Jump to content

Sti4n

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sti4n's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ser ut til at April/slutten av måneden stemmer med de Svenske nettbutikkene sin info ja (preliminärt leveransdatum slutet av mars)
  2. Enig om å støtte Norske bedrifter ja, men har ikke sett den i Norske butikker ennå. Solgte Magnetospeed'en min for å kjøpe denne men skulle gjerne ha hatt en chronograf om ikke alt for lenge... Det ser det er noen som begynner få dem på nettbutikker over grensa: Garmin Xero C1 Pro - Dryfire & Utrustning (thearmourysports.se) (9995 sek) Garmin Chronograph XERO C1 PRO (Förhandsbokning) - corax-store (6995.. (Pris och informationen nedan kan komma att justeras!*) ) (Kjenner ikke til disse butikkene, men fant dem på nettsøk nå)
  3. Ser den nå selges på Amazon, levert på døra for rundt 8200,- https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0CL5FG7QJ/ref=ox_sc_act_image_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 Betraktelig rimeligere enn den ligger på europeiske nettbutikker. er det noe, ut over norsk reklamasjon på 5 år, jeg mister med å kjøpe denne?
  4. Om det er noen flere som googler seg hit for å få avklaring på denne casen, ser det ut til at denne saken er løst. Sikret videre Sauer-produksjon 03 Nov 2020 J. P Sauer & Sohn tar over produksjonen av Sauer 200 STR. – Dette er veldig gledelig og viktig for DFS, sier president Bernt Brovold. https://dfsgrasrot.no/norsk-skyttertidende/article/sikret-videre-sauer-produksjon
  5. Ser at GRSskriver at de har en stokk til vixen, uten at jeg vet noe mer enn dette: Edit: Her er et bilde: viewtopic.php?p=1007879#p1007879 Og enda en FB referanse:
  6. Takk for god avklaring. Tror jeg drister meg ned mot 22 grs som startladning for test og sjekker hylser for soting. 800 m/s var vel mer et ideal-mål, ettersom det er det jeg kan finne av info er dette den optimale rypefarten. Men jeg vil jo også gjerne ha en ladning som går presist, så ender vel opp med noe rundt dette. Tanken med ei børse, kontra hagle, er at det skal kunne treffe på lengre hold. så om jeg er rundt 800+ i fart ved munningen, er vel den reelle hastigheten ved rypa en god del under. Jeg kan finne max-trykk til 223'en på nettet, men ingen info om minimum... Etter det jeg forstår er en av farene med for lavt trykk at hylsen ikke ekspanderer nok mot kammerveggen. Men også det at det kan oppstå en eksplosjon istedenfor en forbrenning av kruttet ettersom det er for mye luft sammen med kruttet. Jeg skal sjekke trykket og fyllprosenten i QL når jeg får tilgang til den igjen, men mener jeg er godt over 90% (Super XX: Helt ok, Ingen kupp opplevd her )
  7. Hei, er en nybegynnet på hjemmeladningsfeltet og lurte på om det er noen som kan bistå med et spørsmål om en ladning til 223'en min. Rifla er ei Sako Vixen, original kamret til 223. Har hatt litt vansker med å lese av rifle stigningen i det knøttlille løpet med pussestang trikset, men ettersom dette er ei original varmintpipe, regner jeg med den er på rundt 1-12. Og det ser ut til å stemme med målingene mine. Er derfor begrenset til lette kuler. Jeg har i skaffet Hogdon H335 krutt og Hornady 55grs fmj-bt kuler. Dette er som nevnt ei Rypebørse og målet er vel rundt 800 m/s for å unngå sprengt fugl. Og ut fra en Hornady manual fra 1991, skal minimums ladningen være helt ned til 21.4 grs... Andre manualer går ikke lavere enn 24 grs, men det meste jeg finner av data er til 55 grs sp kuler. Det gir meg 839 m/s, men et fryktelig lavt kammertrykk i følge quickload.. Så her kommer spørsmålet. Hva er faren med å lade med for lavt trykk i ei 223 rifle?
