Jump to content

Hunter71

Members
  • Posts

    189
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hunter71's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dessverre er jeg sjelden innom på Kammeret etter at FB tok over. Men en liten oppdatering likevel. I dag var jeg ute for å sjekke feller igjen. Og mår nr. 12 for sesongen satt i ei Synningfelle i en bekkedal med granskog. Tok også en mår i samme fella tidligere denne sesongen, da ei tispe. Dagens fangst var en diger hannmår, og jeg så med en gang at denne kanskje var den største vi noen gang har fått. Har drevet med mårfangst i mange år nå, og endelig fikk jeg oppleve å få en mår på 2 kg. Vekta jeg hadde i bilen viste 2,05 kg. Veide den også med ei annen digital vekt når jeg kom hjem, den viste 2,0 kg. Skikkelig moro Den største vi har fått før denne veide 1890 gram, og den fikk vi for ca 4-5 år siden. Siden jeg har den utstoppet, så skal fangstkomisen min SNØA66 på Kammeret stoppe ut denne 2 kg's måren .
  2. En liten rapport fra meg Hunter71 og jakt- og fangstkamerat SNØA66, da vi har feller ute sammen. Vi pleier ikke å ha så mange feller ute før jul, men i år kom vi igang forholdsvis tidlig, siden annen jakt har gått på skinner i år Så langt har vi fått 5 mårer, av disse har det vært 3 tisper på 1000-1100 gram, en hannmår på 1380 gram, og en hannmår på 1550 gram. Åte har vært spekepølse og honning. Bilder kommer når jeg har litt bedre tid. Vi har ca 15-16 feller ute nå, de aller fleste er Kania, men en av de vi har fått så langt gikk i den eneste CB fella vi har ute. Vi har også 4-5 Synningsfeller vi skal sette ut etter nyttår. Virker som det er en del mår i våre områder igjen denne sesongen, i fjor tok vi kun 4 stk på hele sesongen. Det meste vi har tatt på en sesong tidligere er 13 stk, og det året ble det tatt totalt 23 mårer på de 125.000 dekarene som vår Jakt & Fiskeforening disponerer.
  3. Hvilken 50 grs kule ladet du med?
  4. Øyvind Johansen : kjøpte du den Sako Vixen dom lå på finn.no for ca ei uke siden? Jeg var i kontakt med annonsøren på E-post, og etter som jeg skjønte så var den rifla kamret om / brocha opp til .223 fra .222. Og som du sier så har de orginale Viken pipene i .222 1:14 stigning. Mens de Vixen riflene som kom fra fabrikk som .223 hadde 1:12. Nettopp av den grunn at de skulle tåle tyngre kuler !
  5. Er det noen som har fått tilpasset KKC eller GRS Decima stokk til sin CZ 527 ? Jeg har en sønn på 11 år som har lyst til å bli med meg på Jaktfelt skyting. Han har skutt mye med salongrifle fram til nå. Men har også prøvd min 6,5 med demper på. Jeg går nå å tenker på å få tak i en .223 som han kan bruke. Ei rifle med kort kasse bør være et godt utgangspunkt for å få til ei rifle med forholdsvis lav vekt. Hadde sjøl en Sako Vixen tidligere, men den solgte jeg desverre når jeg kjøpte .223 pipe til Blaser'n min for 4 år siden. S & L Legacy blir å dra det litt langt syns jeg, koster jo rundt 18 tusen. Så helst blir det en CZ 527 i .223, siden de fleste Vixen er kamret i .222 og selv i .222 har jeg ikke funnet noen på bruktmarkedet i det siste. En ny CZ 527 syntetic koster drøyt 6 tusen hos Winge Våpen ser jeg. Og en børsemaker vil vel muligens kunne tilpasse en KKC stokk hvis jeg kjøper en blanks. Noen her som har erfaring med dette?
  6. Måtte vist ja.... så nå fungerer peiler'n
  7. Et spørsmål til dere som bruker Tracker G500 Black magnum: Må PIN koden på Sim kortet som sitter i halsbåndet deaktiveres?
  8. Er det noen på Kammert som har macht pipe i kaliber .223 til Blaser R93 ? Jeg har vanlig standard pipe i .223 på min R93 med KKC stokk som jeg bruker til jaktfelt. Denne pipa er kappet på 50 cm og påmontert Atec CTM4 demper. Lader med69 grs Senare og har bra presisjon. Og jeg mener det er riflestigning 1:9 i den pipa. Vurderer likevel å kjøpe match pipe. Men det er 3-6 mnd leveringstid sa de hos Norma i dag. På en amerikansk nettside leste jeg at det er 1:10 stigning i Match pipa i 223. Kan noen bekrefte eller avkrefte dette? Jeg lurer også litt på hva vekta er på match pipe i .223 siden jeg skyter i jegerklassen, og dermed er avhengig av at rifle med kikkert veier under 5 kg.
