Jump to content

Strodemeister

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Strodemeister's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Den var ikkje dum, takk for tips. Etter å ha tørrtrent litt meir ser eg no behovet for å bygge opp kolba likevel.
  2. Vurdering av KAHLES: Demparen er en JD224 med 5cm diameter. Elles er det nok rett so du har skrive, og 1cm opp vil hjelpe på. Men so lenge det ikkje har nokon praktisk betydning anna enn at "det er litt i vegen", so velge eg å gje det eit forsøk på bana i fyste omgang.
  3. Eit bilete seie so mykje meir enn ei halvgod forklaring :
  4. Takk for tilbakemelding. Aktuell stokk er Bell & Carlson på ei Rem 700, ikkje justerbar. Kinnet ligge godt til og føle det ikkje er noko anstrengande at det er so lavt. Men skulle det vise seg at kikkert i synsfelt er eit problem, so blir jo sjølvsagt alternativet å finne høgare montasje og å bygge opp kolben litt. Litt derfor eg spurte i utgangspunktet Eg hadde eit Zeiss 2,5-10x48 på før Kahles'en i samme montasje, her såg eg sovidt toppen på demparen på 2,5.
  5. Hei, Eg har nett montert på eit Kahles 1,5-6x42 på rifla i lave Leupold montasjeringar og ser at frå 1,5 til nærmare 3 so vises løpet godt i kikkarten. Sett eg på dempar so dekke den 1/3 av synsfeltet, men har likevel fri bane midt i trådkorset. Blir dette for lavt montert og har det nokon praktisk betydning at løp/dempar faktisk vises i siktet?
  6. Takk for tilbakemelding. Du har nok rett i at det hadde vore godt dokumentert om det var eit stort problem. Eg ser at det står "Bolyguard" i hjørnet av bilete. Er det same produkt som Scoutguard, berre forskjellige namn?
  7. Eg var innom XXL Alna i går kveld og forhøyrte meg litt. Dei har ein oppdatert versjon av den Scoutguard varianten som er linka til over, med Black IR til kr. 2.290,-. Den var dog ikkje på lager der so eg fekk ikkje sett på den, men dei hadde den tilgjengelig i dei andre filialane i Oslo. Eg har skjønt at elgen drit i om den ser IR eller ikkje, men i dette tilfellet er det hjort so skal overvakast. Eg eg har lest i ein annan tråd at etter å ha oppdaga kameraet, so unngår dei å gå der neste gong. Det er jo ein smule keisamt om det skjer... Eg har jo ikkje lyst at den skal skremmast vekk og lure difor på å gå for denne modellen med Black IR framfor den som Jaktdepoet har til 1.495,-. Eller kan ein fint bruke den utan Black IR og likevel få fine bilete av hjort? Eit jaktlag med 50 kamera seie jo sitt, men det kan jo vere det jaktast på andre ting der?
  8. Eg er på utkikk etter det same. Eg har same kriteriar som trådstartar, so slenge meg på her Tilleggsspørsmål. Er det nokon so benyttar seg av GPRS. Korleis fungerar det?
  9. Eg "bumpar" denne tråden. No har vel kameraet vore i drift ei stund, kva er erfaringa so langt?
  10. @SofaBamse: Etter å ha vore på skytebana og testa ut, ser eg at eg må gå over nokre drag med ei fil, då den etter eit par skot fall ned. Vil uansett ikkje visast, då det området er nedfelt i kolba frå før. Utover det er eg nøgd med resultatet.
  11. @SofaBamse: Foreløpig er det ikkje behov for det. Den sit faktisk godt utan å gjere noko inngrep. @razumny: Eg hadde jo tenkt i utgangspunktet å køyre fast heving på kolba, men angrar ikkje på at eg gjorde den justerbar. Du får slenge opp ein tråd om du vel å gjere det same @Jeger'n: Justerbar.no sin Model 1 er klart meir forseggjort i utsjånaden, og er kanskje litt lettare å montere med tanke på at det berre er eit emne og ikkje to uavhengige som skal monterast. Eg er likevel nøgd med den eg kjøpte og nøgd med resultatet òg. Eg brukar no to litt for lange skruar eg fann i verktøykassa, tenker eg kappar dei til ønska lengd og benyttar meg av dei i staden for dei originale.
  12. Eg bumpar den tråden her. Ref 100m bane for rifle. Eg ser dei er åpen i morgon fra 10 til 13, men korleis er vekedagane lagt opp? Må ein vere medlem av eit lag for å kome tirsdag, onsdag, torsdag, osv? Edit: Takk for tilbakemelding
  13. Det var den, ja. Eg fekk ingen fortollingsgebyr, og selgar betalte frakt, so ca. 350,- var totalen på den. Eg vurderte den hjå justerbar.no, men når eg fekk det levert frå Irland kjappare enn lokalt, pluss at eg sparte litt på det, so var det ikkje mykje om og men.. Eg lurte òg på om det kom til å bli eit problem med at den er glatt, men so langt sit den godt når ein tightar ordentleg til. Einaste er at eg kjem til å bytte ut skruane med nokon so eg kan skru med fingrane.
  14. Har ikkje link her og no, men søkeord var "adjustable comb raiser" og loppa meg for 350,-. Kunne sjølvsagt ha laga ein sjølv, men mangel på utstyr her og no gjor det her til beste løysing. Takk for all tilbakemelding so langt. Eg får oppdatere tråden når eg byrja å olje stokken
×
×
  • Create New...