  8. For 4000 kunne jeg også ha kjøpt den... Det ser forresten ut til å være prisen på de fleste børser som selges på Blocket, 4-5000. Har lenge forsøkt å kontakte noen privat for å kjøpe, men det har jeg aldri fått noen respons på. På mi børse var stigningen 1-11. Har ikke rukket å teste den enda, men gleder meg som en 10åring på julaften
  9. Hehe Takk takk, jeg har lett en stund ja. Skal legge ut noen bilder når den kommer i hus. Hadde tenkt å slå til på en 6mm ppc enkeltskudd som lå over grensen til 7500sek, men noen kom meg i forkjøpet... Men når denne kom ut og jeg hadde penger på bok, kunne jeg ikke si nei
  10. Da ser det ut til at jeg blir medlem her straks !! Søknad sendt og riflen ventes i hus neste uke Har bytter ut en del ting jeg ikke brukte så mye, til ting jeg ønsker å bruke. Har nemlig også investert i en ny ladestasjon også. Så nå skal det kjøpes inn kuler, krutt og dier som passer. Men er det noen her som vet riflestigningen på denne? Har lyst å bruke denne med tunge lange kuler. Av det internet kan si meg, er dette ei stigning på 1-12, men jeg håper den er vassere enn det... Dette er ei AI/L461(edit, trodde dette var ei S491 kasse..) 223 varmint rifle.
  11. Hei! Har en Meopta Artemis 3000 3-12x56 kikkert som det er umulig å skaffe utvendige justerbare turrets til. Dette er ikke den nyeste hotteste modellen, men den har bra glass og holder på klikkene. Så jeg tenkte at det burde være mulig å lage noe som passer i 3D printet plast på nettet. Jeg har ingen tidligere erfaring med 3D plast, så jeg legger ut det jeg har lært, om noen andre har tenkt samme tanke. Planen er å printe ut etiketter fra denne siden, om dette funker bra Først og fremst måtte jeg måle ut og tegne opp en prototype. Valgte å bruke Shapeways som leverandør da de er anerkjente og kan levere raskt og billig. Prototypen ble seende ut slik: Og en støttering under for å skjule gjenger til den gamle turrethetten og for å kunne tegne opp et index-punkt under. Etter dette var på plass lastet jeg ut og ventet noen dager, så vips var UPS på døren. Kjapt, rimelig og bra. Valgte bruke sort plast for at det skulle matche kikkerten bra. Lærte etterhvert at plasten faktisk ikke er vanntett... Plasten blir printet ut lagvis fra et pulver og dette gjør at det blir mikroskopiske glipper mellom plastkornene. Skal teste ut å dura/cerakote male disse og se om det holder. Den sorte plasten jeg bestilte, er en malt finish og under denne er den hvit. Og siden jeg likevel skal overmale den er dette trolig ikke nødvendig. Prototypen så og føltes meget bra ut, men den har litt følelse av å være laget av en slags steinhard plast velur, i mangel på noe annet som ligner. Fant fort ut at ringen under, som jeg hadde tenkt å gjenge ned over gjengene, var alt for hard og med for tett tilpassing til at dette skulle gå bra. Og hullet jeg hadde laget til skruene var også med for lite klaring slik at skrujernet mitt nådde ikke helt ned. Men med kniv, borr og pussepapir, ble det mye bedre Her er den ferdig montert: Syns selv dette så meget bra ut ! Og det fungerer smertefritt og materialet virker supersterkt. Da gjenstår det å finne ballistikk som passer for print og å male over dem. Har funnet noen guider på nettet om å impregnere plasten i en mix med aceton og superlim, men håper dette ikke blir nødvendig når lakken er lagt på plass. Om dette blir bra får neste prototype litt mer generøse klaringer. Shapeways bruker utstyr som koster en del mer en det som kan skaffes til hjemmebruk, så jeg tror dette er så bra det kan bli i dagens 3D print marked. De har også andre materialer, som stål, men jeg vil ikke ha mer vekt på dette allerede store kikkerten. Er det noen andre her som har gjort seg erfaringer med 3D plast som kan være nyttige, så tar jeg gjerne mot tips
  12. Om du vil lese litt om denne står det en del info her Korte låsekasser (som den på bildet ditt ser ut til å være) er 601 lange er 602. Nyere varianter er CZ 550, de har da gått bort fra Brno navnet.
  13. Har ikke byttet ringen enda, men den glir mye bedre etter grundigere poleing. Her er ihvertfall mi børse: Løpet er kappet på 47 cm. Meopta 3000 3-13x56 stjernekikkert. Schultz-Larsen Hardcore demper, med egensydd neoprene cover. Boyds-stokk med kinnstøtten pusset vekk. Rekylkappen er forlenget og jeg tenkte frese ut en løsning til en kolbeforhøyer når jeg får tid og lyst til det Edit: tok et nytt bilde
  14. Takker, skal sjekke med dem. Har pusset og polert, men har ikke merket den store forskjellen, men det var en del stygge maskinerings/slipe merker der.
×
×
  • Create New...