Jump to content

merkel95s

Members
  • Posts

    301
  • Joined

  • Last visited

About merkel95s

  • Birthday 12/11/1976

merkel95s's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fått tak i noe nato ammumisjon. Ikke noe problem å bruke det i ett R8 .308 løp vel? Noen med erfaring?
  2. Noen som har prøvd US versjonen med losindikator? Kunne vært moro og visst hvordan det fungerte.. Jada, jeg vet den ikke er lovlig...
  3. Han jeg kjenner som forhandler Garmin Astro fikk som tidligere nevnt en mail fra importøren med en begrunnelse til hvorfor de valgte å ikke ha med losindikator på den norske versjonen. Han og helt sikkert flere forhandlere, har sendt de en mail tilbake og sagt at de mener dette er en feil vurdering. Får nok en mail fra han hvis de skulle bli en forandring på dette. Foreløpig ingen grunn til å bytte til norsk versjon ihvertfall..
  4. Hei alle jaktrelaterte Garmin forhandlere! Vi kan med stor glede informere om nyheten DC 50 De viktigste forbedringene med DC 50 sammenlignet mot DC 40 er: · Mer robust - antenne i flettet stål og robust kabinett som er vanntett ned til 10 meter · Mer presis - raskere og bedre satellitt mottak via både GPS og GLONASS satellitter · Lengre rekkevidde - mottak av VHF signaler opptil 14,5 km · Bedre batterikapasitet - med automatisk justering av oppdateringsfrekvens som tar hensyn til batterikapasiteten Veil. Pris på DC50 vil være 1840 + mva. Dc 50 er ventet til lager i slutten av juli. Dere vil nok sikkert legge merke til at los-indikator ikke er med på den europeiske versjonen av DC 50. Dette har naturlige årsaker, noe jeg legger ved et eget skriv på. Mens amerikansk versjon av DC 50 lanseres med los-indikatorfunksjoner, har Garmin valgt å utelate denne funksjonen for den europeiske versjonen. Det er vår forståelse at los-indikatorfunksjoner brukes på ulik måte i det amerikanske og europeiske markedet, med ulike hunder til ulike typer jakt. Av denne årsaken kreves en annen type teknologi som oppfyller de ulike kravene som stilles for våre lokale typer av jakthunder og typiske jakttyper. Fikk denne mailen fra en bekjent som forhandler Garmin Astro, så desverre blir det uten losindikator. Synes de gjør en blemme ved å utelat dette..
  5. Sluppet i USA nå, og endelig har de flyttet GPS mottageren tilbake på toppen av halsbåndet. Gledelig er det også at vi nå får losindikator. Har trua på denne, etter at jeg mener DC-40 var ett skritt i feil retning. Eneste er at man nå blir nødt til å oppgradere til 320 for oss som fortsatt kjører på 220. http://www.dusupply.com/garmin-astro-co ... -dc50.html Positivt er det også at det ser ut som de beholder prisen uendret, ihvertfall der borte.
  6. Er hegndrift på feil side av lovverket?? Det var helt nytt for meg ihvertfall.. Hvordan kan de da søke om fritak fra båndtvangen ved trening i hegnet? Nå skal ikke jeg banne på hvordan det gjøres i Norge, men han jeg snakket med på andre siden av grensen her sa det var slik ihvertfall.. rygh88, rådyr i hegn til å jage på tror jeg neppe finnes. De er kun til å avvenne harehunder på. Ellers trenger man vel ikke hegn for å jage rådyr, og da jeg regner med det gjelder småhund, så er innjaging på hare å anbefale.
  7. Ser det er lenge siden det er blitt skrevet noe her.. Er det noen fler nyheter hva angår harehegn på østlandsområdet? For min del er vel hegnet til Frøshaug mest aktuellt, men vet ikke om dette er i drift lenger. Ellers er det også ett hegn i Enebakk, hos Geir Nygård, som jeg vet er operativt. Ellers er det visstnok ett hegn på gang på svenskesiden, like ved Ed, ca.tre mil fra Kornsjø, i regi av Dalslands dreverklubb. Når dette er tenkt ferdigstilt vet jeg ikke..
  8. Mulig jeg er helt på jordet, men jeg har vel aldri sett denne nettskjæringa på en T3? Må vel være en M595, som etter min mening er ett mye finere våpen.. Men en 3år gammel M595? Trodde det var mye lengre siden de slutta og produsere den. Uansett, grattis med fin børse! M595 er ihvertfall eneste Tikka'n jeg kunne tenkt meg
  9. Ladeboken anbefales på det sterkeste. Om du begynner å lade eller ei, så er det uansett veldig lærerik lesing.
  10. Eneste måten er å prøve. Spørs jo og hvilke krav du stiller, om de skal gå hull i hull eller om du tåler ett par cm forskjell. Uansett tror jeg nok du skal få de til å gå forholdsvis likt. Ellers vil jeg anbefale deg ett sett fra RCBS, Rock Chucker eller hva det heter. Brukt ett slik selv i mange år og er veldig fornøyd. Snart kommer det nok noen som vil anbefale deg ett Lee sett og tenker jeg...
  11. Vet ikke hvordan forsikringsselskapene forholder seg til affeksjonsverdi? Umulig å erstatte det første trofeet man har fått...
  12. Går å leker med tanken på å montere lyddempere på ett par rifler. Eneste jeg vel egentlig er klar på er at det blir en Hausken std. Riflene er to stk Sako 75 i kaliber .300wm og .375H&H. Det jeg har planer om er å kjøpe en demper, ihvertfall i første omgang, som da skal benyttes på begge riflene. Dette skal ikke være noe problem såvidt jeg har skjønt, bortsett fra noe dårligere demping på det minste kaliberet. Mener at pipelengden er 62cm i begge kaliber (correct me if I`m wrong), og bør kappes ned noe for å holde nede totallengden. Har ikke lyst til å kappe noe særlig mer enn 5cm, grunnet hastighetstap. Når man først bruker en .300 er man jo glad i fart.. Er det noen som har erfaringer med hastighetstap ved kapping av løp i nevnte kaliber? Hvor mye tap kan jeg forvente med f.eks 5 eller 10cm kortere løp? Også er det gjenging, da blir det selvfølgelig samme gjenger på begge pipene, og utifra det jeg har lest er det ikke så ille nøye med stigningen? Bare å overlate det til de man handler demper hos? Håper på litt oppklarende info. Må jo innimellom oppgradere seg litt, og dempere er jo så veldig inn for tiden. Selv om det enkleste bare er å fortsette med Sordin Pro...
  13. Ladet A-frame i mange år til 300wm. Ikke opplevd noe som helst negativt. Samler meget bra i mi rifle ihvertfall, Sako 75. Har dog alltid brukt MRP på jaktammo. I tillegg vil jeg vel rangere A-frame langt foran Accubond når det gjelder kvalitet som jaktkule.., men det er min mening da..
  14. Endret.... Var litt kjapp med en konklusjon her, men så lenge du har oppdatert den til siste programvare kan jeg ikke hjelpe..
  15. Kanskje dette kan hjelpe? Har selv hatt litt problemer med "ustø albue" på skytebanen. Skyter nå kosekvent med riflestroppen. Får man satt denne skikkelig, er det som å skyte i benk for min del..
×
×
  • Create New...