Jump to content

Ripp

Members
  • Posts

    179
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ripp's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Bruker Ant. Bilde. Snoen: 15 stk - 15 bilder. Alho: 9 stk - 9 bilder. Mikkel: 5 stk. LillyogJohnny: 4 stk - 4 bilder. foldetre: 4 stk - 4 bilder. Reven: 4 stk. haretex: 3 stk - 3 bilder. Vømmøldalen: 2 stk - 2 bilder. Dag 71: 2 stk. SsamiK: 1 stk - 1 bilde. Hallgeir: 1 stk - 1 bilde. oehall: 1 stk - 1 bilde. Sum: 51 stk - 40 bilder. -----------------------------------------------
  2. Oppdatert mårliste Bruker: Ant: Ant.Bilde: Snoen: 9 stk - 9 Bilder Mikkel: 3 stk LillogJohnny: 2 stk - 2 Bilder Hallgeir: 1 stk - 1 Bilde SsamiK: 1 stk - 1 Bilde haretex: 1 stk - 1 Bilde foldetre: 1 stk - 1 Bilde Reven: 1 stk Sum: 19 stk - 15 Bilder.
  3. Veit det er strengt regelverk til levendefangst av andre pelsdyr, men har det kravet om drepende feller kommet nå knutis ?
  4. Problemet forflytter seg litt når du skal pelse måren. Det lukter stramt av en mår som har hengt lang tid i fella. En fellesjekk minimum en gang i uka er nok en bra resept i plussgrader. Jeg har selv kastet heldigvis kun en mår pga lukt. Årsakene var plussgrader og at måren hadde dratt med seg fella under ei rot! Min skyld at fella ikke var tilstrekkelig festet, fellas skyld i at den ikke drepte momentant... Fant måren og fella ved andre fellesjekk runde ved hjelp av en spets etter 14 dager mysterie.
  5. Er du en moderator @Gunwerks ??? Jeg har skutt med dobbelrifler i snart 15 år, så ikke kom her å prøv og belære det ene eller det andre når det gjelder alt fra 8x57JRS til 500 NE for der går du på tynn is... Jeg har skutt med alt fra billige Merkel dobbelrifler til H&H dobbelrifle i 500/465 NE. Eksperimentert med ladinger og kuler samt at jeg faktisk har JAKTET med flere av dem både her hjemme og utenlands... Du er herved blokkert !!!
  6. 9.3x74R er et flott kaliber med behagelig rekyl. Med tilpasset stokk og balanse så skyter mann bedre og med mindre munningsvipp Synes ikke x74R er for grovt, det er flere som under drivjakt på gris sverger til 375 H&H.
  7. Veldig spennende dette med Toppjakt. Kjøpte "Toppjakt På Tjäder" av Ulf Lindroth/Andreas Norin i våres, og den anbefales virkelig. Hvilke ferdig ammunisjon anbefales i kaliber 223 Rem ? [har en 85 varmint som er tiltenkt en z6i 5-30x50BT]
  8. Toppjakt: Ei riflekule går langt, og jaktskudd uten eller med dårlig bakgrunn skal i utgangspunktet unngås. Men selve jaktformen toppjakt innebærer skyting med usikker eller fraværende bakgrunn... Hva skal toppjegeren gjøre? Finnes det noen aktsomhetskrav?
  9. Hvilken anbefaling har dere til pipelengde og demper for dette kaliberet
  10. Bare å handle det.... Jeg kjøper kikkertsikter etter jaktform. Unødvendig vekt blir bare forstyrrende på en drivjaktpost.
  11. En snerten liten svingmontasje og en Aimpoint Micro vil nok redde griseribba fra samme våpen...
  12. S&B har kommet med flere nyheter, akkurat som andre... Se litt på 3-27x56 PM II High Power Digital... http://www.schmidtundbender.de/de/downl ... tric-units" target="_blank
  13. Ja, også er jo Politiet rikskjendiser når det gjelder tilgang til ressurser. Jeg er ikke tilhenger av hode/nakkeskudd, men et påbud blir bare for dumt. De har heller ikke den sneveste sjanse å følge dette opp.
  14. Ja det blir jo spennende å se hvordan politiet eller en annen utsendt myndighet skal praktisere en slik kontroll virksomhet !? Med responstiden som nå foreligger så er jo jakta slutt før de kommer i skogen ...
  15. .....og pris! Den er overpriset mot sine konkurrenter og billigere Zeiss modeller. Til en slik pris ville jeg heller valgt en S&B med mye mer funksjoner enn en v8, men det er min objektive mening. Av de TS nevner så ville jeg valgt en Z Victory 2.5-10x50.
×
×
  • Create New...