ikke kjøpe den stokken fordi den ikke var god å skyte med. Forstod det slik at grepet ikke var godt å holde i. Har verken sett eller tatt i en slik stokk. Om det er noen i Narvik området som har en slik stokk så er jeg veldig interessert i å få tatt en kikk..
  10. Hei, Har satt i bestilling et nybygg som er myntet på langhold. Børsa skal bygges av Rafdal og skal bestå av følgende: - Stiller TAC 300 kamres i 300winmag - Jewell SS avtrekk - Lilja SS 70cm 1:9 stig pipe Hadde i utgangspunktet planer om å gå for AICS stokk men har fått råd om å unngå i iallfall "tommelhulls" stokken (grunnet dårlig ergonomi). Noen som har andre erfaringer? Har også vurdert GRS. Har GRS på 200STR'en og er veldig fornøyd med den. Rafdal kan selge med McMillan A5... Så her er en del alternativer, men jeg søker deres erfaringer både rundt de nevnte og andre.
  11. Står ikke noe på løpet mitt om riflestigning. Har sendt bestilling på 52gr Sierra MK. Håper det blir bra. Blir muligens litt frisk hastighet ift fugl jakt. Men men, man vet ikke før man har prøvd...
  12. Hehe. Du har nok rett M67. Men siden vi enn så lenge har ytringsfrihet i landet så velger jeg å mene det... Neida, det kan vel tyde på at jeg tar feil. Er det noen enkel måte å sjekke stigningen på? Tenker type sende epost til tikka med serienummeret til børsa for så å få svar enkel? Eller er det å streke opp pussestaven og telle omdreininger?? Det er vel strengt tatt ikke verdens undergang at jeg ikke klarer å stabilisere disse kulene. Det finnes jo tross alt et hav av kuler på rundt 55gr. Eksempelvis Sierra MK på 52 gr ser jeg for meg å kunne gi god presisjon. Den burde vel funke greit på fugl og. Noen meninger eller erfaringer? M67, Fikk foresten bekreftet at det var skyterfeil som ga dårlig presisjon i Saueren min (ref PM). Fikk terpet en del på skytestilling og rekylopptak i dag og jammen klarte jeg ikke tre skudd samlinger på rundt 2cm til slutt. Ikke bare enkelt å skyte bra med kort pipe (40cm) med 200str i 308..
  13. Hei, Har en Tikka T3 223 SS som hovedsaklig er blitt brukt til revejakt. Kjøpte min første eske med 55gr V-max for 9 år siden, ladet en stige med remington hylser, federal tennhetter, og N130. Landet på 22,5gr N130 som ga best presisjon med COL 57,8mm. Har målt max COL til 59mm med denne kula. Magasinet begrenser til 58mm. Denne ladingen har gitt meg topp presisjon siden den gang. Fikk løpet kappet på 50cm og montert lydemper for en måned siden. Har nå gått til anskaffelse av Lapua Scenar 69gr, Lapua match hylser og N140 krutt. Dette med tanke på å prøve rifla på fugl jakt. Ladet en stig, dro på banen i dag og fikk resultater som følger: -23 gr, 57,5mm COL, Resultat > Drit presisjon.. -23,4 gr, 57,5mm COL Resultat > Drit presisjon.. -24 gr, 57,5mm COL Resultat > Drit presisjon.. -24,5 gr, 57,5mm COL Resultat > Drit presisjon.. Var egentilig samme resultat for alle ladninger (i snitt med 3 skudd serier på 100m mellom 8 og 12 cm). Børsa hadde tydeligvis probelemer med å stabilisere kulene over hele linja (ujevne hull i skiva). Mener bestemt at pipa har 1:8" stigning. Begynte å lure på om det var andre ting som laget probleme, small 3 av mine godt utprøvde v-max'er i magasinet, slengte de avgårde og kunne skjule dem med en lapp!!! Hva skjer? Noen med lignende erfaringer?
×
×
  • Create New...