Jump to content

RadyrJakt

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RadyrJakt's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! Når det kommer til magasinplombering på hagle, og da mener jeg i den forstand at magasinhagler kun kan ha 5 skudds magasin, må magasinplomberingen være fast? Altså om forhandler kjøper en 6 eller 7 skudds hagle, og setter inn et plastrør eller tre-bit som begrenser magasinet til 5 skudd, ville dette vært greit? Har venner som har kjøpt Mossberg 500 med 6 skudds magasin av forhandler, bare med en tre bit inni, og dette virket jo greit. Men tok kontakt med en forhandler nå som ikke ville selge meg en hagle med 7 skudds magasin, siden den ikke var lovlig. Er dette bare forhandler som vil være på den sikre siden, eller bryter de andre forhandlerne loven? Takker på forhånd
  2. Er våpenet (Mini 14) over 840mm med eventuell innfellbar kolbe innfelt, så er den tillatt på benyttelse på jakt. Ferdig med det. Dette gjelder alle våpen som er på godkjenningslisten, og bolt rifler. Du kan ikke jakte med eksempelvis AG-3, fordi POD og Miljødepartementet har bestemt at dette våpenet er militært, og kan ikke brukes til jakt. Derimot så har de også listet opp en del våpen som IKKE er militære i deres øyne. Et våpen er ifølge loven de vitale og registreringspliktige delene i et våpen. Kolben er ikke noen av disse. Ergo, å plassere dette våpenet som ikke er definert som et militært våpen inn i en kolbe som endrer utseende, endrer ikke karakteren på våpenet. Hadde en god tråd om det for en stund siden: http://kammeret.no/forum/viewtopic.php? ... &start=120
  3. Tenkte jeg skulle bruke anledningen til å briefe med min En utrolig tøff kolbe. Koster mer enn våpenet i statene. De ligger stabilt på et sted mellom 800 - 1100 dollar, og en Mini 14 får du for 700 - 800 dollar på Wall-Mart. Jeg var heldig nok til å plukke opp den på FINN.no, hvilket var en '83 model Mini 14, og kolben fulgte med for 10 000 kroner. Angrer ikke et sekund! http://i.imgur.com/bUybJ3i.jpg http://i.imgur.com/FwSitNW.jpg
  4. Pokker heller! Så dette altfor sent! Hadde selvfølgelig stilt opp! Hva er progresjonen her? Klør i fingrene etter et sted å skyte langt!
  5. Hvordan ble det med dette prosjektet? Beklager at jeg blåser liv i gammel tråd, men ramlet over den i et Google søk, og har ikke funnet noe annet om det. Skal begynne med langdistanseskyting nå, så en bane i nærheten av Oslo er absolutt av interesse.
  6. Fjernet unødvendig sitering og +1innlegg. Så da står vi igjen med bare denne blå teksten som en påminnelse om å lese forumreglene. Mvh M.K.
  7. Tja, når slike situasjoner som regel betyr no refunds, så er det vel like greit. Formålet hadde vel vært å få våpenet på godkjenningslisten, og får man ikke det så kan man jo like gjerne ha en plombert utgave på veggen. Det tenkte jeg også.
  8. Hallo folkens. Hvordan er stegene for å få eksportert et våpen fra USA til Norge? Jeg tror jeg har forstått det, arrester meg om jeg tar feil: - Få riktige, og godkjente papirer for våpenimport, samt ervervelse av det gitte våpenet. - Kontakte eksportørselskap over dammen, og betal det som må betales, og fyll ut papirarbeid. - Sørge for at våpenet kan eksporteres ut fra USA og inn i Norge. - Hvis våpenet er av type halvautomat, og ikke på godkjenninglisten, så må det avtales med Kripos at rifla kommer inn til de for godkjenning. - Våpenet ankommer Kripos; Godkjent / Ikke godkjent. - Godkjent: Våpenet kommer til deg på ervervgrunnlaget oppgitt, samt at våpenet havner på godkjennings-listen for halvautomatiske rifler. - Ikke godkjent: Våpenet blir sendt tilbake, på søkerens regning. Har jeg misset noe? Dette er ikke noe jeg har tenkt til å prøve på, da jeg ikke har noe ønske om papirarbeidet for import/eksport, men er det mulig? Og for guds skyld, la oss holde oss saklige.
  9. Der er vi helt enige! Og jeg mener vi helst ikke skal pimpe riflene våres så ikke de trangsynte tante rød oppe i tronen av politikken snevrer inn på dette. Jeg ville bare presisere at om du setter på en tøff kolbe for å skyte på jordet til en kompis, eller på skytebanen, så er det ikke noe som sier at du ikke kan det. Jeg tar det rettens vei om jeg skulle få problemer, men holder den trekledd på jakt.
  10. Nå er det heller ingen PTR/G3 platformer tillatt til jakt heller. Og du får ikke en Mini-14 til å se ut som en AG3, men desom du setter på en taktisk kolbe på mini-14, så er den fortsatt tillatt til jakt. Forutsatt at du har holdt deg innenfor lengdekravene som nevnt ovenfor. Politimesteren kan synse på det, men de vinner ikke saken på det. Siden faktumet er at dette er samme rifla som de godkjente i første omgang. Militær karakter er definert av våpen som ikke står i godkjenningslisten for halvautomatiske rifler, dette fordi de har selv sagt at våpen av militær karakter ikke skal benyttes til jakt. Dersom det kommer en trekledd G3 på godkjenningslisten, og man gjør denne taktisk, så jo, da er den tillatt til jakt.
  11. Nå kan du faktisk hore opp en halvautomat også da, såfremt den er på godkjenningslisten av halvautomatiske rifler for jakt. Den kan bli så svart og taktisk du ønsker, såfremt du ikke gjør den mindre enn 840mm, og løpet mindre enn 400mm. Tilogmed foldekolbe er helt lovlig, men igjen, rifla kan ikke være mindre enn 840mm, og løpet mindre enn 400mm. Er forøvrig helt enig med hva du sier, tankegangen til politikerene går på ubegrunnet føleri, og ikke fornuft, hvilket burde være hva reglene blir satt på.
  12. Joa, men han har ett poeng. Politikerene ser ikke forskjell på DSSN rifler og Tacticool Mini-14. HVis det blir noe, så tror jeg det blir Halvauto = Nei. Og det går faktisk ut over DSSN skyttere også. Godt sagt, særlig fordi det er sant. Hvis vi skal blande inn Columbine, den korpulente idioten Michael Moore, og såpass naive tanker om at alle amerikanere har 5 M-16 hver, så kan vi like greit stoppe tråden her og nå. Ikke at diskusjonen er kommet så langt enda, men kulturen i USA og Norge er altfor forskjellige, og en kan ikke sammenligne våpenkontroll, og hvor bra det fungerer i Norge, og argumentere for hvordan de burde innføre det i USA. Det er ganske enkelt ikke sammenlignbart. Den siste setningen din var bra, der er vi enige.
  13. Jeg er med! Sponser selv!
  14. Nei, jeg blir så provosert på sånn politistat opplegg. Trakk det tilbake.
  15. Ble ivrig i øyeblikket, og vil helst trekke det tilbake. Fjernet. Kort fortalt, jeg mener vi burde få litt friere våpenlover.
×
×
  • Create New...