Jump to content

saan

Members
  • Posts

    283
  • Joined

  • Last visited

saan's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Jeg ser den. Jeg ser også at dette kan snus. I fremtiden kan nye endringer i regelverk hindre meg i å få slettet profilen. Det er ikke for å være vanskelig, men jeg liker å ha en hånd på rattet. Derfor synes jeg også den nye regelen går i feil retning. Jeg håper det ikke blir et rush med sletting av innlegg etter regelendringen. Jeg frykter derimot at det kan bli det. Det kan fort bre seg en "bedre føre var, en ettersnar"-holdning hos noen brukere. Det vil være en veldig uheldig bivirkning av endringen i regelverket. Sletting av innlegg har vel ikke vært noe stort problem i fortiden, så hvorfor fokusere på det ?
  2. Prinsippielt synes jeg det er betenkelig at man i fremtiden ikke skal kunne slette sine innlegg. Jeg er helt sikker på at dette kommer til å legge en solid demper på skrivelysten til mange her inne. Meg selv inkludert. Hvorfor ? Jo, fordi jeg ikke vet hva Kammeret.no vil representere i fremtiden. Er kammeret i 2015 fremdeles en trivelig møteplass for jegere og skyttere ? Eller er det ett sted hvor fjortiser slenger dritt på hverandre ? Eller et nettbasert samlingssted for nynazister ? Dette satt veldig på spissen selvsagt. Men hva om så skjedde ? Ville ikke du da ønske å kunne slette dine tidligere innlegg ? Eller ville du synes det er greit å bli assosiert med noe du tar sterkt avstand fra ? Jeg har forøvrig ikke slettet noen innlegg selv, og kommer nok ikke til å gjøre det heller. Men jeg liker ikke tanken på at mine innlegg ikke skal kunne slettes, om kammeret en gang i fremtiden, utvikler seg i veldig feil retning.
  3. Hvis justering av samskyting på Blaser D99 gjøres på samme måte som på dobbeltrifla Blaser S2, er ikke dette noe å grue seg til. Jeg har selv justert samskyting på en S2, og det gikk som en lek. Litt tålmodighet og fingerførlighet bør du ha. Likeledes må du sette av noen patroner til testing, avhengig av hvor kresen du er på samskytingen. Ikke regn med at det holder med 5-10 patroner. Jeg justerte forøvrig min til å samskyte på 100m hold.
  4. Skilt eller ikke: Vi elgjegere må akseptere å møte folk i skogen under jakta. Det kan selvsagt være irriterende, men vi har ikke annet valg enn å ta det med godt humør overfor de vi møter. Dette tror jeg vi alle må innprente oss selv, om vi fortsatt skal få aksept for det vi driver med, i fremtiden. Skumle holdninger. Ville ikke vært hundefører på ditt jaktlag.
  5. Velger du 9,3x62 i en standard R93 bør du på forhånd være glad i rekyl. Den sparker godt. I sittende eller stående stilling kan jeg, med riktig bekledning, skyte en del før det blir smertefullt. Liggende derimot, er en prøvelse. Det gjør vondt etter få skudd. Jeg opplever også 10-15 cm treffpunktendring ved liggende, kontra sittende eller stående skyting. Min R93 Professional med kort ( 52 cm ) 9,3x62 pipe, er mye verre rekylmessig å skyte med, enn min R93 Varmint ( med Kick-Stop og tungt kikkertsikte ) i kaliber 300winmag. Skal du ha kun en pipe til allroundbruk ville jeg valgt .308win. Kjedelig kanskje, men jeg liker den patronen. Uansett kommer du helt sikkert til å ende opp med en pen stabel av piper i flere kaliber ettehvert. Det har mange av oss Blaser-eiere erfart. Da er det jo bare å velge spesialkaliber, tilpasset dine jaktformer. Utvalget er stort: http://www.blaser.de/Calibers-Standard-Imperial.367.0.html?&L=1
  6. Jeg klarer ikke å skyte mine egne hunder. Jeg har tidligere sagt at jeg skulle gjøre det, men har så langt ikke vært i nærheten av å greie det. Frykten er der, for at det utenkelige skal skje: At du skadeskyter din egen hund. At det siste jaktkameraten din opplever her i livet, er å bli skamskutt av sin egen eier. De påfølgende hylene ville jeg nok aldri kunne glemme. Derfor bruker jeg dyrlegen. Synes det har gått veldig fint så langt. Jeg måtte avlive to hunder i fjor. Med lomma full av godbiter, blir det siste dyrlegebesøket absolutt ikke noen uverdig avslutning på livet. Fredfult, renslig og udramatisk. Jeg har ikke hatt hunder som har vært redde hos dyrlegen. Det hjelper. Uansett er det ufattelig trist å ta det siste farvel med en hund man er glad i.
  7. Finnes en del snobbete her: http://www.blaser.de/uploads/media/BAO_Catalogue_2010_2011_EN.pdf Sikkert utålelig for noen pga. navnet, men det finnes nå for de som måtte ønske det. Butikker som forhandler Norma-importerte varer, kan sikkert bestille, om man vet størrelsen. Edit: Etter å ha sett gjennom utvalget i linken, oppdager jeg at denne årgangen er langt mindre jålete enn tidligere årganger. Jeg bladde i en papirutgave av fjorårets kolleksjon en gang, og denne hadde mye mer enn det nettsidene i linken viser. Jeg tror det er danske Laksen som produserer Blaser-bekledningen. Uansett ikke min stil. Jeg trives best i Norrønas jaktklær.
  8. OK. Fint. Jeg var usikker på om de mente at hårprøven underbygde det blodprøven viste, eller undebygde teorien om at viltspisere får i seg mer bly enn andre.
  9. Hva ble resultatet av hårprøven ? Jeg så programmet i går, og fikk med meg at blodprøvene av testpersonene hadde samme blyinnhold. Hva hårprøvene viste, forsto jeg ikke.
  10. saan

