Jump to content

Elgjaeger

Members
  • Posts

    1,665
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Elgjaeger last won the day on February 1

Elgjaeger had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elgjaeger's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

938

Reputation

  1. Heym eller Verney-Carron. Du kan jo kjøpe denne godbiten av Oscar: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=348025474&ci=6
  2. Elgjaeger

    ELR Nordvest

    190 A tip med V0 på 857m/s går vel transinisk mellom 1600m og 1700m
  3. Elgjaeger

    ELR Nordvest

    Skulle ville gjerne vært der ja, må nok få meg litt mer «cubic inches enn 7mm PRC» tenker jeg.
  4. @SteinarBMdet ser mye bedre ut ja
  5. Dårlig gjort å komme her som party pooper @Bly… Hvilket hastighetsområde hadde du Garmin innstilt på da du skjøt hagl?
  6. Zimbabwe er jo fantstisk for bøffel eller elefantjakt. Litt komplisert å reise dit da det er en EU embargo mot å sende «voldsredskaper» dit, dvs våpen, kniver, raketter etc. Har reist dit to ganger, begge gangene via Johannesburg. Har tatt en stopover i Joburg og reist videre neste dag på separat billett, da går det fo greit. Første gang jeg reiste dit var via Heathrow, det var mens South African fortsatt var sånn noenlunde. Studerte alt at tilgjengelig info og fant ut hvordan man kunne komme gjennom Heathrow med våpen, gikk greit da, men ikke å anbefale. Heller ikke Schipol er å anbefale, må ha egen søknad og leser om mange som får forsinket baggasje. Frankfurt funker bra, men Lufthansa er svindyre, koster fort 250 Euro hver vei for våpenet. Johannesburg er jo litt risky mhp på våpen, men har gått bra for meg, har to ganger hatt stopover og overnattet på Afton Safarilodge. Da har jeg avtalt med deres agent på flyplassen, «Mr X», han ordner alt hos politiet og man slipper å bestikke de eller få forsinkelser, betalerjo Mr X noen dollares for hjelpen, men bedre det enn å bestikke politiet. Vet ikke hva bøffel koster nå, har ikke sjekket på en stund, men alt går jo i USD, så ikke bra for oss med «shit coin» som Norsk krone. Kan jo få en Sør Afrikansk jakt i Rand, men er vel ikke å foretrekke for bøffel (stort sett i hegn). Jeg har bestilt direkte fra outfitter i Zimbabwe og vært veldig fornøyd. I 2019 kostet vel jakten ca 800 USD pr dag + 5000USD i trofeavgift, men det var særs billig for Makuti pga at jeg ikke fikk bøffel året før.
  7. En ting jeg ikke liker så godt med Krieghoff er den der snabelavslutningen på forskjefte. Stygg og ikke god å holde i med såpass rekyl. Har tenkt å modifisere den til mer engelsk stil, men har ikke helt fått med til å gå løs på den med rasp og kniv enda
  8. Trener ikke med den bortsett fra når jeg tenker å reise til Aftika. Trenger en del skudd da, trener både på å skyte og lade om kjapt. Må venne seg til rekylen, bruk av oppspenner, rask lading fra patronholder i beltet etc. Har ikke brukt den siste året, men kjekt å skyte noen skudd en gang i blant.
  9. Bore Tech funker rimelig bra. Pusser ikke hver gamg nei, nå skytes heller ikke denne rifla så mye.. Solids gir mer mantling enn soft, men de bruker jeg ikke annet enn at jeg har testet for å finne riktig ladning, og så brukte jeg de i Afrika. Kjekt å ha som andreskudd om bøffelen forsvinner inn i buskene, eller om man går på en irritert elefant.
  10. Ja, blir mantel i min også, bruker Bore Tech Copper Remover
  11. Ja, dersom man bruker kinesisk ansiktsgjennkjenning med AI kan man sikkert sende direkte inndragingsordre for våpen bare man tenker på noe ulovlig, skilsmisse e.l. Det er nok fremtiden….
  12. Står på testskiven til min, og på ordren som du ser. Neste Afrikatur tenkte jeg å ta med denne, Winchester 375H&H, pre -64 med ny pipe og stokk. Litt mer anvendelig på annet vilt enn B5. Bøffel vil jeg absolutt jakte med dobbelrifle igjen. «Up close and personal»
  13. Jeg kjøpte den som sagt brukt (6skudd) privat, men den ble kjøpt ny hos J&F ja.
  14. Jeg kjøpte rifla i slutten av 2015 mener jeg. Den var da kun skutt 6 skudd, var 4 igjen i Norma PH esken som var med rifla ny! Ordren for rifla (2013) ligger ved her. Har også testskiven som fulgte med. Har ikke skutt andre dyr enn bøffel med den. Alle disse har oppspenner, det er etter min mening veldig bra mhp sikkerhet. Måtte gå med rifla ladd i Zimbabwe pga elefanttettheten, gikk på de støtt og stadig. Viktig å trene på å spenne denne hurtig, er jo litt hardt å spenne to haner. Jeg er fornøyd med rifla, et arbeidsjern. Heym og Verney Carron er jo finere, men Krieghoffen bra den. Liker ejektorene, stokken bra, fin å skyte stående med. Rekylen krever at man trener litt før man skal på B5 jakt, må venne seg til eselsparket. Har vel skutt 150 skudd med den tenker jeg. Får lettere hjernerystelse etter 20 skudd på en kveld…
×
×
  • Create New...