Jump to content

NorskDansken

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

NorskDansken's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. (Skriver dette innlegget samtidig som jeg forsøker å få fatt i selve søknaden og finne framgangsmåten, så rent skrivemessig kan dette innlegget kanskje bli litt rotete, dette unskylder jeg på forhånd) Ved litt leting fant jeg noen svar fra en eldre tråd: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=18&t=27917 Her er det linket videre til DBS.no for innførsel og overføring av eksplosiver: http://www.dsb.no/no/Ansvarsomrader/Farlige-stoffer/Eksplosiver/Innforsel-import/ Selve søknaden kan man finne på høyre side hvor man skal logge inn med MinID eller BankID. Når man så trykker på : "Søknader og meldinger vedrørende håndtering av eksplosive varer (Erverv, oppbevaring, handel, overføring, innførsel, tilvirkning, teknisk sprengning og person på bergsprengningsopplæring)" Får jeg opp dette: http://i.imgur.com/5Y5l17P.png Når jeg så går videre, finner jeg ikke noen søknader/tillatelser som ligner import/overførsel av eksplosiver/krutt. Noen idèer?
  2. God dag KammerFolk! Jeg har søkt litt på forumet og finner noen enkle utdaterte svar/linker som ikke hjelper så mye, jeg kan også se at det er mange som lurer på forskjellige ting når det kommer til Import og Eksport av både krutt, prosjektiler, hylser og tennhetter. Nå har det seg jo sånn i vårt deilige langstrakte land at dette er ikke alltid så billig iforhold til eksempelvis våre naboland. Derfor ønsker jeg å åpne en tråd hvor man kan få tips, linker og beste framgangs måter av erfarne folk som vet hva de snakker om. Hoved spørsmålene er som følger: Import av krutt: - Er det fremdeles DSB.no som håndterer dette? (Kan ikke helt finne fram selv i "virr varret" etter søk på siden deres) - Skal det anskaffes en eksport tillatelse fra det land/butikken man kjøper fra, hvordan gjør man dette? (Forskjeller på Sverige, Danmark & Finnland) - Maks lovlig mengde som er lov å importere? Eksport av krutt: - Dette er nok ikke noe mange kommer over, men jeg har tilfeldigvis funnet en spesifikk krutttype som er halv pris i Norge i forhold til Danmark, og da jeg har bodd i Danmark i 4 år, har man jo "ladevenner" der nede som ønsker å importere fra Norge, og da er det vel lettest at jeg eksempelvis eksporterer det dit ned, noen som vet hvordan man angriper noe sånt? Import av Prosjektiler: - Samme spørsmål som tidligere, hvordan forholder dette seg i forhold til søknader/tillatelser, er det forskjell på hvor man kjøper det fra? Import av Hylser: - Samme spørsmål som tidligere, hvordan forholder dette seg i forhold til søknader/tillatelser, er det forskjell på hvor man kjøper det fra? Import av Tennhetter: - Samme spørsmål som tidligere, hvordan forholder dette seg i forhold til søknader/tillatelser, er det forskjell på hvor man kjøper det fra? P.S Hvis dere synes det er noen spørsmål som mangler, eller lignende, så send en PM, eller still spørsmålet til de mer erfarne i tråden Håper dette løser noen misforståelser/problemer hos flere.
  3. Har lagt merke til at pengene får ikke bare ben å gå på, de setter seg faktisk på en rakett å flyr avsted når man går inn i en jakt butikk. Har fått kjøpt meg både en brukt rifle og en brukt O/U. Rifla = Husqvarna 270 Win. Full Stock (Kikkerten husker jeg ikke) Hagla = Husqvarna 12/76 med ejektor (dessverre uten mulighet for chokes) Har vært ute på bane med begge å er storfornøyd med begge, selv om pengene flyr av sted!
  4. God dag Kammerfolk! Har gjort alt i litt bakvendt rekke følge, har allerede skrevet noen "poster" og laget 1 nytt innlegg, men nå kommer værtfall en post her inne og. Meldte meg inn her på Kammeret for jeg hadde noen spørsmål jeg ikke kunne finne svar på. Og inntil videre har jeg sittet å lest på forumet 3-4 timer om dagen de siste 2 dagene, det er SÅ mye å lese, så mye kunnskap dette er jo et konge forum! Bestod jegerprøven i Danmark den 24.04.14. Er norsk men har vært bosatt i Danmark de siste 4 år. Nå har jeg så bestemt meg for å vende snuten hjem etter 4 år med studie. P.S Det kan forekomme relative dumme spørsmål og mange skrive feil fra min side, dette er desverre en yrkesskade som er pådratt etter 4 år i Danmark
  5. Ser det er en stund siden noen har "postet" noe her inne, ble sittene her å lure på hva som skjedde videre i saken? Fikk du tillatelsen til slutt eller ble klagen også avslått?
  6. Hvordan ser tollerene på det hvis man har studert i Danmark, kjøpt våpen og skal flytte hjem igjen, skal man så betale toll av det når man kommer til Norge? På forhånd takk
×
×
  • Create New...