    Elgkaliber

    For de som lader selv er det mulig å lade 9,3x62 ned til nesten 9,3x57-nivå. Iflg. Normas ladetabeller ligger maksladninger med 286 gr Oryx rundt 640 m/s i 9,3x57. Minimumsladninger med samme kule i 9,3x62 ligger rundt 670 m/s. Ikke den store forskjellen med andre ord. Dette er noe å tenke på om man vurderer 9,3x57. Da vil man også beholde muligheten til å lade fullverdige 62-ladninger senere. Altså to kalibre i ett Utvalget av piper og komplette våpen er også større i 9,3x62. Dette er tanker jeg ville gjort meg, om jeg vurderte 9,3x57.
  11. Du må skru den en hel runde tilbake, fordi du etter bruksanvisningen først skal skru den en hel runde motsatt vei: Dette gjøres henholdsvis før og etter at du justerer høyden på tårnet i forhold til den hvite ringmerkingen. Ringmerkene er der for å vise deg hvilken runde du er på, om du ( under skyting ) skulle skru mer enn en hel omdreining.
  12. Hundeburet har vel aldri vært tenkt brukt som alternativ til dressur av hunder. Ei heller som oppbevaringsplass for hunden når eieren er hjemme. Når eieren er borte, på jobb f.eks, kan det derimot være praktisk å bruke bur. Spesielt de 2-3 første årene av hundens liv. Det er trygt. Både for hunden og huset. Forskning har vist at hunder forlatt løse i store hus lett kan bli rastløse og ofte vandrer rundt og vokter huset. Hunder forlatt i bur finner oftere roen og sover mye. Hva som passer best for den enkelte ang. bruk av bur, må man selv vurdere ut fra hundens personlighet, arbeidssituasjon, familieforhold, boform osv.
  13. Jeg lærer også valpene mine hva "NEI" betyr. Likevel prøver jeg å komme valpen i forkjøpet, for å unngå situasjoner hvor for mye bruk av denne kommandoen må brukes. Spesielt den første tiden. Det er morsommere for både hund og eier hvis man kan nå målet med ros.
  14. Hjemme hos oss har vi fokusert på å få valpene husrene raskest mulig. Dette har vi oppnådd ved og ikke gi de muligheten til å gjøre fra seg inne. Vi bærer valpen ut hver gang den har spist, sovet, lekt osv. Det blir mange turer ut de første to ukene. ( Opptil flere ganger pr. time ) Jo færre uhell med tissing og driting inne, jo fortere lærer valpen at dette skal gjøres utendørs. Alle våre hunder har på dette viset blitt husrene i løpet av et par-tre ukers tid. Da går de til ytterdøra og setter seg der, evt småpiper litt. Å fly rundt i huset å skrike "NEI", høres for meg ikke ut som en optimal start på livet for en valp i et nytt hjem. Edit: Rettet skrivefeil.
  15. Til Sauer 6,5x55: Montasjen blir veldig høy med dette siktet. Så høy at jeg mener du ikke kommer utenom justerbar kolbekam, eller annen form for påbygging av kolben. Jeg har dette siktet på en Blaser R93 Varmint. Denne har justerbar kolbekam. Selv i høyeste posisjon oppnår jeg ikke optimal kinnkontakt med denne kolben. Siktet mitt er montert med ca 2 mm klaring til pipa. Uten noen form for forhøyning av kolben tror jeg en vanlig rifle blir jævlig å skyte med. Jeg har ikke prøvd. Ellers er det verd å merke seg at siktet er blytungt. Så tungt at det demper en del av rekylen. Min rifle ( som er litt tung i seg selv ), med dette siktet er i kaliber 300 winmag. Den sparker ikke særlig mer enn en standard jaktrifle i 308win. Etter min mening passer dette siktet best til sporter-, langhold- og varmintliknende rifler. En vanlig lett jaktrifle vil nok fort bli veldig topptung og vinglete, med en 1,25 kg tung kikkert i høy montasje.
×
×
  • Create New...