Jump to content

Steve

Members
  • Posts

    1,471
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Steve's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Reputation

  1. Jeg gjorde ett lite søk, men klarte ikke finne noe konkret om emnet. For 25-30 år sia da jeg leste i Ladeboka og våpenjournalen om emnet, så tenkte jeg at det ikke kom til å bli noe "problem". Men nå ser jeg jo at det i skapet står kruttbokser som er produsert i 91 og 95 pluss noen litt senere også.. Kruttet blir oppbevart tørt, mørkt og kjølig i tett original emballasje. Hvilke erfaringer har dere med kruttbokser som er lagret lenge?
  2. Velkommen! Og det er morro å se at det fortsatt registreres nye brukere, så lenge etter at forumet ble opprettet. Forumet var vel knapt 4 timer gammelt før jeg var registrert bruker, for en evighet sia..
  3. Klart "rørleggern" må gjøre skikkelig arbeid, det er helt avgjørende. Men jeg har desverre hatt og fått prøvd andres rifler som har dårlige piper, det er kjedelige greier. Og selv om det ikke er fullblods BR men en presis småviltrifle det er snakk om så ønsksker jeg fine samlinger borte på skiva, og enda viktigere at de samlingene kan reppeteres gang etter gang. Hvis skytteren gjør sitt da. Jeg som skytter gjør stadig feil og sender kuler " i hytt å pine" rundt på skiva. Men da er det greit å vite at det er skyteferdighetene og treninga som er for dårlig. Og ikke ei dårlig sammenskrudd børse.
  4. Å finne de beste pipene er lett, ser man på topp-utøverne er det gjerne noen få produsenter som går igjen. Problemet er å finne piper som er "OK" til en rimelig penge, der er det mye mindre info. Skal en lage en lett jaktpipe til elg er det egentlig meningsløst med et emne som kan samle 5mm/100m. Hvis jeg bare skulle klare å treffe en elg. Så hadde pipeskift kommet et langt stykke ned på prioriteringslista Og jeg skjønner at det ikke er så lett å sette to streker under svaret på et slikt spørsmål. Det var mer ment som en pekepinn på hva folk brukte i dag, og som har godt rykte. Etter som jeg har lest litt rundt så tror jeg Pac-Nor i super match kvalitet eller Lilja blir valgt. Får diskutere litt med børsemakeren enda. Skal jo ikke bli noen fullblods BR rifle men jeg hater rifler som går dårlig, og valg av pipeemne og børsemaker er viktig. Det bør bli bra når man først skal gjøre en jobb. Og jeg er nok blitt bortskjemt med de to riflene jeg har.
  5. Vel - det er opp til deg. Du kan fortsette å tro, eller teste selv å se hva resultatet blir. Jeg har for lengst funnet mine favorittladninger (lader selv).
  6. Chronograf og masse pappskiver er eneste vei å gå for å finne sin "superpatron" som passer akkurat den hagla man har. Det er ikke altid så enkelt som å si at man går opp fra 32 gram til 36 gram så får man automatisk bedre dekning på lenger hold.
  7. Kanskje jeg burde utdypet litt. Spørsmålet mitt er av en mer generell karakter. Da jeg drev mer med skyting og tulla med løpsbytte osv fra midten på 90 tallet og til noe over tusenårsskiftet så leverte feks Border og Shilen pipeemner av generelt høy kvalitet. Men ting pleier å forandre seg på 10-20 år. Og det jeg lurer på om for eksempel Border og Shilen fortsatt leverer pipeemner av god kvalitet. Eller om det er kommet andre produsenter som har fått ord på seg for å levere pipeemner av gjevn kvalitet, både med tanke på toleranser, presisjon, pussing osv osv.. Selv har jeg jo selvfølgelig mine meninger om pipeprofil, lengder, riflestignig, kammermål og annet, men det er en annen historie. Innen BR miljøer, hos langholdsskyttere og blandt andre presisjonsfreeker pleier det altid å være meninger om hvem som leverer pipeemner av en god og gjevn kvalitet, og gjerne til en fornuftig pris.
  8. Da var det på tide med ett pipeskift igjen. Begynner å bli noen år sia sist, og jeg har ikke orientert meg skikkelig i markedet enda. Men tenker jeg kanskje kan få noen tips her. Sist jeg drev å bygde rifler og byttet løp så benyttet jeg Border og Shilen piper i mine rifler. Men det er noen år sia nå. Hvilen produsenter leverer piper av god kvalitet i dag? Jeg trenger kanskje ikke en BR pipe, men krever litt mer kvalitet av riflepipa mi enn et standard stålrør. Planlegger å sette inn ei pipe kammret i 222Rem.
  9. Huff ja, tenk hvor gammel man er blitt Men til trådstarters spørsmål. Og som "alle" andre sier, det er stort sett ikke noe problem. Jeg har litt krutt igjen fra tidlig 90 tallet og den er god som ny. Ikke alle krutt typer det går like mye av tydeligvis..
  10. Sabatti har en kombi i 20/76 - 22hornet. Den har jeg bare gode erfaringer med. Men dyrere en baikalen. Jeg kjenner 2 jegere her i området som har Savage 24 kombi i 20/22wmr, begge er storfornøyd med kombiene sine.
  11. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mafi ... /23578060/ Spørs på utfallet av saken, men minkjakt med hund kan bli en utfordring heretter. Gjelder å få skutt før bikkja og minken "ryk i hop".
  12. Jeg har dreid i aluminium til den ene Tikkaen min, burde være en kurant sak å få dreid ett par. Nærmeste yrkesskole eller mekaniske verksted fikser det på noen minutter..
  13. Hvis man oppbevarer vitale deler inne i huset kan man vel ha jernskramelet ute i hobbyrommet?
  14. Jeg hadde ikke nølt med å kjøpe rifla! Kjempegode og presise våpen det der, jeg har to stk Men jeg synes prisen var noe høy, jeg kjøpte min første ny i 94 og betalte da 6000kr.inkludert montasjer. Nummer to kjøpte jeg for noen år siden og betalte 5000kr og da med ny shilen pipe og montasjer.
×
×
  • Create New...