Jump to content

arni

Members
  • Posts

    87
  • Joined

  • Last visited

About arni

  • Birthday 10/29/1987

arni's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Gjør som de beskriver i denne filmen: " Kan virke litt "umulig" i starten , men når du passerer 1/3 av skinnlengden går det mye lettere. Bruker denne metoden selv og synes det fungerer bra.
  2. Da ble det omsider fangst i stokkfella som ble bygget for 1,5 år siden (8. januar). Tispe på 963g og sesongens 5. mår. Så ble det fangst i ei trekassemontert Kania-felle (12.januar). Hann på 1335g, mår nr 6 denne sesongen.
  3. Har den på tana med skinnsida ut i inntil 1 døgn, ofte noe kortere tid også, kommer litt an på temperaturen i verkstedet (hvor raskt det tørker) Har ingenting mellom pels og tane. Vet dog ikke om dette er riktig måte å gjøre det på da jeg er ganske fersk i faget
  4. Henta nr 4 på mandag - Hannmår på 1425g i kaniafelle med honning og elgkjøtt.
  5. Har hatt en god start på mårfangsten denne sesongen. Har egentlig ikke kommet igang, da bare 4 feller har vært gildret til nå. Men 3 stk hannmårer har det blitt. 1. Den første tok jeg i en Aasbøfelle like nedenfor gården. Hadde sett spor i snøen via revåtet og bort til et par hytter. Satte opp fella ved den ene hytta den 1. november og morgenen etter hang den første måren i fella (hannmår på 1726g) 2. Den andre måren gikk i ei Kaniafelle i et terreng hvor jeg også jakter elg. Jeg felte en elgkalv tirsdag 12. november, kalven ble liggende 40m fra fella hvor måren hadde gått i døgnet før - Dobbelfangst! (hannmår på 1501g) Bildet ovenfor viser elgkalven med mårfella i bakgrunnen 3. Den tredje måren gikk i førstnevnte Aasbøfelle som var flyttet til nytt område hvor spor var observert før sesongen. Gikk antagelig i fella under stormen natt til søndag 17. november. Nabotreet var knekt tvers av. (hannmår på 1678g) Agnet var honning og elgkjøtt på alle tre fellesettene
  6. arni

    Viltkamera

    Du mangler et / bakerst i URL`en - skal være slik: URL=http://mmsc/ APN=telenor IP=10.10.10.11 Port=8080 Account=dj Password=dj
  7. arni

    Viltkamera

    Bygget et nytt viltkamera i går - Basert på et GoPro HD actionkamera. Vidvinklet film i HD-kvalitet, gir nok mange spennende muligheter for litt spesielle oppsett. Bilder fra sammensetting av systemet: http://www.viltkamera.no/?p=2864
  8. Nm er betegnelsen til IR-blitsens bølgelengde. Infrarødt lys spenner fra 750 nm - 1 mm. Så, begge utgavene du nevner har altså IR-blits. Hovedforskjellen er at 850nm er litt sterkere og litt mer synlig enn 940nm (om du ser direkte på pærene). 850nm har litt bedre rekkevidde, men du vil altså se litt mer synlig glød i pærene kontra 940nm (såkalt low glow). 940nm kan dermed være litt mindre skremmende på skeptiske dyr. Men 940nm er heller ikke helt usynlig. Skal man ha dette må man over på Black IR, som er helt usynlig.
  9. arni

    Viltkamera

    Statskog har div. informasjon om dette på sine nettsider: http://www.statskog.no/jakt/Sider/Viltkamera.aspx
  10. arni

    Viltkamera

    Ikke mellomrom...fyll inn 0047ogdittmobilnummer (sammenhengende). Fila skal ordrett inneholde følgende for Telenor: ; for SG550M MMS application [MMS Setting] URL=http://mmsc/ APN=telenor IP=10.10.10.11 Port=8080 Account=dj Password=dj [Address] PhoneNum1=0047dittmobilnummer PhoneNum2= PhoneNum3= PhoneNum4= Email1= Email2= Email3= Email4= Evt. epostadresse legges inn bak 'Email1=' I tillegg må PIN-koden på SIM-kortet være deaktivert.
  11. arni

    Driveway Patrol

    Ja, 4 skuer for å åpne mottaker, samt tre for å løsne kretskortet. Ledningen kan løsnes og tres ut gjennom mottakerens hull for veggmontering.
  12. arni

    Driveway Patrol

    Den ligger på baksiden av kretskortet, limt punktvis langs kanten.
  13. Hva er forhistorien til kalven og sauen du benytter som åte? Har disse vært behandlet med pencilin i forbindelse med sykdom? Dyr behandlet med pencilin er vist ikke favoritt hos reven. Har hørt om flere tilfeller hvor reven har latt slike dyr ligge urørte på åtet.
  14. arni

    Viltkamera

    Ja, rovdyrenes E6 (i området) passerer tydeligvis treet, så har hatt både jerv, gaupe, ulv og bjørn innom. Brukte luktstoff på treet første året, men fant ut at dette ikke trengtes da dyra ordnet med dette selv Fordelen med Scoutguard vs. Acorn var tidligere, etter min mening, den eksterne antenna. Men etter at Acorn kom med ekstern antenne har dette kameraet blitt min favoritt blant MMS-kamera. Jeg synes heller ikke løsningen med trådløs fjernkontroll er optimal på Scoutguard, da jeg liker muligheten for å kunne styre kameraets meny med knapper på selve enheten. Den generelle bildekvaliteten er også bedre på Acorn, samt at det har en større skjerm noe som også er en fordel om man har behov for å kunne tyde bildene i felten. En annen ting er oppsettet oppsettet av MMS-instillingene. Acorn har her en bedre løsning med at innstillingene ligger på selve kameraet, mens Scoutguard har oppsettet på minnekortet. På Scoutguard må man derfor passe på at oppsett-fila også ligger på det andre minnekortet ved bytte av kort. Dette er noe som erfaringsmessig fort kan glemmes ved formatering av kort i felten eller at man har flere kort å velge mellom. - Det optimale MMS-viltkameraet har nok ikke kommet ennå, men det beste alternativet hittil er nok etter min mening Acorn Ltl-5210MM-EXT (med ekstern antenne for mest stabil dekning)
  15. arni

    Viltkamera

    Har lagt ut en liten bildeserie fra en godt trafikert lokalitet -> http://www.viltkamera.no/?p=2348
×
×
  • Create New...