  9. I mitt .223 Blaser løp med stigning 1:9 går 69 grs bra, fikk ikke 77 grs til å gå bra. Men pipa mi er kappet på 50 cm.
  10. Jeg har skutt en del rådyr med 130 grs Barnes TSX (den nye med blå tipp) i kaliber .270 win. Og enda flere med 140 grs vanlig Barnes TXX i .270 og 50 grs TXX i .223, og vært veldig fornøyd med både presisjonen, skudd effekt og lite ødelagt kjøtt. Kan anbefales.
  11. I 10 år har jeg vært lykkelig eier av R93, og har i alt 3 piper. En kombi har jeg også eid i 5 år før jeg solgte den på grunn av kjøp av drilling i annet merke. Aldri har jeg sett så mye som en liten rustflekk på noen av Blaser'ne. Kjøpte meg en R8 i 6,5x55 som jeg fikk for halvannen måned siden. Har vært på banen 4-5 ganger å skutt før bukkejakta, og er fornøyd med presisjonen. Men etter ei ukes bukkejakt er jeg mildt sagt forskrekket. Først kom det små rustflekker på pipa nedenfor kikkertmontasjen, Hele pipa blei pusset og oljet. Men så blei det enda verre, enda en jaktdag i regnvær, og da var 10-12 cm av pipa på undersiden av pipa forann stokken helt orange. RUST i store mengder !!! Jeg trodde ikke det skulle være mulig med den overflatebehandlingen Blaser er kjent for å ha på sine piper. Etter å ha pusset igjen viste det seg at det er store flekker på pipa som ser ut til å mangle den rustbestandige overflatebehandlingen totalt. Jeg har nå reklamert på pipa, og ble selvfølgelig behandlet seriøs hos forhandleren hvor rifla ble kjøpt. Er det flere Blaser eiere som har opplevd noe lignende? For meg har Blaser vært forbundet med våpen av ypperste kvalitet i 10 år, men den oppfatningen har nå fått seg en skikkelig ripe i lakken. Spørsmålet mitt er nå om etterspørselen etter Blaser våpen har blitt så stor at det har gått ut over den velkjente kvaliteten som har vært et av varemerkene til Blaser i 20 år nå? Eller er dette et engangstilfelle ?
  12. Gratulerer til alle som har fått fanget mår denne sesongen. Jeg har vært altfor opptatt til å være på Kammeret i vinter. Så her kommer en liten rapport om hvordan fangsten har gått for meg og SNØA66 denne sesongen. Vi har fått 5 mårer så langt, 2 hanner og 3 tisper. Denne sesonger er det flere i bygda vår som har fått opp øynene for å drive mårfangst, så totalt har det blitt tatt 13-14 mårer. Men det er mye mindre mårspor å se denne sesongen. Men forrige sesong var vår beste på de årene vi har drevet fangst (da fikk vi 11 stk. og det ble tatt 23 totalt i området til vår lokale Jeger & fiskeforrening.). Jeg skal prøve å få lagt ut bilder av de 5 vi har fått i løpet av helga.
  13. Gratulerer til de som har fått medalje på bukkene siden fra høsten 2012. Dusty sin bukk var råflott, synd skallen var kappet før måling. Kanskje hadde du fått enda noen poeng med hel skalle ! Sven Stenbrenden (NJFF) bedømte min og SNØA66 sine bukker fra i høst i går. SNØA66 fikk 124 poeng og sølv på sin bukk, og jeg fikk 109 poeng og bronse på min. Begge bukkene skutt i Heradsbygd, søndre Elverum (Hedmark).
  14. Noen som vet om Boarder Terrier valper til salgs?
  15. Den du har lagt inn bilde av i kaliber 16 er en drilling som trolig er produsert på 1980 tallet. Bildene av den i kaliber 12 og 20 er den nye Triumf'n, som egentlig er en oppgradert Optima drilling. Det er 2 ganske forskjellige våpen. Produksjonskostnaden på den gamle Triumfen var langt høyere. Fordi den har 3 slaglåser, vanlig skyvesikring på hagleløpene og egen oppspenner på rifleløpet. Selv har jeg en som er produsert i 1998. Kaliber 12/70 og 7x57R. Den har også litt annet utseende på låskassa enn den fra 1980 tallet.
×
×
  • Create New...